1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΤΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ

ΤΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ MOSHIRI

 Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Farhad Moshiri έκανε δύο κινήσεις αλλαγής του κλίματος που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό.  Η κίνηση εξαγοράς μετοχών ενίσχυσε τον ισολογισμό της ομάδας και ακόμα μια γραπτή δήλωση που ανέβηκε στο επίσημο site επιχειρεί να ηρεμήσει την έκρυθμη κατάσταση στην ομάδα. Στο Greek-toffees στεκόμαστε στα σημαντικά σημεία των κινήσεων του μεγαλομετόχου και την σημασία τους.

  •  Η σημαντικότερη κίνηση έγινε με έργα. Καθώς το διοικητικό συμβούλιο της Έβερτον ενημέρωσε για την εισφορά κεφαλαίων 100 εκατομμυρίων λιρών. Ο Moshiri απέκτησε 33.333 μετοχές, μέσω της εταιρία του Blue Heaven Holdings Limited, ανεβάζοντας το ποσοστό του στην Έβερτον στο 94,1%.  Αυτή η εξαγορά αντιπροσωπεύει την κεφαλαιοποίηση προηγούμενων δανείων του μεγαλομετόχου ενισχύοντας σημαντικά τον ισολογισμό της ομάδας.

  • Σχετικά με την δήλωση του στο πρώτο σημείο της δήλωσης διακηρύσσει την δέσμευση του στην ομάδα. Ουσιαστικά διαλύει της φήμες που τον ήθελαν έτοιμο να πουλήσει την ομάδα η να ακούει προσφορές. Είχαμε γράψει σχετικά για τις φήμες δείτε το εδώ )

  • Προαναγγέλλει αλλαγές και ένα νέο μοντέλο λειτουργίας μένει να δούμε πιο θα είναι αυτό.

  • Γράφει για πρόσληψη προπονητή που θα ταιριάζει και να κλείσουμε ένα ραντεβού το συντομότερο δυνατόν.

  • Άπλωσε ασπίδα προστασίας κυρίως προς τον πρόεδρο Bill Kenwright που έχει ακούσει πολλά τελευταία αλλά και στην Denise Barrett-Baxendale την CEO της ομάδας. Γενικότερα στήριξε όλο το δ.σ. κάνοντας μια αναφορά στο έργο του.

  • Κάνει μια αναφορά στο γήπεδο για να θυμίσει το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο έργο του ως μεγαλομέτοχος της ομάδας.

  • Τέλος προσπαθεί να μετριάσει της αντιδράσεις του κόσμου προαναγγέλλοντας την δημιουργία μιας Συμβουλευτικής Επιτροπής φίλων της ομάδας που θα προκύψει μέσα από τις κυριότερες λέσχες φίλων της ομάδας με εκπροσώπηση σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου.

αφησε ενα σχολιο