1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΥ ΜΥΑΛΟΥ

ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΥ ΜΥΑΛΟΥ (No4)

 Φτάσαμε ήδη στην 4η Κυριακή που γράφω αυτή την ενότητα και δυστυχώς ο τίτλος γίνεται όλο και πιο επίκαιρος. Οι σκέψεις ενός μπερδεμένου μυαλού εκφράζουν απόψεις, μέσα από ειδήσεις με την ελπίδα να καταφέρουμε να ξεμπερδέψουμε τις σκέψεις μας, για την Έβερτον, μέσα από το διάλογο και τον σχολιασμό.

   Ζήσαμε πρωτοφανείς καταστάσεις τις τελευταίες μέρες. Κάποια στιγμή μέσα σε ένα απόγευμα ακούσαμε τα πάντα, ήταν ένα σημείο που διαβάζαμε τόσα αρνητικά μαζεμένα, που και μετεωρίτης να μας έλεγαν ότι έπεσε στο finch farm θα το πιστεύαμε. Ας ξεκινήσουμε με το θέμα προπονητή. Δυστυχώς την Έβερτον δεν είναι δύσκολο να την καταλάβεις. Το είχα γράψει πολλές φορές, ότι αν τα παιχνίδια με την Σάουθαμπτον και την Γουέστ Χαμ χαθούν, ο Lampard θα απολυθεί. Όπως και έγινε την προηγούμενη Δευτέρα. Η αλήθεια βέβαια είναι, ότι δεν ήταν και κάτι φοβερά δύσκολο να προβλέψεις. Σχεδόν κανένας προπονητής δεν θα επιβίωνε την σημερινή εποχή μετά από 2 ήττες σε ντέρμπι παραμονής.

Στο θέμα των διαδόχων ξεχώρισαν από την αρχή ο Αργεντινός Marcelo Bielsa και ο Sean Dyche. Ο “loco” Bielsa ήταν η πρώτος που μίλησαν και η ξεκάθαρη επιλογή του Moshiri. Στην αρχή είπε δεν ενδιαφέρεται. Μετά έρχεται στην Αγγλία και η Έβερτον του παρουσιάζει το πλάνο της (no comment για το πλάνο). Ο Bielsa το απορρίπτει και παρουσιάζει ένα δικό του πλάνο, που λέει πως χρειάζεται 7 εβδομάδες μελέτης και ανάλυσης για να δει αν το ρόστερ της ομάδας μπορεί να προσαρμοστεί στον δικό του τρόπο παιχνιδιού. Σε μια ομάδα που παλεύει για τον υποβιβασμό!!!!. Προτείνει επίσης να αναλάβει άμεσα μαζί με τους συνεργάτες του την K21 και τις ακαδημίες, να δει τι δυνατότητες υπάρχουν και το καλοκαίρι να πάει πανέτοιμος στην πρώτη ομάδα. Κάπως έτσι η ομάδα κατάλαβε ότι άκρη δεν βγάζεις και οδηγήθηκε στην ρεαλιστική λύση Sean Dyche.

Με τον Sean Dyche συνέβη κάτι πρωτότυπο, είναι η πρώτη φορά που το φαβορί της πρώτης μέρας παίρνει την θέση. Το ποδόσφαιρο που έπαιζε η Μπέρνλι του Sean Dyche το γνωρίζουμε και δεν το λες ελκυστικό. Όμως ποιος περιμένει ελκυστικό ποδόσφαιρο από μια ομάδα που έχει ελάχιστη ποιότητα στην επίθεση; Ένας είναι ο στόχος να σωθεί η ομάδα. Υπάρχουν πράγματα που αξίζει να σταθούμε και ξεχώρισα στο βιογραφικό του. Η Έβερτον είναι μόλις η 3η ομάδα που αναλαμβάνει για ένα τύπο στα 51 του λες εντυπωσιακό. Είναι ακόμα μια επιλογή που λογικά θα σκληρύνει μια ομάδα που ως τώρα έμοιαζε κάπως light. Γνωρίζουμε ότι είναι φιλόδοξος άνθρωπος και θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι παρόλο που η Μπέρνλι έπαιζε ένα παλιομοδίτικο ποδόσφαιρο, όχι μόνο κατάφερνε να την σώσει, αλλά κατάφερε να την οδηγήσει μέχρι και το Europa league. Εντυπωσιακό αν σκεφτούμε ότι είχε το χαμηλότερο μπάτζετ στην Πρέμιερ λιγκ σχεδόν κάθε σεζόν.Για να το κλείσω είναι μια ρεαλιστική επιλογή που σε συνδυασμό με κάποιες προσθήκες αυξάνει τις πιθανότητες για να σωθεί ξανά η κατηγορία.

