1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΥ ΜΥΑΛΟΥ

ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΥ ΜΥΑΛΟΥ (Νο 8)

Μοιραζόμαστε σκέψεις και απόψεις και αυτή την εβδομάδα, διαβάζοντας και σχολιάζοντας την επικαιρότητα της ομάδας, με την ελπίδα να καταφέρουμε να ξεμπερδέψουμε τις σκέψεις μας, για την Έβερτον.

  Είναι μια εβδομάδα που δεν είναι δυνατόν να μην σταθούμε σε όλα αυτά που απάντησε η διοίκηση. Δηλαδή στις ερωτήσεις που κατέθεσε το συμβούλιο φίλων του συλλόγου (Fan advisory board). Ξεκινώντας προσωπικά κρίνω ως θετικό ότι δόθηκαν απαντήσεις, ασχέτως αν πείθουν η όχι. Επικοινωνία θα πρέπει να υπάρχει και η κατάσταση πρέπει να εκτονωθεί γιατί δεν βοηθάει την ομάδα η ένταση και ασχέτως των τραγικών λαθών της έχουν υπάρξει χειρότερες διοικήσεις και στην Έβερτον.

 

  Ας περάσουμε στην ουσία αυτών που διαβάσαμε Να ξεκινήσουμε από τις μεταγραφές, μας είπαν μισόλογα:Ο σύλλογος έχει χρήματα να ξοδέψει, AΛΛΑ (σε μια πρόταση που έχει μέσα το άλλα, από εκεί και μετά πρέπει να δίνεις σημασία) πρέπει να λειτουργήσει σύμφωνα με τις οικονομικές παραμέτρους που ορίζει η PremierLeague και η UEFA. Μετάφραση κάτι λίγα χρήματα μπορούσαμε να ξοδέψουμε, θα φέρναμε μόνο τον Danjuma χάλασε την τελευταία στιγμή και back up plan δεν υπήρχε.

 

  Σχετικά με το γήπεδο υποθέτω ότι αυτά που ακούσαμε ήταν αλήθεια. Παρόλο που μας μπέρδεψε στην συνέντευξη, η διευκρίνηση όμως ξεκαθαρίζει την κατάσταση. Μοιάζει λογικό όταν λέει το ποσό ο Moshiri να υπολογίζει τα γύρω γύρω. Τον πανάκριβο αρχιτέκτονα και τα σχέδια, το γέμισμα με άμμο της προκυμαίας, τον περίφημο υδραυλικό πύργο που ανακαινίζει και όλη την περιοχή γύρω από το γήπεδο που θα πρέπει να αναμορφωθεί. Το κόστος κλειδώθηκε για το γήπεδο μόνο.Τουλάχιστον έτσι το κατάλαβα.

 

  Φυσιολογικές μου ακούγονται και οι φιλοδοξίες για επιστροφή της ομάδας στην ελιτ αν και νομίζω ότι ο κόσμος της Έβερτον έχει χάσει πλέον την εμπιστοσύνη προς την διοίκηση και τον μεγαλομέτοχο, όλα αυτά τα μισόλογα όπως και το μπλέξιμο της ομάδας για δεύτερη σεζόν σε μάχη υποβιβασμού, όχι απλά έχουν τσαλακώσει την εικόνα του μεγαλομετόχου, την έχουν διαλύσει.

 

  Η απάντηση και για τον Σείχη Μανσουρ, μοιάζει λογική κάτι τέτοιο είχε κυκλοφορήσει και εκείνη την εποχή, δηλαδή ότι απλά ρώτησε για την Έβερτον αλλά προτίμησε την Μάντσεστερ Σίτι επειδή μόλις είχε φτιάξει καινούργιο γήπεδο. Αλλά και σοβαροί να είμαστε πως θα μπορούσε ο Bill Kenwright να βάλει μια απαίτηση για να παραμείνει πρόεδρος; Να προτείνει τον εαυτό του ως πετυχημένο πρόεδρο ίσως, να τον επιβάλει στον αγοραστή μάλλον απίθανο μοιάζει.

 

  Έχουμε συζητήσει και παλιότερα για το θέμα Alisher Usmanov και για εμένα είναι σαφέστατο. Ο Ρωσο Ουζμπέκος είχε σχέση με την ομάδα, το αν συνεχίζει να έχει δεν μπορώ να το ξέρω, αν και απο την στιγμή που ήταν έτσι και αλλιώς στην σκιά δεν άλλαξε κάτι. Φυσικά πλέον είναι μάλλον απίθανο να μάθουμε τι συμβαίνει σχετικά. Προσωπικά έχω εκφράσει σε αυτή την στήλη ότι συνεχίζω να προβληματίζομαι αν και κατά πόσο μπορεί να ζημιώσει την ομάδα η σχέση της, έστω και αφανής με το δεξί χέρι του Πούτιν. Για παράδειγμα πολλές περίεργες διαιτησίες ειδικά από πέρυσι και μετά.Μην πάτε μακριά χθές τι έγινε.

 

  Xαρούμενος με την ανανέωση του Jordan Pickford είναι ένας top class τερματοφύλακας που έχει βοηθήσει την Έβερτον πάρα πολύ. Ελπίζω να μην υπάρχουν κακεντρεχείς γύρω μας που πιστεύουν το αντίθετο, γιατί αυτά με τα χέρια του δεινόσαυρου περισσότερο με πικρόχολα σχόλια αντιπάλων μου μοιάζουν . Χωρίς να γνωρίζω ακόμα λεπτομέρειες συμβολαίου αν πήρε τις 200 χιλιάδες την εβδομάδα που γραφóταν πως ήθελε. Είναι η ακριβότερη ανανέωση ever.

 

  Αγωνιστικά με ενόχλησε πολύ η ήττα από την Αστον Βίλα είναι το τρίτο παιχνίδι μετά την Γούλβς και την Σαουθάμπτον που δεν αξίζαμε να πάρουμε 0 βαθμούς.Αν πούμε πως τα άλλα δύο ήταν ισοπαλίες εδώ αξίζαμε την νίκη. Όμως πιστεύω πως καρμικά θα γυρίσει, μας τους χρωστάει η τύχη αυτούς τους βαθμούς.

Περιμένω τα σχόλια στο facebook να μοιραστούμε τις σκέψεις και τις απόψεις και άλλων μυαλών, μπερδεμένων η και όχι.

Εύχομαι σε όλους μια καλή εβδομάδα.

 

 

 

 

 

 

αφησε ενα σχολιο