1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΤΕΛΟΣ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΩΝ

ΤΕΛΟΣ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ

 Ο προπονητής των επιτυχιών για την Κ23 αφήνει την δεύτερη ομάδα της Έβερτον για να κυνηγήσει τη φιλοδοξία του να γίνει προπονητής πρώτης ομάδας.

Ο David Unsworth διορίστηκε βοηθός προπονητή της Έβερτον κάτω των 21 ετών το 2013, μετά από ρόλους στην Τσάμπιονσιπ, ως βοηθός προπονητή στην Πρέστον Νορθ Εντ και στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Το 2014 μετά την αποχώρηση του Alan Stubbs ανέλαβε ως πρώτος προπονητής την Κ23. Το 2016/17 ήρθε το πρωτάθλημα για την Έβερτον Κ23. Το 2018/19 κατέκτησε και το ντάμπλ, πρωτάθλημα και Premier league cup.  Έχει αναλάβει δύο φορές προσωρινός προπονητής της πρώτης ομάδας της Έβερτον  στο τέλος της σεζόν 2015/16 μετά την απομάκρυνση του Roberto Martinez και για οκτώ αγώνες το 2017 απο την απόλυση του Ronald Koeman μέχρι την πρόσληψη του Sam Allardyce. Ο  Unsworth έχει βοηθήσει αρκετούς νεαρούς παίκτες στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα συμπεριλαμβανομένων των σημερινών παικτών της πρώτης ομάδας Tom Davies, Anthony Gordon, Jonjoe Kenny, Mason Holgate και Dominic Calvert-Lewin.

 Σε δήλωση του σχετικά είπε: «Αυτή ήταν μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που έπρεπε να πάρω στην καριέρα μου. Όλοι ξέρουν τι σημαίνει η Έβερτον για μένα, ήταν όλη μου η ζωή και μου άρεσε κάθε λεπτό του χρόνου μου εδώ. Ωστόσο, για να μου δώσω την καλύτερη ευκαιρία να πετύχω τις φιλοδοξίες μου στην καριέρα μου και να γίνω προπονητής πρώτης ομάδας πιστεύω ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσω. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργάστηκα τα τελευταία εννέα χρόνια και τον ιδιοκτήτη και τον πρόεδρο για τις ευκαιρίες που μου έδωσαν και για την αμέριστη υποστήριξή τους. Η Έβερτον είναι ένας καταπληκτικός σύλλογος και ένας σύλλογος που θα αγαπώ για πάντα εύχομαι σε όλους όσους συνδέονται με την Έβερτον, κάθε επιτυχία στο μέλλον”.

Δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί από την ομάδα, αν φεύγει άμεσα η στο τέλος της σεζόν.

αφησε ενα σχολιο