1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Η ανασκόπηση των συντακτών

Η ανασκόπηση των συντακτών 2019/20

   Οι συντάκτες του Greek-toffees κάνουν την ανασκόπηση της αγωνιστικής
περιόδου που έληξε, δίνουν τα δικά τους βραβεία της σεζόν και καυτηριάζουν τα κακώς κείμενα της ομάδας.Όλα όσα
αξίζει να θυμόμαστε την σεζόν που τελείωσε . Περιμένουμε και τα δικά σας
βραβεία και σχόλια για την φετινή σεζόν.

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ:


Δαμιανός: Πιστεύω πως η πρόσληψη του Carlo Ancelotti, είναι από τα σημαντικότερα γεγονότα των τελευταίων ετών, μια σαφέστατη δήλωση από την πλευρά του Farhad Moshiri ότι η Έβερτον θα μεγαλώσει.

Η πρόσληψη του Carlo Ancelotti το γεγονός της σεζόν

Μιχάλης: Δεν πιστεύω πως η φετινή χρονιά έχει και πολλά σημαντικά γεγονότα. Θα συμφωνήσω όμως με τον Δαμιανό, πως η πρόσληψη του Αncelotti, φανερώνει μια δυναμική και μια θέληση για το club, να κοιτάζει ψηλότερα.

Γιώργος Κ.: Αναμφίβολα ο ερχομός του Carlo Ancelotti στην ομάδα μας.

Θεωρώ πως η πρόσληψη του Ιταλού μάνατζερ δείχνει τις προθέσεις του κλάμπ για τα επόμενα χρόνια και δηλώνει ξεκάθαρα σε όλο το νησί ότι……..ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ….

Γιάννης: Το σημαντικότερο γεγονός της χρονιάς δεν ήταν άλλο από τον ερχομό του Ancelotti, αν μη τι άλλο ήρθε ένας καταξιωμένος προπονητής με πολλές παραστάσεις στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαί!

Κώστας: Η άφιξη του Ancelotti στο κλαμπ.

Πόλυς: Αναμφίβολα ο ερχομός του Ancelotti που προσδίδει κύρος στην ομάδα και μας κάνει να αισιοδοξούμε για το μέλλον της Έβερτον. 



Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Δαμιανός: Η νίκη εντός έδρας επί της Τσέλσι, κυρίως για το πάθος που έβγαλε η ομάδα σε ένα δύσκολο σημείο της σεζόν.Τα εύσημα στον Duncan Feguson, που οδήγησε την ομάδα σε μία από τις πιο παθιασμένες εμφανίσεις που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια

Το 3-1 με την Τσέλσι

Μιχάλης: Μετά την απομάκρυνση του Silva, η ομάδα πραγματοποίησε ένα καλό σερί αγώνων όπου δύσκολα έχανε . Θα ξεχωρίσω στο διάστημα αυτό τη νίκη εκτός έδρας με 2-3 επι της watford. Αν και δεν είναι κάποιο μεγαθήριο, καταφέραμε να γυρίσουμε ένα ματς το οποίο χάναμε 2-0 και παίζοντας για 25 λεπτά και με παίκτη λιγότερο


Γιωργος Κ :  To 3-1 απέναντι στην Τσέλσι ήταν από τις λίγες εμφανίσεις τη φετινή σεζόν που η ομάδα έδειξε χαρακτήρα. Είναι και το μοναδικό ντέρμπι που πήραμε φυσικά..

Γιάννης: Γενικά όλος ο μήνας Δεκέμβρης που εκτός της ήττας από τη Λίβερπουλ, καταφέραμε σε ένα δύσκολο πρόγραμμα να βγούμε αλώβητοι!  

Κώστας: Το διπλό κόντρα στη Southampton.

Πόλυς: Με την Τσέλσι και τη Λέστερ ( Λίγκ Καπ) τον Δεκέμβριο με την ομάδα με τεράστια ψυχολογικά αποθέματα να βρίσκει τον τρόπο να επανέλθει στις νίκες, φεύγοντας μια και καλή από τη ζώνη του υποβιβασμού. Επίσης την ίδια περίοδο οι ισοπαλίες με Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γ έδωσαν και αυτές ώθηση και πίστη στους παίκτες και την ομάδα. 

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ


Δαμιανός: Καλός ήταν ο Richarlison, αλλά θυμάμαι αρκετά μέτρια παιχνίδια του μέσα στην σεζόν, αντίθετα ο Lucas Digne είναι για μένα ο καλύτερος παίκτης, γιατί ήταν σταθερά καλός στα περισσότερα παιχνίδια της σεζόν.

