1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΣYNEBH ΣΤΙΣ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΣYNEBH ΣΤΙΣ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

 Σήμερα 11 Δεκεμβρίου στο Greektoffees.gr σας γυρίζει σε ένα παιχνίδι με την Λίβερπουλ που έμεινε στην ιστορία. Ποίος σπουδαίος παίκτης του παρελθόντος που έχει γενέθλια σήμερα;  Όπως και το τελευταίο παιχνίδι του αρχισκόρερ της ομάδας μας.

  Ας τα δούμε τα γεγονότα χρονολογικά:

  Στις 11 Δεκέμβρη 1937 ο Dixie Dean παίζει το τελευταίο του παιχνίδι με την φανέλα της Έβερτον. Μία εντός έδρας ισοπαλία με την Μπέρμιγχαμ με 1-1. Ο Dean έμεινε για άλλη μια φορά “άκαπνος” μια και το γκολ της ομάδας πέτυχε ο Geldard το 71′. Η πτώση του Dean ήταν κάπως ξαφνική την προηγούμενη σεζόν 1936/37 αν και έδειχνε σημάδια κόπωσης είχε σκοράρει συνολικά 27 γκολ . Διατήρησε την θέση του στην 11αδα τους πρώτους αγώνες της σεζόν 1937/38 . Όμως  ο Lawton που ο ίδιος είχε χρήσει διάδοχο του ήταν πολύ καλύτερος του.Το έβλεπε και το ήξερε άλλωστε ο Lawton είχε πετύχει ήδη 14 γκολ. Οι σκληρές σωματικές απαιτήσεις τον ανάγκασαν να αφήσει την πρώτη κατηγορία και να συνεχίσει στην Νόττς Κάουντι.

 Στις 11 Δεκέμβρη του 1984 είναι η ημέρα γέννησης  ενός από τους καλύτερους αριστερούς μπακ που φόρεσαν την φανέλα της ομάδας. Ο Leighton Baines μετά από 13 χρόνια προσφοράς στην ομάδα μας παράτησε το ποδόσφαιρο το 2020. Συνεχίζει από προπονητικό πόστο στην ακαδημία της Έβερτον. Σήμερα γιορτάζει τα  37 του χρόνια . Χρόνια του πολλά.

 Τέλος ένα Σάββατο όπως και σήμερα στις 11 Δεκέμβρη του 2004. Η Έβερτον κέρδισε την Λίβερπουλ με 1-0 με ένα γκολ του Lee Carsley. Στο γήπεδο ήταν 40.552 θεατές, ρεκόρ της ομάδας για την Πρέμιερ λιγκ .Αυτό το ρεκόρ αφορά ειδικά την Πρέμιερ λιγκ και δεν πλησιάζει ούτε στο ελάχιστο τους 78.299 θεατές που το Σεπτέμβρη του 1958 είδαν το παιχνίδι ξανά με την Λίβερπουλ. Πως και γιατί έγινε αυτό σε ένα γήπεδο που στην πραγματικότητα χωράει λιγότερο κόσμο δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα.

 

 

αφησε ενα σχολιο