1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΥ ΜΥΑΛΟΥ

ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΥ ΜΥΑΛΟΥ (ΜΑΙΟΣ 2023)

 Στις σκέψεις ενός μπερδεμένου μυαλού συζητάμε απόψεις, μέσα από τις ειδήσεις που μας απασχόλησαν αυτό το μήνα στην επικαιρότητα της Έβερτον. Λόγω του σημαντικού αγώνα της Κυριακής η στήλη μας μεταφέρθηκε για σήμερα.

Μια ακόμα αγωνιστική περίοδος τελείωσε και ευτυχώς παρά τα κολοσσιαία προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει η ομάδα ΕΠΙΒΙΩΣΕ και όπως γράψαμε και στον τίτλο του post game κάνουν την αποφυγή του υποβιβασμού να μοιάζει ένα μεγάλο θαύμα. Η αίσθηση που προσωπικά μου αφήνει φέτος η αποφυγή του υποβιβασμού είναι ένας διχασμός. Δεν ξέρω αν πρέπει να πανηγυρίσω η όχι. Υπάρχουν κάποια παιδιά που το ανέφεραν στα γκρουπ μας, αλλά ακόμα και ο Sean Dyche το ανέφερε μετά τον αγώνα. Ότι είμαστε Έβερτον δεν μπορεί να πανηγυρίζουμε για την αποφυγή του υποβιβασμού. Όμως υπάρχει και η άλλη σκέψη επίσης σωστή που λέει τι συνέβη αυτή την αγωνιστική περίοδο; Πόσες ομάδες στον κόσμο θα είχαν σωθεί με όλα αυτά που συνέβησαν στο περιθώριο;

  Είναι θαύμα αυτό που συνέβη, μάλιστα είναι ένα θαύμα που κανείς δεν μιλάει για αυτό. Βλέπετε δεν είμαστε Λίβερπουλ. Μέσα σε μια απίστευτη αλληλουχία που περιλάμβανε αγωνιστικά προβλήματα, διοικητικά προβλήματα, οικονομικά και άλλα θέματα η Έβερτον κατάφερε να σωθεί. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν πρέπει να ξεχαστεί η συγκεκριμένη ιστορία, θα φροντίσουμε να την καταγράψουμε με κάθε ανατριχιαστική λεπτομέρεια στο βασικότερο τρόπο εξωστρέφειας που έχει η λέσχη μας. Στην ιστορία από το παρελθόν στο youtube.

  Επίσης δεν πρέπει να ξεχαστεί η διαιτησία του τελευταίου αγώνα. Δεν ξέρω αν φταίει ο διαιτητής η το VAR αλλά αυτό που είδαμε ήταν προκλητικό. Αρνήθηκαν στην Έβερτον 2 πέναλτι και μετέτρεψαν τον τσαμπουκά του Solanke που έριξε τον Pickford κάτω, πιάνοντας από το πόδι και προσπαθώντας κόντρα σε κάθε λογική να τον κρατήσει στο έδαφος σε δύο κίτρινες, μια σε κάθε παίκτη. Αντί για απευθείας  κόκκινη κάρτα στον επιθετικό της Μπόρνμουθ.

  Πως να συγκρατήσεις το μυαλό σου να μην κάνει θεωρίες συνωμοσίας όταν βλέπεις κάτι τέτοιο. Σκέφτομαι δύο σενάρια ακραία μεν, ειδικά το πρώτο αλλά όπως και πολλά από αυτά που ζήσαμε φέτος. Η Έβερτον φέτος είναι σαν την μύγα που την κυνηγάνε με την μυγοσκοτώστρα. Υπάρχει η Αγγλική κυβέρνηση που είναι πιθανόν να φοβάται ότι ο Usmanov διακινεί Ρωσικά κεφάλαια μέσω Moshiri και Έβερτον. Υπάρχει και η Πρέμιερ λιγκ που πέρυσι μετά από συνεργασία της ομάδας μαζί της, δίνει την ευχή της για μεταγραφές. Όμως φέτος ξαφνικά την παραπέμπει σε ανεξάρτητη επιτροπή για να διερευνήσει τα οικονομικά της. Μια χαρά θα τους βόλευε να την θάψουν στην αφάνεια της Τσαμπιονσιπ. Διαλέξτε μόνοι σας αν πιστεύεται ότι κάποιος από τους παραπάνω μπορεί να φταίει η απλά ο ήλιος στο Λίβερπουλ την Κυριακή τύφλωσε τον διαιτητή και το VAR.

  Καιρός όμως να δούμε και την ομάδα μας. Αυτό το χάλι δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί δεν μπορεί κάθε χρόνο να σώζεται η ομάδα στο παρά πέντε.Αν παίζεις συνέχεια με την φωτιά κάποια στιγμή θα καείς. Η ομάδα πρέπει να αποκτήσει ποιοτικούς παίκτες και ταυτόχρονα το ρόστερ πρέπει να μεγαλώσει. Μπορεί να σωθήκαμε και φέτος κόντρα σε όλους, μπορεί να λέμε ότι εμείς το φτιάξαμε το Αγγλικό ποδόσφαιρο και δεν γίνεται να πέσουμε, αλλά μεταξύ μας ξέρουμε ότι αυτά είναι οπαδικές κορώνες. Η Έβερτον χρειάζεται ανασυγκρότηση.