  Ας σχολιάσουμε το υπόλοιπο χάος. Θα ξεκινήσω από το φιάσκο Arnaut Danjuma, και θα γίνω καχύποπτος ίσως και συνωμοσιολόγος. Ο παίκτης διάβασα ότι είναι στο Λίβερπουλ από την προηγούμενη Πέμπτη η Παρασκευή, ανεβάζει δηλώσεις ότι θα κάνει τα πάντα για να σωθεί η Έβερτον, αλλά δεν υπογράφει, γιατί δεν υπογράφει;; Μήπως γιατί περίμεναν το αποτέλεσμα του Σαββάτου με την Γουέστ Χαμ; Πάντως αν ήμουν ο Frank Lampard θα αισθανόμουν ότι με άδειασαν είχαν όλο τον Γενάρη και δεν έφεραν ούτε ένα παίκτη, έστω έναν δανεικό.

  Εδώ αξίζει να πω γιατί να μην με κατηγορήσετε ότι ακόμα του κάνω πλάτες. Πως υπήρχαν φήμες για έναν τεράστιο καβγά στα αποδυτήρια, κυκλοφορούσαν στο twitter από την επομένη του παιχνιδιού με την Σάουθαμπτον. Δεν έδωσα σημασία γιατί έχω διαβάσει τέρατα κατά καιρούς, που αποδείχθηκαν ανοησίες. Όμως την ημέρα που απολύθηκε, κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα που έλεγαν για έναν καβγά με τον Doucoure μετά το παιχνίδι με την Σάουθαμπτον, που ενεπλάκησαν και άλλοι παίκτες. Καβγάς που συνεχίστηκε στο Finch Farm μόνο με τον Doucoure, με αποτέλεσμα την εβδομάδα πριν το παιχνίδι με την Γουέστ Χαμ να προπονούνταν μόνος του. Κάποιοι γράψαν και για δεύτερο καβγά μετά το παιχνίδι με την Γουέστ Χαμ, αλλά σαν απλή αναφορά χωρίς καμία σχετική λεπτομέρεια.

  Δεν μπορώ φυσικά να μην γράψω για τον Antony Gordon. Ως μεταγραφή θεωρώ ότι τα λεφτά είναι καλά 40+5 εκατομμύρια μπόνους. Αυτό που δεν μπορώ να δεχθώ είναι η συμπεριφορά, δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει με κάποια από τα παιδιά της ακαδημίας, Πρώτα ο Barkley , τώρα ο Gordon, μπορεί να φτιάχνονται παίκτες στην ακαδημία αλλά δυστυχώς δεν φτιάχνονται χαρακτήρες. Την στιγμή που έφυγε ο Frank Lampard δεν έκανε καμία προπόνηση με την ομάδα!!!. Έχασε 3 προπονήσεις αδικαιολόγητα. Υπάρχει βέβαια μια φήμη ότι ενεπλάκη στο χοντρό σκηνικό στα αποδυτήρια μετά το παιχνίδι με την Σάουθαμπτον, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Τέτοια συμπεριφορά στην ομάδα που τον άνδρωσε που του έδωσε τις πρώτες του συμμετοχές; Ναι το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό, αλλά μερικοί άνθρωποι σου δίνουν την αίσθηση του ρομπότ. Κανένα συναίσθημα, καθόλου ψυχή, δεν παλεύει για την ομάδα από τον Οκτώβριο, δεν νοιώθει την ανάγκη να δείξει την εκτίμηση του έστω σε αυτούς τους ανθρώπους που τον στήριξαν και τον πίστεψαν, αν όχι στον κόσμο της Έβερτον που έχουν γεμίσει το Goodison με φανέλες με το όνομα του. Προσωπικά το βλέπω δύσκολο με αυτό το μυαλό να κάνει μεγάλη καριέρα.

  Θα σταθώ και στον Amadou Onana δεν πιστεύω φυσικά ότι στους 5 μήνες που είναι στην ομάδα έγινε οπαδός της ούτε έμεινε για αυτό. Όμως είναι μια ώριμη κίνηση επαγγελματικά, γιατί δεν είναι λογικό για κανένα 20χρονο να πάει στην Τσέλσι τώρα. Έχει ένα ατελείωτο ρόστερ, που το πιο πιθανό είναι να χαθείς χωρίς καν να προλάβεις να πάρεις μια αξιοπρεπής ευκαιρία και ας χάνει κάποια λεφτά προσωρινά. Φυσικά το αν πετύχει κάποιος παίκτης είναι και θέμα συγκυριών αλλά ο Onana έχει αυτά που χρειάζεται ωριμότητα και ταλέντο τα άλλα τα αποκτάς με τον καιρό.

