1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Τι σημαίνει να είσαι

Τι σημαίνει να είσαι Έβερτον;

Η Έβερτον είναι ένας από τους αρχαιότερους και σπουδαιότερους ποδοσφαιρικούς οργανισμούς στο αγγλικό γίγνεσθαι.   Το να είσαι εβερτόνιαν ή ζαχαρωτό δε σε κάνει να νιώθεις υποτελειακά χειρότερος από τους άλλους. Τι θέλω να πω; Όταν λες σε κάποιον ότι υποστηρίζεις την Έβερτον ( στην Ελλάδα), σε κοιτάζουν με θαυμασμό, λέγοντας σου, πως και υποστηρίζεις μία τέτοια ομάδα; (Όχι επειδή υποστηρίζεις αυτή καθ’ αυτή την ομάδα, αλλά πως και δεν υποστηρίζεις μία από τις διάσημες ομάδες του σήμερα, για να ξηγούμαστε)

Οκ, τα 2/3 του κόσμου εκτός Αγγλίας είναι κατσαπλιάδες, διότι προφανώς και δεν αγαπάς μία ομάδα για τα ιδεώδη της αλλά για τους τίτλους της (εν μέρη λογικό από τη στιγμή που δεν είσαι ντόπιος της χώρας). Οι ομάδες που εγώ αγαπώ είναι Εβερτον, Μαρσέιγ και Σέλτικ. (Όχι για τους τίτλους της αλλά για τα ιδανικά της κάθε ομάδας.)Πάμε παρακάτω τώρα, είσαι ‘Εβερτον; ΜΑΓΚΑΣ είσαι ρε φίλε διότι, έχεις από τους πιο παθιασμένους φιλάθλους στη Βρετανία, έχεις μία ομάδα που έχτισε ένα στάδιο από την ίδρυση της και ακόμα παραμένει αναλλοίωτο στα χρόνια αυτά. Ανέκαθεν υποστήριζες τις ιρλανδικές σου ρίζες (εξου και αγαπώ την ομάδα αυτή) και ότι συνεπάγεται αυτό. Για 120 χρόνια είμαστε στην 1η Κατηγορία, κάτι το οποίο δεν έχουν να επιδείξουν άλλες “γνωστές” ομάδες στο νησί.

Σήμερα μετά από αυτή την επική ανατροπή, δεν με νοιάζει πως ήρθε, αλλά ότι ήρθε. Είδα κόσμο να είναι τόσο πολύ παθιασμένος, ούτε πρωτάθλημα να κατακτούσαμε. Τέτοια πράγματα όταν τα βλέπεις είτε από κοντά είτε στην τηλεόραση, λες με το νου σου, αποκλείεται να είναι “μικρή” ομάδα.

ΑΣΦΑΛΩΣ και δεν είμαστε μικρή ομάδα, είμαστε 4η σε τίτλους στην Αγγλία. Θα χρειαστούν πολλά χρόνια (εάν και εφόσον συνεχίσουν να είναι ομάδες από το πάνω ράφι) για να μας φτάσουν, αν δεν έχουμε αλλάξει ήδη ρότα εμείς και ξεφύγουμε κι άλλο.

Και κάτι τελευταίο, Έβερτον σημαίνει με 3 λόγια: Πάθος, έλξη, αγάπη.

NIL SATIS NISI OPTIMUM

αφησε ενα σχολιο