1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Τρίτη και… φαρμακερή!

Τρίτη και… φαρμακερή!

Κι ενώ στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες τα Χριστούγεννα αποτελούν περίοδο ξεκούρασης για τις ομάδες, στην Αγγλία η στρογγυλή «Θεά» έχει τη τιμητική της.

Βέβαια πρέπει να σημειωθεί ότι από τη σεζόν 1958-59 σταμάτησε να υπάρχει πλήρης αγωνιστική δράση ανήμερα τα Χριστούγεννα, ενώ εδώ και αρκετά χρόνια τα παιχνίδια διεξάγονται στις 26 Δεκεμβρίου τη γνωστή στο Νησί ως “Boxing Day”.

Ο κυριότερος λόγος γι’ αυτή την αλλαγή ήταν η χαμηλή προσέλευση των φιλάθλων στα γήπεδα, αφού οι περισσότεροι προτιμούσαν (και προτιμάνε) να περνάνε αυτή την ξεχωριστή ημέρα στα σπίτια με τις οικογένειές τους.

Υπάρχει όμως μια αξιομνημόνευτη ιστορία αναφορικά με την Everton και τα Χριστούγεννα.

Συγκεκριμένα το 1888 οι «μπλε» έδωσαν ούτε 1, ούτε 2, αλλά 3 αγώνες το διήμερο 25 και 26 του μηνός.

Τα «ζαχαρωτά» το πρωί των Χριστουγέννων του 1888 αναμετρήθηκαν με τη Blackburn Park Road στο Anfield για το θεσμό του Lancashire Cup, κερδίζοντας τους φιλοξενούμενους με ανατροπή (3-2).

Το απόγευμα η Everton επιβλήθηκε της Ulster FC (σύλλογος της Βόρειας Ιρλανδίας) με 3-0 σε φιλικό παιχνίδι (τον αγώνα παρακολούθησαν 2000 άτομα). Το τρίτο τέρμα της ομάδας μας σημείωσε ο τερματοφύλακας (!) Charles Jolliffe.

Στις 26 η Everton κοντραρίσθηκε με τη Bootle FC. Κατά τη διάρκεια του ματς σημειώθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση γεγονός που επηρέασε και τις δύο ομάδες, οι οποίες δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

* O θρύλος της Everton Dixie Dean πέτυχε 10 γκολ σε αγώνες που πραγματοποιήθηκαν την ημέρα των Χριστουγέννων.

αφησε ενα σχολιο