Digne-Richarlison ψηφίζουν οι συντάκτες μας

Μιχάλης: Digne θα πω και εγώ, απο τα καλύτερα αριστερά μπάκ στην Premier.

Γιώργος Κ :  Δεν μπορώ να πώ πως υπήρχε τη φετινή αγωνιστική περίοδο κάποιος που ξεχώρισε με την απόδοση του…γενικά αν μπορώ να πω ποιος ήταν ο λίγο χειρότερος θα έλεγα τον Ντίνιε αλλά κ αυτός δεν έδειξε το περσινό του πρόσωπο.

Το μόνο που μπορώ να κρατήσω είναι ότι Ριτσάρλισον και Κάλβερτ Λιούιν. σκόραραν απο 13 γκόλ τίποτα άλλο.

Γιάννης: Για μένα με διαφορά ήταν η έκπληξη του DCL ανέβηκε κατακόρυφα και για μένα αξίζει να είναι MVP της σεζόν! 13 γκολ πολλά ανοίγματα και σπασίματα στους πλάγιους χάφ, έβαζε σωστά το σώμα του για να κρατήσει μπάλα! 

Κώστας: Richarlison. Αν όμως ισχύουν οι δηλώσεις του ότι αν έρθει μεγάλη πρόταση θα σκεφτεί να αποχωρήσει από την ομάδα, τότε στο καλό (με πάνω από 100 εκατομμύρια λίρες).

Πόλυς: Δικαιωματικά οι Lucas Digne και Dominic Calvert Lewin ήταν οι πιο σταθεροί παίκτες μέσα στη σεζόν και ότι τίτλος πάει και στους δύο μαζί. 

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ


Δαμιανός:Δεν μπορώ να μιλήσω για τις απογοητευτικές μεταγραφές  Ουσιαστική προσθήκη  ελπίζω να είναι οι δύο πιτσιρικάδες ο Antony Gordon για να τον πιστεύει άλλωστε ο Ancelotti κάτι παραπάνω θα ξέρει .Όπως και ο Jarrad Branthwaite που μπορεί να έπαιξε από ανάγκη, αλλά ίσως να έχει μέλλον αν προσπαθήσει.

O Carlo είναι η προσθήκη της σεζόν

Μιχάλης: Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια προσθήκη. Gomes, Delph, Kean, Iwobi, πίστευα πως θα έκαναν διαφορά στην ομάδα, δυστυχώς τζίφος.

Γιώργος Κ : Η καλύτερη προσθήκη είναι αυτή του προπονητή…

Γιάννης: Η καλύτερη προσθήκη του ρόστερ μας ήταν η θέση του προπονητή που φέτος έδειξε κάποια πράγματα, ελπίζοντας για το καλύτερο αύριο!

Κώστας: Ancelotti.

Πόλυς: Οι παίκτες που ήρθαν δεν βοήθησαν την Έβερτον και στην καλύτερη περίπτωση ήταν απλά μέτριοι χωρίς να δώσουν κάτι ουσιαστικό στο χορτάρι. 

Ο ΠΙΟ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ

Dominic Calvert-Lewin

Δαμιανός:Πρέπει να πω ότι είναι ο Dominic Calvert-Lewin  ήταν εντυπωσιακά βελτιωμένος  (έστω και αν ενοχλήσω κάποια φιλαράκια μου στην λέσχη) αλλά και ο Mason Holgate είναι βελτιωμένος

Μιχάλης: Holgate Και Calvert – Lewin

Γιώργος Κ:  To ταγάρι μας ειναι η αλήθεια πως βελτιώθηκε αρκετά ( DCL)

Γιάννης: DCL

Κώστας:Dominic Calvert-Lewin

Πόλυς: Ο Dominic Calvert Lewin δίχως συζήτηση ήταν ο πιο βελτιωμένος παίκτης και με τα τέρματα που σημείωσε βοήθησε αρκετά τον σύλλογο. Μετά την καραντίνα όμως ήταν μέτριος όπως και όλη η ομάδα. 



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ

Antony Gordon

Δαμιανός: Ψηφίζω τον Antony Gordon με εντυπωσίασε δείχνει πως έχει το θάρρος και το θράσος να ξεχωρίσει. Το γεγονός ότι ο Carlo Ancelotti έχει αναφερθεί τόσες φορές στο νεαρό με εγκωμιαστικά σχόλια δεν το θεωρώ τυχαίο.


Μιχάλης: O Antony Gordon, δεν πίστευα πως θα δείξει κάτι, αλλά στο ντεμπούτο του ως βασικός με τους γείτονες, τον είδα και χάρηκα και πιστεύω πως πρέπει να πάρει αρκετά ματς την επόμενη χρονιά.

