1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΚΑΙ Ο

ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΚΑΙ Ο ROBERTO

 Η φάση των ομίλων τελείωσε για το Μουντιάλ του Κατάρ και πλέον μετά τον αποκλεισμό του Βελγίου, έμειναν 3 παίκτες της Έβερτον να συνεχίζουν στην διοργάνωση. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν οι φήμες για τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, που δεν συνεχίζει στον πάγκο της Εθνικής του Βελγίου.

 Όσο αφορά την απόδοση των παικτών της Έβερτον στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα ο Jordan Pickford, κράτησε ξανά το μηδέν για την Αγγλία στο παιχνίδι με την Ουαλία. Στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού ήταν θεατής. Χρειάστηκε μόλις μια φορά να κάνει μια επέμβαση. Την ίδια στιγμή που ο Conor Coady έμεινε ξανά στον πάγκο χωρίς να αγωνιστεί καθόλου. Θετική η εμφάνιση και για τον Idrissa Gueye στο παιχνίδι της Σενεγάλης με το Εκουαδόρ. Ο Αφρικανός μέσος, παρόλο που ξανά ο προπονητής τον χρησιμοποίησε σε μια άγνωστη προς αυτόν θέση (10αρι), κατάφερε να μεταφέρει πίεση ψηλά και επίσης πάσαρε με υψηλά ποσοστά (92%). Με δεδομένο ότι Αγγλία και Σενεγάλη είναι αντίπαλοι στην φάση των 16 στους προημιτελικούς, θα συνεχίζουν 2 παίκτες η ακόμα και 1 παίκτης της Έβερτον ανάλογα με το ποιος θα περάσει στην επόμενη φάση. Αντίθετα απογοήτευση για το Βέλγιο που έπαιξε χωρίς τον τιμωρημένο παίκτη της Έβερτον, τον Amadou Onana και έμεινε εκτός συνέχειας μετά την ισοπαλία 0-0 με την Κροατία.

 Στο περιθώριο του αποκλεισμού της ομάδας του Βελγίου,ο Roberto Martinez  επιβεβαίωσε ότι η εξάχρονη θητεία του στην Εθνική Βελγίου είχε κλείσει, μετά τον αγώνα του Βελγίου με την Κροατία. Όπως ανακοίνωσε στην συνέντευξη τύπου ολοκλήρωσε το συμβόλαιο του και δεν θα συνεχίσει στο Βέλγιο. Είναι κάτι που έχει πυροδοτήσει έντονες φήμες για την πιθανή επιστροφή του στην Έβερτον. Με διάφορα δημοσιεύματα να αναφέρουν την προσέγγιση της ομάδας πέρυσι πριν την πρόσληψη του Frank Lampard. Τα ίδια δημοσιεύματα θεωρούν ότι είναι μεγάλο φαβορί για την επιστροφή σε περίπτωση που τα αποτελέσματα μετά την διακοπή δεν είναι αυτά που περιμένουν στην ομάδα. Κάτι που σίγουρα ενισχύει την φημολογία, είναι ότι μετά την απόλυση του Roberto Martinez το 2016 ο πρόεδρος Bill Kenwright εμφανιζόταν πολύ στεναχωρημένος με την απόφαση του μεγαλομετόχου να απομακρύνει τον Καταλανό από την Έβερτον.

αφησε ενα σχολιο