Υποψήφιοι προπονητές μετά Σίλβα εποχή
Δυστυχώς μετά από τόσα αναπάντεχα αποτελέσματα και με διαφορετικές προοπτικές για το μέλλον, ο Σίλβα μετρά παιχνίδια ή παιχνίδι και παίζει κορώνα γράμματα με το μέλλον του.
Θέλω να σας παραθέσω μερικά στοιχεία για το “προπονητιλίκι”.
Καλώς ή κακώς ειδικός δεν είμαι για θέματα προπονητή. Εγώ φανταστείτε έχω μείνει στα του Χίτσφελντ, Φόγκτς, Ζάμμερ και φυσικά Χάινκες. ΟΚ όλοι είναι Γερμανοί (χαχαχα). Το βλέπουμε όμως και τώρα με Τούχελ, Κλόπ…Οι Γερμανοί το χουν με το σπορ καλύτερα από τον καθένα…Ακούω για Μουρίνιο, Βενγκερ κλπ κλπ Ρε παιδιά χαζοί είμαστε ή προσποιούμαστε τους χαζούς? Ναι οκ γνωρίζουν από τις ιδιομορφίες του αγγλικού ποδοσφαίρου….Αλλά αντί να ψάξουμε για κάποιον πιο μυαλωμένο προπονητή με άλλου είδους ασκήσεις ατομικές και μη, άλλες στρατηγικές προσεγγίσεις στα παιχνίδια, μένουμε με Πορτογάλους, Ιταλούς και Ισπανούς…Έλεος πια…Έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο…και ναι οι Γερμανοί είναι οι πιο πετυχημένοι προπονητές από οποιαδήποτε άλλη χώρα παγκοσμίως. Σαφώς και ακολουθούν οι Ολλανδοί..Αλλά θα ήθελα να κοιτάξουν όχι στο όνομα αλλά στο τι μπορεί να πετύχει κάποιος. Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος! Όποιος βλέπει Μπουντεσλίγκα και Μπουντεσλίγκα 2 θα ξέρει ότι υπάρχουν πολλοί μα πάρα πολλοί προπονητές με καλύτερες περγαμηνές με αυτούς που αναφέρουν τα τελευταία ταμπλόιντ. Ας αναφέρω κάποιους με την καριέρα που κάνει ο καθένας.
- Γιούλεν Νάγκελσμαν, δεν θα αναφέρω πολλά για το παιδί θαύμα διότι είναι κλεισμένος από Μπάγερν.
- Μπρούνο Λαμπαντία, έχει καταφέρει μια Βόλφσμπουργκ με μέτριους παίκτες, θα έλεγα, να τη φέρει σε θέση Ευρώπης με απτό ποδοσφαιρικό μυαλό. Όχι πολλά πολλά και να όμως που πηγαίνει σφαίρα! Επίσης να αναφέρω πως υπήρξε προπονητής της Λεβερκούζεν το 2008-09 όπου την πήγε τελικό κυπέλλου. Το Αμβούργο την πρώτη φορά την πήγε Ευρώπη 2009-10 και τη δεύτερη φορά ενώ πήγε μετά τα Χριστούγεννα (2015-16) κατάφερε να τη σώσει από σίγουρο υποβιβασμό. Τη Στουτγάρδη την πήγε τελικό κυπέλλου (2012-13).
- Ντίτερ Χέκινγκ, η Γκλάντμπαχ τα πηγαίνει περίφημα, είναι στη ζώνη του Τσάμπιονς Λίγκ με πολύ καλό ρόστερ και ωραία μπάλα. Ξεκίνησε από την Άαχεν (Μπουντεσλίγκα 2) και κατάφερε να την πάει στη φάση των 32′ του ΟΥΕΦΑ μετά από τους ομίλους. Κατάφερε να πάει τη Νυρεμβέργη Ουέφα με θέση που κέρδισε από το πρωτάθλημα. Τη Βόλφσμπουργκ την πήγε και Τσάμπιονς Λίγκ όπου αποκλείστηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης στα προημιτλικά, την πήγε ΟΥΕΦΑ και σε τελικό Κυπέλλου.
- Μάρκους Βέιντσιρλ, τώρα είναι στη Στουτγάρδη, θα δείξει στο τέλος τι έχει καταφέρει. 4-5 χρόνια στην Άουγκσμπουργκ την έφτασε μέχρι και την 5η θέση και να πάει Ευρώπη.
- Χάννες Βόλφ, το παλικάρι ετών 37 κατάφερε να ανεβάσει τη Στουτγάρδη πέρσι στον προβιβασμό στην Μπουντεσλίγκα με εκπληκτικό ποδόσφαιρο και τώρα έχει αναλάβει το Αμβούργο το οποίο είναι στην κορυφή.
- Μάρκους Άνφαγκ, είναι στην Κολωνία η οποία είναι στη δεύτερη θέση, με καλό ρόστερ παρόλο το άγχος ότι φέτος δεν θα φτάσει ψηλά στάνταρ.
- Μάρκους Κουζίνσκι, χρόνια στην Καρλσρούη, την ανέβασε στην Μπουντεσλίγκα 2 αλλά και την κατέβασε στην Όμπερλιγκα. Τώρα είναι στη Ζάνκτ Πάουλι που κάνει παπάδες με έδρα φόβητρο και ώρες ώρες να νομίζεις ότι σε λάθος κατηγορία παίζει.