Γιώργος Κ :  Κανείς

Γιάννης: DCL με διαφορά

Κώστας: Κανείς!

Πόλυς: Κανένας ποδοσφαιριστής δεν αξίζει να βρίσκεται σε αυτήν την κατηγορία. 


ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ

Δαμιανός:Στο 0:44 του video είναι αυτό το υπέροχο γκολ του Bernard, που χόρεψε την μισή άμυνα της Γουέστ Χαμ κρίμα που δεν έχουμε δει σχεδόν τίποτα άλλο από αυτόν τον παίκτη γιατί έχει σίγουρα δυνατότητες.

 

Μιχάλης: Το goal του Baines με την Leicester στο efl cup. Αριστερό σουτ και γκολάρα στο 91, θα μας λείψεις παιχταρά.

Γιώργος Κ : Το γκόλ του Bernard  με τη West Ham.

Γιάννης: Θα συμφωνήσω με τον Μιχάλη για το γκολ του Baines, γκολ φανταστικό και στις καθυστερήσεις ισοφαρίζοντας…

Κώστας: Το νικητήριο γκολ του Richarlison στο 1-2 κόντρα στη Southampton.

Πόλυς: Η γκολάρα του Τιτάνα Leighton Baines απέναντι στη Λέστερ. 



Ο ΝΕΑΡΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ


Gordon και Branthwaite

Δαμιανός:Νομίζω ότι ήρθε ήδη και λέγεται Antony Gordon. Υπάρχει φυσικά και ο Jarrad Branthwaite όμως κρίνω πως θέλει δουλειά. Δεν μπαίνω ξανά στην διαδικασία να γράφω για τους νεαρούς, που περιμένω από την Κ21, γιατί ακόμα και για τα μεγαλύτερα ταλέντα η μετάβαση ακόμα και στην Championship (που πάνε κάποιοι δανεικοί) έχει αποδειχθεί πάρα πολύ δύσκολη.

Μιχάλης: Ο Gordon λογικά είναι το επόμενο next big think της ομάδας μας, ας ελπίσουμε να βγεί.

 Γιώργος Κ : Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι αυτός που έχει πολλά περιθώρια βελτίωσής είναι ο Jarrad Branthwaite…. 



Γιάννης: Χωρίς να είμαι και πολύ αισιόδοξος για το επόμενο next big thing θα έλεγα τον Branthwaite, χωρίς να γνωρίζω πολλά και πάλι!

Κώστας: Gordon

Πόλυς: Οι Antony Gordon και Jarrad Branthwaite έδειξαν καλά στοιχεία και περιμένουμε να δούμε πως θα τα πάνε στο μέλλον.


ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ



Δαμιανός:
Θέλω να ξεχάσω το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, μια νερόβραστη ομάδα, με δυστυχώς αρκετούς αδιάφορους παίκτες, που δεν αξίζουν να βρίσκονται στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και να φοράνε την φανέλα μια από τις πιο ιστορικές ομάδες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Απογοητευμένοι από ολόκληρη την σεζόν οι συντάκτες μας 

Μιχάλης: Δεν είναι δύσκολο, όλη τη χρονιά θέλω να ξεχάσω. Αλλά ειδικά το ματς στο Anfield για το Fa cup, που οι άλλοι έπαιζαν με τα παιδάκια και εμείς χάσαμε ακόμα μια ευκαιρία για να τους νικήσουμε και να προχωρήσουμε στον θεσμό.

Γιώργος Κ : Το ότι πήρε πρωτάθλημα η Λίβερπουλ και ότι έφαγα 5 μπαλάκια στο Άνφιλντ….φυσικά και το ότι τερματίσαμε κ πάλι εκτός Ευρώπης…

Γιάννης: Το ότι στην αρχή της σεζόν είχαμε πάρει την κατρακύλα με όλες τις μικρές ομάδες, δες Νοριτς…Είναι ματς που δεν περιμένεις να χάσεις στην έδρα σου…Σίγουρα με ενόχλησε πολύ η ήττα από τη Λίβερπουλ στο κύπελλο που χάσαμε με κατεβασμένα τα βρ… μας!

Κώστας: Οι πανωλεθρίες στα ματς με τους συμπολίτες.

Πόλυς: Το να μην μπορεί η Έβερτον να διεκδικεί κανένα  στόχο, αφού παίκτες και προπονητής ήταν κατώτεροι των περιστάσεων. Και φυσικά η ντροπιαστικές ήττες από τη Λίβερπουλ με πεντάρα στο πρωτάθλημα και από λυκειόπαιδα στο κύπελλο. 


Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ 

Δαμιανός:Υπάρχουν πολλοί όπως οι Walcott, Delph, Kean, Gomes, Bernard, Davies όμως νικητής είναι ένας.Ο Pickford είναι μια τεράστια απογοήτευση, παιδαριώδη λάθη, ενοχλητική αστάθεια, δείχνει ανίκανος να κάνει πλέον τα βασικά.Κατά την άποψη μου η Έβερτον με έναν απλά σταθερό τερματοφύλακα φέτος θα είχε αρκετούς βαθμούς παραπάνω.

Μιχάλης : Είμαι τεράστιος θαυμαστής του Gylfi, αλλά δυστυχώς – και ξέροντας τι παιχταράς είναι- μου φάνηκε πολυ νωθρός φέτος. Σαν δημόσιος υπάλληλος μετά απο 25 χρόνια στο πρωτόκολλο ήταν σε κάποια ματς.

Τον Pickford θεωρούν ως σκια οι περισσότεροι συντάκτες

Γιώργος Κ : 1. Πίκφορντ 2. Γκύλφι 3. Γκόμεζ….. και απο τους 3 στην αρχή της σεζόν περιμέναμε οτι θα ητάν απο αυτους που θα εκαναν τη διαφόρα….κανένας τους όμως δεν εδειξε το πραγματικο του πρόσωπο….

Γιάννης: Pickford, Siggurdsson, Walcott, Bernard, Davies, Keane τι να πρωτοβάλεις μέσα στην ομάδα! Απλός από τους δύο πρώτους περιμένα πολύ περισσότερα πράγματα που τελικά δεν καρποφόρησαν. 

Κώστας: Pickford. Έχουν πάρει τα μυαλά του αέρα! Δεν αξίζει να είναι ο βασικός τερματοφύλακας της Everton. Πάγκο για να συνέλθει ή στη transfer list.

Πόλυς: Πλειάδα παικτών που μπορούμε να αναφέρουμε. Οι Iwobi, Delph, Walcott, Davies, Gomes, Bernard, Sigurdsson δεν ικανοποίησαν καθόλου με αυτά που έκαναν στο χορτάρι ήταν αδιάφοροι σε αρκετά παιχνίδια και φυσικά υπάρχουν και δεν βοήθησαν την Έβερτον. 




ΤΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ

Δαμιανός:Κάποτε λέγαμε In Moyes we trustγιατί ανέβασε την ομάδα επίπεδο και παρόλο που δεν έφερε κανένα τίτλο, δείχναμε εμπιστοσύνη και καλά κάναμε.Τώρα θεωρώ πω είναι η πρώτη φορά που στην Έβερτον, έρχεται ένας τεχνικός με τόσους πολλούς τίτλους και 3 Champions league στο ενεργητικό του.Το μόνο που γράφω είναι πως κρατάμε τον Carlo και εκείνος γνωρίζει τι πρέπει να αλλάξει In Carlo we trust



Εμπιστοσύνη στον Ancelotti απο τους περισσότερους συντάκτες

Μιχάλης: Κρατάμε μικρό καλάθι αρχικά και αλλάζουμε γύρω στους 6 βασικούς. Στηρίζουμε Carlo και βλέπουμε

Γιώργος Κ : Δεν κρατάμε τίποτα απολύτως…. DELETE στη χρονιά που πέρασε, ελπίζοντας ο Carlito 

να βελτιώσει πολλά για το νέο πρωτάθλημα και να παρουσιαστούμε πιο ανταγωνιστικοί…

Γιάννης: Κρατάμε 3-4 παίκτες και προσπαθούμε να βελτιωθούμε για τη νέα σεζόν με νέο προπονητή και νέα ομάδα!

Κώστας: Αλλαγή στη νοοτροπία της ομάδας, η οποία μας πικραίνει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο κάθε σεζόν.

Το ταμείον είναι μείον!

Πόλυς: Η διοίκηση πρέπει να σταματήσει της φανφάρες και τις τυμπανοκρουσίες και να κάνει μικρά αλλά σταθερά βήματα προς το καλύτερο. Κάθε χρόνο ξεκινάμε με όνειρα και φιλοδοξίες έχουν ξοδευτεί υπέρογκα ποσά σε παίκτες που δεν πρόσφεραν τίποτα και φτάνουμε στο τέλος σε αδιάφορες χρονιές που απλά υπάρχουμε και τερματίσουμε στη μέση του πρωταθλήματος. Ο Ancelotti έχει την πείρα και τις ικανότητες να ανεβάσει επίπεδο την Έβερτον και πρέπει ο Moshiri να τον στηρίξει σε αυτό. >Ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα δούμε καλύτερα πράγματα από την Έβερτον. 




αφησε ενα σχολιο