1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ

ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ;

 Ας ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα με όσο πιο καθαρό μυαλό γίνεται πριν μπούμε στην μάχη των τελευταίων 6 αγώνων. Το πρόγραμμα μπορεί να μοιάζει δύσκολο αλλά αν το δούμε λίγο πιο προσεκτικά, θα δούμε ότι δεν είναι τόσο δύσκολο από την άποψη ότι αυτή την στιγμή οι 5/6 ομάδες που θα αντιμετωπίσει η Έβερτον είναι βαθμολογικά αδιάφορες. Θα το αναλύσουμε βλέποντας τις αγωνιστικές μία προς μία.

ΤΣΕΛΣΙ: Η επόμενη αντίπαλος μας έπαιξε την Πέμπτη ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είναι παντελώς αδιάφορη στην 3η θέση της βαθμολογίας. Με καμία πιθανότητα να φτάσει την 2η Λίβερπουλ (13 βαθμοί διαφορά) και με μαξιλαράκι ασφαλείας από την 4η Άρσεναλ 6 πόντων. Σίγουρα μια πολύ ποιοτική ομάδα αλλά στο καυτό Goodison park με κανένα στόχο να κυνηγάει στο πρωτάθλημα είναι σχεδόν αδιάφορη. Ακόμα και η ήττα δεν θα της κοστίσει καθόλου.

ΛΕΣΤΕΡ: Είναι εκτός έδρας και εκ πρώτης όψεως δείχνει και αυτό δύσκολο. Αλλά μιλάμε για μια ομάδα που θα έχει παίξει σε 10 μέρες δύο ημιτελικούς Europa Conference league και ενδιάμεσα ντέρμπι με την Τότεναμ. Τα δύο τελευταία παιχνίδια δηλαδή το ντέρμπι με την Τότεναμ και ο ημιτελικός της Ρώμης είναι εκτός έδρας. Η κούραση θα είναι δεδομένη, το κίνητρο για την Λέστερ είναι μηδενικό στο πρωτάθλημα. Για να μην ανοίξουμε το θέμα πόσο θα είναι αλλού η εστίαση της ομάδας αν έχουν περάσει τελικό η πόσο απογοητευμένοι θα είναι οι παίκτες της αν έχουν αποκλειστεί. Άρα πάλι μιλάμε για ιδανική ευκαιρία για να παίξεις με την Λέστερ.

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ: Είναι 12 βαθμούς μακριά από την σωτηρία και ειλικρινά έστω και εκτός έδρας είναι αστείο να συζητάμε για σωτηρία αν δεν μπορέσει η ομάδα να πάρει τρίποντο σε αυτό το παιχνίδι.

ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ: Κατάφερε να σωθεί μια και έχει 40 βαθμούς είναι μάλλον απίθανο να κινδυνεύσει. Έρχεται αδιάφορη στο καυτό Goodison park και μιλάμε για την ίδια ομάδα που στο πρώτο παιχνίδι του Lampard για το κύπελλο της βάλαμε 4 γκολ.

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Έχουμε δύο εκτός έδρας ήττες αλλά και η Πάλας βαθμολογικά δεν θα έχει κίνητρο. Θα έρθει σε ένα καυτό Goodison park για να παίξει με μια ΄Εβερτον που αν δεν έχει αυτοκτονήσει ως τότε θα καίγεται για βαθμούς. Επίσης αστείο να συζητάμε για σωτηρία αν δεν μπορέσει η ομάδα να πάρει τρίποντο σε αυτό το παιχνίδι.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Εδώ είναι δύσκολο να προβλέψουμε τι θα έχει συμβεί τόσες αγωνιστικές μετά. Η Άρσεναλ μοιάζει το δυσκολότερο παιχνίδι αλλά μοιάζει έτσι αυτή την στιγμή. Είναι εκτός έδρας με μια αρκετά καλή ομάδα που υπάρχει σοβαρή πιθανότητα βαθμολογικά να χρειάζεται βαθμούς. Αυτή την στιγμή έχει ένα πλεονέκτημα με την λογική ότι είναι δυο βαθμούς μπροστά από την βασική αντίπαλο της που είναι η Τότεναμ. Με την Τότεναμ να έχει και το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με την Λίβερπουλ. Όμως υπάρχει και ένα ντέρμπι μεταξύ τους που μπορεί να τα κρίνει όλα η και τίποτα. Όμως ας μην τρέχουμε ως την τελευταία αγωνιστική μπορεί όλα να έχουν κριθεί.

 Αυτό που επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι πως αν η ομάδα κάνει το απόλυτο όσο δύσκολο και αν μοιάζει δεν πέφτει ότι και να κάνουν οι υπόλοιποι.

αφησε ενα σχολιο