1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΥ ΜΥΑΛΟΥ

ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΥ ΜΥΑΛΟΥ

 Ο τίτλος αυτής της ενότητας νομίζω πως εκφράζει σχεδόν όλους τους Εβερτόνιανς. Είναι δύσκολο να βλέπεις την ομάδα σε αυτή την κατάσταση. Είναι δύσκολο να γνωρίζεις πως η Έβερτον έχει δαπανήσει 700 εκατομμύρια λίρες σε λιγότερο από 7 χρόνια για μεταγραφές και να παλεύει για τον υποβιβασμό. Οι σκέψεις ενός μπερδεμένου μυαλού εκφράζουν απόψεις, μέσα από ειδήσεις και ελπίζω να καταφέρουμε  να ξεμπερδέψουμε τις σκέψεις μας, για την Έβερτον, μέσα από το διάλογο και τον σχολιασμό.

  Λέω πως ακόμα στηρίζω Frank Lampard, όχι δεν τον στηρίζω πεισματικά, ούτε χωρίς κριτική θα την κάνουμε και αυτήν. Απλά βαρέθηκα να κάνουμε όλοι πλάτες στην ανικανότητα της διοίκησης και να την αφήνουμε να ξεπλένει συνεχώς της αμαρτίες της, με την απόλυση ενός προπονητή. Συνεπώς τον στηρίζω με κριτική βέβαια, αλλά μου δείχνει σοβαρός άνθρωπος που δουλεύει. Τον στηρίζω γιατί από την Έβερτον πέρασαν προπονητές που όλο το βράδυ ξενυχτούσαν, γιατί έκαναν παρέα με “κυρίες”  και το πρωί πήγαιναν για γκολφ. Υπάρχει προπονητής που λεγόταν ότι όλη την εβδομάδα ήταν στο εξοχικό του, σε άλλη χώρα και δούλευαν οι βοηθοί του.Με αυτόν να ερχόταν για τους αγώνες, μόνο. Όμως αυτά είναι φήμες δεν πρόκειται να πω ονόματα, απλά είναι ευρέως διαδεδομένες για να φτάσουν μέχρι τα αυτιά ενός ‘Ελληνα Εβερτόνιαν. Όμως για τον Lampard διαβάζουμε ότι δουλεύει έτσι μέχρι τουλάχιστον να πεισθώ ότι δεν κάνει για την θέση θα τον στηρίζω.

Πριν περίπου 1 χρόνο σχεδόν κανείς Εβερτόνιαν δεν μιλούσε άσχημα για τον Lampard. Με την ηρεμία και την στήριξη, που του έδωσε ο κόσμος της ομάδας έφτασε στην παραμονή. Πότε άρχισαν τα πρώτα σύννεφα από το καλοκαίρι, διαβάζαμε ότι δεν κάνει και πρέπει να φύγει πριν ακόμα ολοκληρωθούν οι μεταγραφές. Τι μεσολάβησε από τότε; Μήπως οι στοιχηματικές εταιρίες που τον έδιναν πρώτο φαβορί για απόλυση από ομάδα Πρέμιερ λιγκ; Το φαβορί μπορεί να έχει σχέση και με την διοίκηση όχι απαραίτητα με τον προπονητή

Στην Έβερτον επίσης ξεχνάμε τι ακριβώς έχουμε χάσει σε ποιότητα σε αυτή την ομάδα, εκτός από τον Carlo Ancelotti που έφυγε από την Έβερτον, για να πάει στην Ρεάλ και να παίρνει τα μισά λεφτά, που για μένα είναι ύποπτο δεν ξέρω για εσάς. Το καλοκαίρι του 2021 ως το καλοκαίρι του 2022 μετά την απώλεια των James Rodriguez, Gylfi Sigurdsson και Lucas Digne έφυγε και ο Richarlison, ένας από τους καλύτερους σκόρερ της ομάδας που έδινε 10-15 γκολ κάθε σεζόν χωρίς να αντικατασταθεί.

