1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ MOSHIRI

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ MOSHIRI

 Ο μεγαλομέτοχος της Έβερτον Farhad Moshiri επιβεβαίωσε στον φίλο του Jim White ότι ο Rafa Benitez μένει. Ο ΙρανοΒρετανός επιχειρηματίας, απάντησε έτσι στις φήμες που ήθελαν τον Ισπανό να κινδυνεύει.

“Το ποδόσφαιρο έχει να κάνει με την κρίση τη μια μέρα και τη δόξα την επόμενη. Ο Rafa είναι καλός προπονητής και οι κακές αποδόσεις οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στους τραυματισμούς. Στις επόμενες δύο εβδομάδες, που η ομάδα θα είναι πλήρης, τα αποτελέσματα θα βελτιωθούν.Ο Rafa χρειάζεται χρόνο για να αφήσει το στίγμα του στην ομάδα. Θα τον υποστηρίξουμε για να προσθέσει βάθος στην ομάδα. Οι προπονητές χρειάζονται χρόνο. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα έχουμε ένα δυνατό δεύτερο γύρο στη σεζόν.”

 Δεν ήταν κάτι παράλογο από την οπτική του γωνία. Κανείς δεν θα σκότωνε μια προσωπική του επιλογή μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Ισπανός παρόλο που η ομάδα έδειξε παραίτηση σε κάποιους αγώνες έχει δικαιολογίες. Το πρόβλημα είναι ότι οι δικαιολογίες με οποιοδήποτε άλλο προπονητή θα ήταν αρκετές για να μείνει στο απυρόβλητο. Όμως με έναν πρώην κόκκινο δεν είναι. Μια κατάσταση που αν ο μεγαλομέτοχος ήταν σε θέση να εκτιμήσει σωστά το ρόστερ της ομάδας, θα την είχε προβλέψει.

Αυτός που δείχνει σε πιο δύσκολη θέση, είναι αυτός που έχει την ευθύνη για πολλούς υπερτιμημένους παίκτες του ρόστερ, ο Marcel Brands. O Ολλανδός αθλητικός διευθυντής μπροστά στην οργή του κόσμου έχασε την υποστήριξη και των τελευταίων του φίλων. Όλοι γνωρίζουν ότι το “Sack the Board” που δόνησε τις κερκίδες του Goodison park είχε πρώτο στόχο αυτόν που έχει θέση στο δ.σ. Έχει χρόνο; Δύσκολο να πούμε.

 Υπάρχει η λογική που λέει ποιος αθλητικός διευθυντής μπορεί να έρθει σε έναν χρεωμένο σύλλογο και σε ένα μήνα χωρίς καλά καλά να ξέρει την ομάδα να κάνει θαύματα. Υπάρχει όμως και η άλλη σκέψη. Ποιος μπορεί να φύγει για να ηρεμήσει ο κόσμος πέρα από τον άνθρωπο που δημιούργησε αυτό το αλλοπρόσαλλο ρόστερ;

 Ο Moshiri κατά την άποψη μου δεν μπορεί, ούτε θέλει, να κάνει άμεσα κάποια κίνηση. Ο μεγαλομέτοχος απλά ελπίζει σε κάποιο θετικό αποτέλεσμα που θα δώσει χρόνο στην ομάδα και στον ίδιο. Μια νίκη επί της Άρσεναλ θα ήταν βάλσαμο στις πληγές της ομάδας, αλλά αναμφισβήτητα μία ήττα μπορεί να κάνει ακόμα χειρότερη την κατάσταση. Τότε ο κόσμος θα ξεχάσει πως είναι ο άνθρωπος που φτιάχνει το γήπεδο και θα βλέπει πως είναι αυτός που έφερε τον Brands, τον Βenitez και που σε μια 5ετία δεν έχει καταφέρει να φτιάξει ομάδα. Δεν νομίζω να το θέλει αυτό. Θα είναι πρόβλημα για τον ίδιο και την επένδυση του.

 

αφησε ενα σχολιο