1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΧΑΛ-ΕΒΕΡΤΟΝ 2-3 (ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ

ΧΑΛ-ΕΒΕΡΤΟΝ 2-3 (ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ)

 Η Έβερτον παρά την κακή αμυντική λειτουργία, πέρασε έστω και στην παράταση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Αγγλίας. Οι μπλε δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ να περάσουν το εμπόδιο της Χαλ. Χρειάστηκε ένα εξαιρετικό σουτ του Townsend στην παράταση για να δώσει την νίκη-πρόκριση.

 Ο Rafa Benitez ξεκίνησε το παιχνίδι με μία αρκετά συντηρητική προσέγγιση με πολλούς αμυντικογενείς παίκτες. Ίσως με στόχο να ξεκουράσει παίκτες για το παιχνίδι με την Λέστερ που ακολουθεί σε λίγες μέρες. Για άλλη μια φορά τα προβλήματα της ομάδας στα στημένα έκαναν την εμφάνιση τους, από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Μια και ο Tyler Smith άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στα 45 δευτερόλεπτα παιχνιδιού, μετά από φάουλ του Honeyman. Η Έβερτον έδειχνε πελαγωμένη από το γρήγορο γκολ. Με την Χαλ να εκμεταλλεύεται το μομέντουμ και να δημιουργεί τουλάχιστον 3 ευκαιρίες ακόμα με τον Eaves και τον Smith. Ευτυχώς η ομάδα μας μετά το 20′ συνήλθε σημαντικό ρόλο έπαιξε το γκολ του Gray που έπαιξε το 1-2 με τον Gordon και πλάσαρε σωστά για να ισοσταθμίσει το παιχνίδι σε 1-1. Οι μπλε ανέβηκαν μετά το γκολ έχασαν ευκαιρίες με τον Gordon που είχε δοκάρι στο 23′. Τον Gray στο 24′.  Στο 28′ τετ α τετ του Keane που προωθήθηκε έσωσε ο τεμρατοφύλακας της Χαλ. Στο 31′ τελικά ήρθε το δεύτερο γκολ όταν η Kenny έβγαλε την σέντρα και ο Gomez από κοντά έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα μας.

 Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός έπεσε. Η Έβερτον όμως συνέχισε να έχει ευκαιρίες για να τελειώσει το παιχνίδι με κύριο εκφραστή τον Gray αλλά και τον Gordon. Όμως καθώς η ομάδα μας σπαταλούσε ευκαιρίες η Χαλ δεν έκανε το ίδιο και με ένα σουτ του Longman που μπήκε αλλαγή πέτυχεστο 71΄ το 2-2. Το παιχνίδι άρχισε να έχει μια περίεργη ομορφιά με τις δύο ομάδες να χάνουν εκατέρωθεν ευκαιρίες αλλά καμία να μην φτάνει στο γκολ.

 Το παιχνίδι έφτασε στην παράταση όπου ο Townsend με ένα φανταστικό σουτ έξω από την περιοχή στο 98′ έδωσε το προβάδισμα και την νίκη πρόκριση στην ομάδα μας. Χρειάστηκε στο 109′ μια εντυπωσιακή διπλή επέμβαση του Begovic για να παραμείνει το 2-3 ως τελικό σκορ.

 Προβληματίζει έντονα το γεγονός ότι η ομάδα δέχθηκε 2 γκολ από μια ομάδα κατώτερης κατηγορίας που σκοράρει λιγότερο από 1 γκολ μέσο όρο στα παιχνίδια της στην Τσαμπιονσιπ. Σε ατομικό επίπεδο οι Gordon και Gray ξεχώρισαν ενώ αξίζει να δώσουμε ένα credit στον Townsend για το υπέροχο γκολ του.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ-ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΙΚΤΩΝ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

αφησε ενα σχολιο