1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΥ ΜΥΑΛΟΥ

ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΥ ΜΥΑΛΟΥ (Νο 7)

Ακόμα μια εβδομάδα με σκέψεις ενός μπερδεμένου μυαλού, μοιραζόμαστε τις απόψεις μας, διαβάζοντας τις ειδήσεις της ομάδας με την ελπίδα να καταφέρουμε να ξεμπερδέψουμε τις σκέψεις μας, για την Έβερτον.

Είχαμε μια νίκη και ήττα στα παιχνίδια της εβδομάδας. Η ήττα στο Μέρσεϊσαϊντ ντέρμπι που μας πλήγωσε και πάντα θα μας πληγώνει μια ήττα σε αυτό το παιχνίδι. Αλλά ήρθε η χθεσινή νίκη για να επαναφέρει τα χαμόγελα γιατί στην πραγματικότητα ο βασικός στόχος είναι η γρήγορη σωτηρία της ομάδας. Έτσι είναι εντυπωσιακό το ξεκίνημα του Sean Dyche, 2 νίκες σε 3 παιχνίδια αρχίζω να πιστεύω ότι είναι ο προπονητής που μπορεί να οδηγήσει την ομάδα με ασφάλεια σε αυτές τις δύσκολες εποχές των “ισχνών αγελάδων”.

 

Όσο αφορά το ντέρμπι κρίθηκε στα εγκληματικά προσωπικά λάθη που κάνουν οι παίκτες της ομάδας. Στο πρώτο γκολ μετράω 3 λάθη.O McNeil κάνει κάτι σαν πάσα ενώ έπρεπε να σουτάρει δυνατά,προς την εστία. Ο Gueye ακολουθεί απο μακριά τον Nunez, δεν δοκιμάζει τάκλιν και δεν πλησιάζει τόσο ώστε να προσπαθήσει να τον τζατζάρει η να κάνει φάουλ και τέλος η έξοδος του Pickford είναι κακή.Στο δεύτερο γκολ δεν θα πιάσω την φάση απο νωρίς όμως  η εκτίμηση του Coady είναι απλά τραγική.

 

 

Αντίθετα στο παιχνίδι με την Λιντς η μεταμόρφωση είναι θεαματική.Η άμυνα είναι τόσο συμπαγής που σε κανένα σημείο δεν κινδύνευσε η ομάδα. Όταν δεν κινδυνεύεις στην άμυνα απλά περιμένεις το λάθος και η Λιντς έκανε αρκετά λάθη πίσω και τελικά τα πλήρωσε ίσως στην πιο ανύποπτη φάση.Η αξία του σπουδαίου αρχηγού παίζει τον ρόλο της στο γκολ.O Seamus Coleman καταφέρνει στα ποδοσφαιρικά του γεράματα να είναι game changer.

 

 

Δεν ξέρω τι να σχολιάσω για τον θάνατο του Christian Atsu. Με σόκαρε αυτή η απίστευτη λεπτομέρεια του γκολ στις καθυστερήσεις που οδήγησε τελικά στον θάνατό του (θυμηθείτε την εδώ). Είναι εξωπραγματικό πως μια στιγμή χαράς μπορεί να εξελιχθεί σε μια απίστευτη ειρωνεία της τύχης. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και κουράγιο στους δικούς του ανθρώπους.

 

 

 Ένα ακόμα νέο που αξίζει να σχολιάσουμε είναι η περίπτωση της MSP Sports Capital η εταιρία που ενδιαφέρεται για την αγορά ενός μειοψηφικού μεριδίου της ομάδας Μέσα στην εβδομάδα η συγκεκριμένη εταιρία σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial times φέρεται να εξέφρασε ενδιαφέρον για την Τότεναμ. Αντίθετα άλλα δημοσιεύματα γράφουν ότι η Τότεναμ δεν είναι εύκολο να πουληθεί και μάλλον η όλη ιστορία δεν ισχύει. Πάντως παραμένουμε μπερδεμένοι για το ποιο δημοσίευμα θα πρέπει να πιστέψουμε. Άποψη μου ότι η Τότεναμ δεν πλησιάζεται ως αξία αυτή την στιγμή. Η ποδοσφαιρική ομάδα είναι καλή, βρίσκεται στο Λονδίνο έχει ένα νέο γήπεδο που αποφέρει εκατομμύρια. Επιχειρηματικά δεν επενδύεις όταν κάτι είναι στο ζενίθ της αξίας του. Νομίζω ότι όσο το γήπεδο προχωράει κανονικά η Έβερτον είναι το hot prospect και αν σταθεροποιηθεί η ομάδα μακριά από την ζώνη θα διαβάζουμε όλο και πιο έντονα σενάρια πώλησης.

Τέλος εντύπωση μου κάνει η διεξοδικότητα του Dyche στην συνέντευξη τύπου μίλησε ότι θα πρέπει να ελέγξουμε τα πάντα σχετικά με τον Calvert-Lewin για μένα έχει αξία να μεταφέρω κατά λέξη την δήλωση του  “Θα προσπαθήσουμε επίσης να αξιολογήσουμε εάν μέρος του προβλήματος έχει γίνει ψυχολογικό. Πρέπει να μάθω για την ιστορία του, τη φυσιολογική του καθημερινότητα. Πρέπει να μάθω τι θα δεχτεί και τι όχι το σώμα του, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε τώρα.Μιλάμε σε αυτόν, τους γιατρούς, τους αθλητικούς επιστήμονες, κοιτάζοντας τα στατιστικά, τα προγράμματα προπόνησης, τις διανυόμενες αποστάσεις, το τρέξιμο με υψηλή ταχύτητα, πόσα χιλιόμετρα την εβδομάδα τρέχει. Εξετάζουμε επίσης πώς είναι η διατροφή του, πώς είναι ο τρόπος ζωής του, τι αυτοκίνητο οδηγεί, τι στρώμα χρησιμοποιεί, πόσες ώρες κοιμάται τη νύχτα; Αυτό είναι να μαθαίνεις για τους ανθρώπους. Η μεγαλύτερη μάθηση είναι αυτό που υπάρχει εδώ (είπε δείχνοντας το κεφάλι του) και αυτό είναι το δύσκολο μέρος. «Δεν μπορώ να τα κάνω όλα ένας προς έναν, αλλά θα πάρω όλες τις πληροφορίες που μπορώ και μετά θα τις μοιραστώ μαζί του. Αυτή είναι η διαδικασία για κάθε παίκτη παρεμπιπτόντως, όχι μόνο για αυτόν.

Περιμένω στα σχόλια στο facebook να μοιραστούμε τις σκέψεις και τις απόψεις και άλλων μυαλών μπερδεμένων η και όχι

Εύχομαι σε όλους μια καλή εβδομάδα.

αφησε ενα σχολιο