Όσον αφορά τον μεγαλομέτοχο συνεχίζει να απογοητεύει. Δίνει μια συνέντευξη στο επίσημο κανάλι της Έβερτον φαντάζομαι για να ηρεμήσει λίγο τον κόσμο της ομάδας.Προσωπικά πέρα από τον τόνο της φωνής του, ελάχιστα με καθησύχασαν από όσα είπε. Το Δ.Σ είναι το καλύτερο. Οι αθλητικοί διευθυντές είχαν το καλύτερο βιογραφικό. Τους οπαδούς τους καταλαβαίνει. Μας ακούει ως μεγαλομέτοχος και καταλαβαίνει το πόνο μας. Είναι λέει όλοι Εβερτόνιανς ΑΡΑ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ;; Για το μόνο που παίρνει ευθύνη λέει ότι έδιωξε κάποιους προπονητές πολύ νωρίς. Επίσης πλέκει το εγκώμιο του Kevin Thelwell του αθλητικού διευθυντή πέφτοντας σε αντιφάσεις λέει για τις λεπτομερείς αναφορές που δίνει. Για τις προσλήψεις σε όλα τα τμήματα, 26 ανθρώπων στο σύνολο. Ε αυτό δεν λέει κάτι για τους προηγούμενους και το πόσο υποστελεχωμένη είχαν την ομάδα;;

 Φυσικά αυτό που απασχολεί αρκετό κόσμο είναι αν πουλάει; μάλιστα υπήρχε άρθρο που ανέβηκε λίγα λεπτά πριν την συνέντευξη που έλεγε ότι πουλάει η ακόμα ένα άρθρο που έλεγε για πώληση μειοψηφικού πακέτου. Εκείνος το ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι δεν πουλάει. Όμως ψάχνει συνεταίρο για το γήπεδο. Εδώ προτιμώ να γράψω στα ελληνικά όλη την απάντηση του στην ερώτηση αν πουλάει “Ο σύλλογος δεν είναι προς πώληση, αλλά έχω μιλήσει με κορυφαίους επενδυτές πραγματικής ποιότητας για να γεφυρώσω το χάσμα (οικονομικό;) στο γήπεδο. Μπορώ να το κάνω μόνος μου; ο λόγος που θέλω να το κάνω είναι να φέρω κορυφαίους επενδυτές στον αθλητισμό στην Έβερτον, για μερικούς από τους λόγους που οι οπαδοί θέλουν βελτίωση: περισσότερα ταλέντο. Είμαστε κοντά σε μια συμφωνία. Δεν πουλάω καθόλου τον σύλλογο, απλώς φέρνω περισσότερη τεχνογνωσία όσον αφορά την παγκόσμια χορηγία, την εμπορική ανάπτυξη και πολλούς ειδικούς επενδυτές στον αθλητισμό που έχουν αυτή τη δεξαμενή γνώσεων.” Η δική μου αίσθηση είναι ότι ένας συνέταιρος με ποσοστό μειοψηφίας στην ομάδα είναι επιθυμητός. Όμως θα παραμείνει μεγαλομέτοχος τουλάχιστον σε αυτό το χρονικό σημείο.

Φτάνει με την γκρίνια και την τοξικότητα, ελπίζουμε σε μεταγραφές τώρα μέχρι τις 31 Γενάρη. Λένε τα ρεπορταζ για 3-4 παίκτες. Μέχρι στιγμής 4 ονόματα διαβάζουμε ως δυνατά φαβορί τον εξτρέμ της Νιουκάστλ Ryan Fraser, μοιάζει λίγο για παίκτης που θα άρεσε στον Dyche, δυνατός παίκτης με καλή σέντρα και ταχύτητα. Οι υπόλοιποι δεν είναι παίκτες που δεν έχομε ξανακούσει λίγο η πολύ Viktor Gyokeres και Che Adams. Ακούσαμε και για τον Μαροκινό τον Hakim Ziyech για μένα είναι δυνατή προσθήκη που λογικά θα βοηθήσει πολύ αν έρθει.

 Δεν ξέρουμε τι ακόμα θα βγει αν κάποιος η κάποιοι στόχοι χαλάσουν. Διαβάζουμε πολλά και θα τα παρακολουθήσουμε τις επόμενες μέρες ο Iliman Ndiaye επιθετικό χαφ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ που ενδιαφέρει, η ακόμα ο Lucas Mooura της Τότεναμ η ο Kamaldeen Sulemana της Ρεν .Ελπίζω στο καλύτερο θα χρειαστεί ποιοτική ενίσχυση η ομάδα.

 

 

Όπως κάθε εβδομάδα περιμένω σκέψεις και απόψεις και άλλων μπερδεμένων μυαλών

Εύχομαι σε όλους μια καλή εβδομάδα. Όσο για την ομάδα να ευχηθώ να είναι το αντίθετο της προηγούμενης εβδομάδας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

αφησε ενα σχολιο