1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΣΤΟΥΣ 20 ΠΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΥΣ

ΣΤΟΥΣ 20 ΠΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

 Το διάσημο περιοδικό Forbes, κυκλοφόρησε την ετήσια λίστα τους με τους 20 πιο πολύτιμους συλλόγους του ποδοσφαίρου στον κόσμο την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, με την Έβερτον να καταλαμβάνει τη 16η θέση.

 Το Forbes εκτιμά την αξία της ομάδας κοντά στα 940 εκατομμύρια δολάρια η 754 εκατομμύρια Αγγλικές λίρες . Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η ομάδα μας έδειχνε εγκλωβισμένη σοβαρά από το Financial Fair Play, μια και σημείωσε εντυπωσιακές απώλειες ύψους 372 εκατομμυρίων λιρών τα τελευταία τρία χρόνια.

 Ο Kieran Maguire ένας Βρετανός ακαδημαϊκός, συγγραφέας και ραδιοτηλεοπτικός παραγωγός. Ειδικεύεται στα οικονομικά του ποδοσφαίρου και έγραψε το βιβλίο The Price of Football. Είναι ένας άνθρωπος που η τεχνογνωσία στα οικονομικά του ποδοσφαίρου αναζητείται συχνά από τα μέσα ενημέρωσης του αγγλικού ποδοσφαίρου. 

  Ο Maguire ανέλυσε την υψηλή θέση της Έβερτον που έκανε εντύπωση μια και η Έβερτον ακολουθεί μετά το Αγγλικό Top 6 παρόλο που η πορεία εντός γηπέδου, ειδικά την περασμένη σεζόν δεν δικαιολογεί την υψηλή της αποτίμηση. Ο Maguire μιλώντας αποκλειστικά στο Football Insider για την τελευταία αποτίμηση των μπλε από το Forbes, δήλωσε πως η Έβερτον εξακολουθεί να είναι μια πρόταση εξαγοράς υψηλής αξίας, παρά τα οικονομικά της προβλήματα και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην τοποθεσία της ομάδας αλλά και την ιστορία της.

 Η Έβερτον αναμένεται να μετακομίσει σε ένα νέο στάδιο 52.000 θέσεων στο Bramley Moore Dock εγκαίρως για το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2024-25. Ο Magiure ισχυρίζεται ότι η αποτίμηση του Forbes, λαμβάνει υπόψη και αυτό αλλά και μια σειρά από άλλες μελλοντικές ευκαιρίες εσόδων. Αναλυτικά δήλωσε «Η αποτίμηση της Έβερτον από το Forbes φαίνεται υψηλή με βάση τα περισσότερα πρότυπα μοντελοποίησης», είπε στον Άνταμ Γουίλιαμς του Football Insider και συνέχισε “Όμως φαίνεται ότι όποιος έχει κάνει την αποτίμηση, την έχει κάνει με βάση τις μελλοντικές δυνατότητες. Το να είσαι σε μια πόλη όπου υπάρχουν μόνο δύο μεγάλα κλαμπ, μια πόλη όπου υπάρχει αεροδρόμιο, μια πόλη που είναι ελκυστική από τουριστική άποψη, σημαίνει ότι υπάρχουν οφέλη. Μπορούν να αρχίσουν να κερδίζουν χρήματα από αυτούς τους συνδέσμους για μεγαλύτερα αποτελέσματα όταν μετακομίσουν στο νέο γήπεδο. Αυτό θα είναι πιο εύκολο να γίνει δεδομένης της ιστορίας και της κληρονομιάς του συλλόγου.”

αφησε ενα σχολιο