Δικαίως κάποιος θα ρωτήσει δεν φταίει και ο Lampard για αυτό η έστω ο αθλητικός διευθυντής ο Kevin Thelwell ναι και όχι. Θα είχαν την αποκλειστική ευθύνη αν δεν έβλεπαν το πρόβλημα. Όμως το είδαν Ήθελαν τον Mohammed Kudus του Άγιαξ, απέτυχαν γιατί  δεν τον πουλούσαν οι Ολλανδοί. Ήθελαν τον Brereton Diaz και εκεί η Μπάκμπερν αποφάσισε να το κρατήσει, παρά το ρίσκο μια και το καλοκαίρι τελειώνει το συμβόλαιο του (πράγμα που από οικονομικής απόψεως δείχνει αδιανόητο). Επίσης κυνηγούσαν τον Νιγηριανό εξτρέμ της Βιγιαρεάλ, Samuel Chukwueze που κάνει και αυτός καλή σεζόν, ως τώρα 25 συμμετοχές 7 γκολ, τίποτα και εκεί. Αν διαβάσετε προσεκτικά το τελευταία μέρα μεταγραφών που γράφαμε τότε, θα δείτε και άλλα ονόματα που έπαιζαν μεταγραφικά εκείνες τις μέρες. Αν θέλετε να συζητήσουμε βέβαια γιατί όχι μόνο 1 αλλά 2 βασικές επιθετικές ανάγκες (εξτρεμ,φορ) φτάσαμε να τις κυνηγάμε τελευταία μέρα μεταγραφών, έχω δικαιολογίες όχι όμως πειστική απάντηση.

  Πάμε στο σήμερα ξεκινάμε από το αγωνιστικό, μπορεί να είναι απίθανο να το διαβάσει αλλά πρέπει να γραφεί. Αγαπητέ Lampard φτάνει με το 4-3-3 δεν έχεις παίκτες να το υποστηρίξεις, μάζεψε την ομάδα πίσω και παίξε το 3-5-2 που μια χαρά πήγε και με την Σίτι και με την Γιουναιτεντ. Οι δικαιολογίες του είμαστε Έβερτον και πρέπει να βγούμε μπροστά στο Goodison park δεν πρέπει να ακούγονται από κανέναν, ο ρεαλιστής το βλέπει το υλικό. Εσύ αγαπητέ Lampard υπηρετείς τον ρεαλισμό και μέχρι σήμερα ξεστόμισες σκληρές αλήθειες που μας πόνεσαν, άρα πρέπει να τον υποστηρίξεις σε κάθε αγώνα της ομάδας. Αλλιώς η θηλιά θα συνεχίσει να σφίγγει επικίνδυνα και θα χάσεις και τους τελευταίους υποστηρικτές σου.

  Αν είναι μια φορά ουσιώδης να αλλάξει σύστημα η ομάδα, είναι 100 φορές να έχουμε μια καλή μεταγραφική περίοδο και να έρθουν παίκτες για να βοηθήσουν άμεσα.Γράφτηκε πως ο Kevin Thelwell δεν πήγε Αυστραλία με την ομάδα εν μέσω Μουντιάλ, γιατί υπήρχε διαφορά ώρας και δεν θα μπορούσε να κάνει επαφές. Λέγεται πως έχει κάνει πολλές προσλήψεις προσωπικού σε μια ομάδα που ήταν γυμνή απο φυσιοθεραπευτές,προπονητές τεχνικό προσωπικό κλπ. Όμως χρειαζόμαστε παίκτες όχι σήμερα, χθες και το πρώτο δεκαήμερο των μεταγραφών σχεδόν τελείωσε. Σύμφωνα με όσα έχει πει ο Lampard υπάρχει μπάτζετ σίγουρα, υπάρχει και μισθολογικά χώρος μετά τις μεταγραφές των Allan και Rondon, μην φτάσουμε πάλι τελευταίες μέρες δεν μας παίρνει.

  Οφείλω να ομολογήσω βέβαια, ότι τα πράγματα έγιναν αρκετά περίπλοκα τις τελευταίες μέρες. Τραυματίστηκε ο Patterson (μάλλον θα αντικατασταθεί εκ των έσω) ,τραυματίστηκε ο Iwobi (αν είναι για καιρό, χρειαζόμαστε άμεσα παίκτη εκεί) Αν και κατά την γνώμη μου δημιουργικά έτσι και αλλιώς χρειάζεται και άλλος παίκτης. Βλέπω όμως και πράγματα, γύρισε ο Simms που μοιάζει έξυπνη κίνηση, ακόμα και αν φύγει ως αντάλλαγμα για Gyokeres, όπως διάβασα χθες στο Goodison news.Έγινε μια πρόταση δανεισμού για τον Danny Ings που την αρνήθηκε η Άστον Βίλα. Αλλά όσο πιο σύντομα κινηθεί για μεταγραφές τόσο το καλύτερο.

Περιμένω σκέψεις και απόψεις και άλλων μπερδεμένων μυαλών

Την άλλη εβδομάδα μεταξύ άλλων θα προσπαθήσω να ανοίξω το θέμα διοίκηση

Εύχομαι σε όλους μια καλή εβδομάδα.

 

 

αφησε ενα σχολιο