1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Ταξίδι στη χώρα των

Ταξίδι στη χώρα των ζαχαρωτών

Με αφορμή το επικείμενο ταξίδι των μελών μας στο Goodison Park, μου δόθηκε αφορμή στην ιδέα του σημερινού τίτλου.

Σε αυτό το άρθρο, δεν θα αναφερθώ ούτε στο ματς με την Tottenham, ούτε με τη Newcastle αλλά ούτε και με την Crystal Palace. Θα αναφερθώ στο σύνδεσμό μας. Όπως είχε αναρτήσει σε άρθρο του ο Δαμιανός, για άλλη μία χρονιά πήραμε την πιστοποίηση από την επίσημη ομάδα της Everton FC, για άλλη μία χρονιά ο σύνδεσμός μας έχει κύρος και γοητεία.

Αυτή την εβδομάδα 15 νοματαίοι θα κάνουν το ταξίδι για να δουν την ομάδα μας, άλλοι για πρώτη φορά και άλλοι για 3η. Σημασία έχει ότι θα δώσουμε το παρόν ως σύνδεσμος στην πολυαγαπημένη μας ομάδα. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω επιχειρήσει να κάνω αυτό το ταξίδι για Α,Β λόγους και να δω την Everton FC από κοντά, δυστυχία μου…Όμως μέσα στα επόμενα 2 χρόνια μέχρι να μπούμε στο νέο στάδιο, είναι καθήκον μου να δω έστω για μία φορά το Goodison Park, το στάδιο της αγαπημένης μου ομάδας (αν όχι η αγαπημένη μου, έστω μία απο τις 3 ομάδες που αγαπώ).

Εδώ θα βάλω μία άνω παύλα και βάζω μία άνω διότι θέλω να αναφερθώ στο συνδεσμό μας. Είμαστε πολλά μέλη που υποστηρίζουμε αυτό το σύλλογο με τα καλά του και τα άσχημά του. Δεν θα αναφερθώ στον αριθμό των μελών μήπως τυχάνει και κάνω κάποιο λάθος, όμως πως γίνεται κάθε φορά που είναι να κανονίσουμε να βρεθούμε στο τέλος καταλήγουμε 3-4 άτομα; Αυτή την απορία έχω από τότε που σταμάτησε η καραντίνα. Ακόμα και την περίοδο που η ομάδα επί Ancelotti πήγαινε αέρα πατέρα στο πρωτάθλημα, πάλι με το ζόρι βρισκόμασταν. Δεν έχω άποψη για τα παιδιά που ζουν εκτός Αττικής και συνεβρίσκονται σε κάποιο μαγαζί να το δούν. Αναφέρομαι στα άτομα της ευρύτερης Αττικής. Στην αρχή θυμάμαι ήταν ο Μιχάλης και ο Γιώργος που πηγαίναμε στα παιχνίδια, όμως με το δίκιο τους τα παιδιά κουράστηκαν (μπορεί και όχι) να τρέχουν στο κέντρο από οποιαδήποτε περιοχή της Αττικής βλέποντας ότι κόσμος δεν μαζεύεται. Δίκιο έχουν, γι’ αυτό δεν τους κρίνω και απλά τους αναφέρω ως παράδειγμα. Γνωρίζω αρκετά παιδιά που ζουν Αθήνα και δεν έχουν έρθει ποτέ ή έχουν έρθει μονάχα μία φορά; Θα σας γελάσω. Εξού και δεν αναφέρομαι πια για να μαζευτούμε στο κέντρο της Αθήνας. Απλά μαζευόμαστε 2-3 παιδιά από τα νότια προάστια και πάμε σε μία παμπ στη γειτονιά μας να δούμε την ομάδα μας όταν τη δείχνει η βρετανική καλωδιακή τηλεόραση.

Τώρα θα μου πείτε και εσείς με τη σειρά σας, ρε φίλε η Everton δεν είναι η πρώτη μας ομάδα, υποστηρίζω την ΑΕΚ, τον Παναθηναικό, τον Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Άρη, Ιωνικό, Πανηλειακό και Ιάλυσο. Το δέχομαι και αυτό, ούτε εγώ προλαβαίνω να βλέπω την Everton κάθε ΣΚ γιατί μπορεί να τύχει ένα ντέρμπι της Μαρσέιγ ή της Κολωνίας. Επίσης πέρα από την Everton δεν παρακολουθώ Premier League (θου Κύριε) γιατί προτιμώ Bundesliga & Ligue 1. Γούστα είναι αυτά και πάλι.Όμως γιατί μακρυγορώ, θα σας αναφέρω πως ΟΤΑΝ και ΟΠΟΤΕ δείχνει την ομάδα στην TV και λέμε να συγκεντρωθούμε, το κάνω και ας παίζει ο μπάρμπας τάδε. Να το πω έτσι ωμά, γιατί το λέω αυτό; Γιατί 1. την Everton δεν τη δείχνει κάθε μέρα η TV (δεν είναι brand name) και 2. και να παίζει η Everton, αν έχει άλλο ματς πιο ενδιαφέρον θα δείξουν κάποιο άλλο.

Οπότε το ρεζουμέ της υπόθεσης είναι ότι την Everton τη δείχνουν οι πάμπ όταν πάιζουμε 2.30 ή 7.30 Σαββάτου και Κυριακές και ως επί το πλείστον 1. είναι σπάνιο και 2. θα είναι με κάποια ομάδα από τις λεγόμενες (top-6). Οπότε 1 φορά το μήνα ή το δίμηνο δεν είναι δύσκολο να γίνει μία συγκέντρωση. Σαφώς και προέχει η εργασία σας. Αλλά δεν γίνεται ΠΑΝΤΑ να είστε στην εργασίας σας ή να υπάρχει άλλη δικαιολογία.

Ξαναγυρνάω στα παιδιά που θα ταξιδέψουν. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα έχουν αυτή την ευκαιρία να δουν ένα παιχνίδι από κοντα! Ελπίζω στο μέλλον να μεγαλώσει και άλλο ο συνδεσμός μας και να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα ταξίδια ως σύνδεσμος!

ΥΓ. Για να μην παρεξηγηθώ δεν έκανα επίθεση σε κανέναν από όσους διαβάζουν το άρθρο μου, όμως όπως έχω συζητήσει με πολλά παιδιά είτε σε ομαδική ομιλία είτε σε προσωπικό μήνυμα, ολιγόν τη έχει κουράσει όλο αυτό. Εγώ προσωπικά θα συνεχίσω να καλώ κόσμο όπως κάνω πάντα και για να δούμε την ομάδα μας αλλά και για να γνωριστούμε μεταξύ μας.

ΥΓ1. Αναφέρομαι μονάχα σε όσους ζουν στην Αθήνα και όχι έξω από αυτήν για να μην παρεξηγηθώ και πάλι, αν και θα υπάρξουν παρεξηγήσεις με το σημερινό άρθρο μου αλλά anyways…

αφησε ενα σχολιο