 Το θετικό είναι ότι αναγκαστικά θα υπάρχει ανασυγκρότηση. Τα συμβόλαια 8 παικτών λήγουν φέτος το καλοκαίρι. Οι 6 από αυτούς Lonergan, Begovic, Townsend, Mina, Davies, Vinagre κατά πάσα πιθανότητα δεν θα συνεχίσουν στην ομάδα. Έχω την αίσθηση για τον Coady με τον τρόπο που μιλούσε μετά το παιχνίδι ότι θα μείνει. Δεν ξέρω τι θα γίνει με τον Seamus Coleman είναι τεράστιο κεφάλαιο για την ομάδα αλλά είναι σχεδόν στα 35 του. Δεδομένο ότι η ομάδα χρειάζεται κοντά στους 10 παίκτες και σίγουρα κάποιοι από αυτούς πρέπει να κάνουν την διαφορά.

  Τόσα πολλά λεφτά φυσικά δεν είναι δυνατόν να δοθούν σε μεταγραφές με το γήπεδο υπό κατασκευή. Σε επίπεδο Πρέμιερ λιγκ συνήθως ο παγκίτης αξίζει 15-17 εκατομύρια, μια μέση αξία 20-25 εκατομύρια και αν θες κάτι ποιοτικό σίγουρα πάνω από 30-35 . Ο τρόπος να καλυφθεί το ρόστερ είναι οι ελεύθεροι και οι δανεικοί. Είναι ώρα να δούμε τι ψάρια θα πιάσει ο αθλητικός διευθυντής Kevin Thelwell Στις προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους είχε την δικαιολογία του υπό στελεχωμένου τμήματος σκάουτινγκ. Τώρα είναι πάνω από ένα χρόνο στην ομάδα οι δικαιολογίες τελείωσαν. Αν η ομάδα κινηθεί έξυπνα μπορεί φέτος το καλοκαίρι να ενισχυθεί σημαντικά μια και πολλοί αξιόλογοι παίκτες είναι ελεύθεροι. Για να μην μιλήσουμε για την δεξαμενή των 3 ομάδων που έπεσαν και έχουν πολλούς καλούς παίκτες. Δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε και τους φετινούς δανεικούς μας. Οι Jarrad Braintwaite και Tom Cannon νομίζω είναι έτοιμοι να στελεχώσουν την νέα Έβερτον και θα πρέπει να δούμε αν υπάρχουν και αλλά ταλέντα που είναι σε καλό επίπεδο για να σταθούν στην ομάδα.

  Υπάρχει φυσικά και το θέμα των Αμερικάνων και των μετοχών που θα μας απασχολήσει. Υποτίθεται ότι η 777 partners και η MSP sports capital θέλουν να αγοράσουν και αν δεχτούμε τα δημοσιεύματα, μάλλον σύντομα. Εδώ υπάρχουν πολλά ερωτήματα τι ποσοστό πουλάει αν πουλάει ο Moshiri; Θα μπουν οι Αμερικάνοι στο μετοχικό σχήμα η θα επενδύσουν στο γήπεδο; Αν αγοράζουν τι ποσοστό θα αγοράσουν και ποία από τις 2 εταιρίες; Θα συνεχίσει ο Kenwright η επιτέλους πάει σπίτι του;

 

  Τέλος ήθελα να αναφέρω πως λυπάμαι για την Λίντς και την Λέστερ. Δεν έπεσαν δύο ομάδες ασανσέρ, έπεσαν δύο κεφάλαια για την Πρέμιερ λιγκ. Η ιστορική Λίντς δεν της αξίζει αυτό που περνάει και έγιναν και εκεί πολλές κακές επιλογές, ίσως η απομάκρυνση του Bielsa να ήταν η χειρότερη. Όσο για την Λέστερ οι “αλεπούδες” μπορεί να μην έχουν το ίδιο βάρος στην φανέλα τους, όμως οι επιτυχίες της προηγούμενης δεκαετίας ενσάρκωσαν την ελπίδα, ότι στο ποδόσφαιρο αν δουλεύεις σωστά σε όλα τα επίπεδα μπορείς να πετύχεις τα πάντα. Ελπίζω να επιστρέψουν σύντομα.

 

Περιμένω και διαβάσω πάντα και τις δικές σκέψεις και απόψεις.

Καλό μήνα Εβερτόνιανς.

 Ας ελπίσουμε σε έναν καλό Ιούνιο που θα βοηθήσει στην ανασυγκρότηση της ομάδας σε όλα τα επίπεδα.

 

αφησε ενα σχολιο