1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΕΒΕΡΤΟΝ-ΤΣΕΛΣΙ 0-1 (ΤΗΝ ΑΔΙΚΕΙ

ΕΒΕΡΤΟΝ-ΤΣΕΛΣΙ 0-1 (ΤΗΝ ΑΔΙΚΕΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ)

Με το αριστερό ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο φετινό πρωτάθλημα της Premier League η Everton, η οποία ηττήθηκε στο Goodison Park από τη Chelsea με 0-1, με τους «μπλε» να παρατάσσονται στο γήπεδο δίχως καθαρόαιμο σέντερ-φορ στη σύνθεσή τους εξαιτίας των απουσιών του Dominic Calvert-Lewin και του Salomon Rondon.

Η αναμέτρηση άρχισε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τα «ζαχαρωτά», αφού μόλις στο ένατο λεπτό του παιχνιδιού ο Godfrey τραυματίσθηκε σοβαρά στο δεξί πόδι αποχωρώντας από το χορτάρι με φορείο (στη θέση του πέρασε ο Holgate).

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τη κατοχή της μπάλας, αλλά η ομάδα του Frank Lampard δεν απειλήθηκε σοβαρά και μάλιστα στο 24′ οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ με την έξοχη κεφαλιά του Tarkowski, αλλά ο Mendy με εντυπωσιακή εκτίναξη έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.

Στο 42′ ο Sterling έστειλε στη μπάλα τα δίχτυα του Gordon, αλλά ο βραχύσωμος επιθετικός των Λονδρέζων ήταν σε εμφανή θέση offside και το τέρμα δεν μέτρησε.

Κι ενώ άπαντες περίμεναν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους του αγώνα, στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων η Chelsea κέρδισε πέναλτι, ύστερα από αντικανονικό μαρκάρισμα του Doucoure στον Chilwell, σε μια φάση που δυστυχώς τα αντανακλαστικά της άμυνας της Everton δεν λειτούργησαν σωστά.

Ο Jorginho ευστόχησε από την άσπρη βούλα δίνοντας το προβάδισμα στο σύνολο του Thomas Tuchel.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα «ζαχαρωτά» πραγματοποίησαν δυνατό ξεκίνημα χάνοντας κλασικές ευκαιρίες για να φέρουν το ματς στα ίσια.

Στο 48′ ο Gray έκανε φοβερή κούρσα, πάτησε στη μεγάλη περιοχή των αντιπάλων, επιχείρησε το πλασέ από καλή θέση, όμως η μπάλα κόντραρε στον πολύπειρο Thiago Silva.

4 λεπτά αργότερα, στο 52′ σε φάση διαρκείας μετά από σύγχυση στα καρέ της Chelsea, Doucoure και Holgate απέτυχαν αμφότεροι να σκοράρουν από πλεονεκτική θέση.

Στο 62′ ένα μακρινό σουτ του Mykolenko πέρασε άουτ, ενώ στο 70′ ο Dele Alli δεν αξιοποίησε τη πάσα του Patterson γλιστρώντας μέσα στη μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 68′ σε μια ανύποπτη φάση ο Mina τραυματίσθηκε στο δεξί πόδι και αντικαταστάθηκε από τον Vinagre.

Η Chelsea ήταν ανύπαρκτη και χρειάσθηκε να φτάσει ο αγώνας στο 82′ για να κάνει ευκαιρία με τον Sterling, ο οποίος σούταρε, αλλά ο Mykolenko με αυτοθυσία έσωσε την εστία της ομάδας μας από βέβαιη παραβίαση.

Παρά τα 10 (!) λεπτά του έξτρα χρόνου των καθυστερήσεων η Everton δεν κατάφερε να σκοράρει και γεύτηκε το πικρό ποτήρι της ήττας.

  • Τον αγώνα παρακολούθησε από τις κερκίδες του Goodison Park ο προπονητής της Εθνικής Αγγλίας, Gareth Southgate.

  • Αναρωτιόμαστε γιατί χαμογελούσε διαρκώς ο Bill Kenwright. H C.E.O. πάντως του Club, Denise Barrett-Baxendale ήταν ανέκφραστη.

  • Απογοήτευσε στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Everton o McNeil.

  • «Κατάπιανε» χιλιόμετρα ο Doucoure (το πέναλτι ήταν σωστό), ο Gordon (ορισμένες φορές γύρευε το κάτι παραπάνω) και ο Gray (ανέβασε την απόδοσή του στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης).

  • Τραγικός ο Dele Alli.

  • Ο διαιτητής Craig Pawson έδωσε τα «σπόρια» στους φιλοξενούμενους.

 

αφησε ενα σχολιο