1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Ματς σημαντικά που έγιναν

Ματς σημαντικά που έγιναν την 25η Μαρτίου

Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας.  Νέα δεν υπάρχουν ούτε για ζήτω, όλα είναι στο μεταίχμιο, οπότε με αφορμή τη σειρά στο netflix The English Game. Ας αναφερθώ και εγώ στο παρελθόν. Τους 3 αγώνες που παίξαμε ανήμερα της εθνικής μας εορτής.

1. Το μακρινό 1893, παίξαμε τον τελικό του κυπέλλου Αγγλίας ενάντια στη Wolves. Tα Toffees βγήκαν 3οι στο πρωτάθλημα της περιόδου εκείνης, ήμασταν πολύ κοντά για να σηκώσουμε το πρώτο FA Cup. Πριν όμως φτάσουμε στον τελικό, αντιμετωπίσαμε κατά σειρά τις West Brom (4-1), Nottingham (4-2), Sheffield Wed. (3-0), Preston (2-1). Το ματς έγινε στο Μάντσεστερ σε ένα ποδηλατοδρόμιο, πιθανός το μετέπειτα Old Trafford. Δυστυχώς χάσαμε με 1-0 και χάθηκε η ευκαιρία να το κερδίσουμε.

2. Το 1905 στον 3ο γύρο του FA Cup, όντας πρωταθλητές της προηγούμενης σεζόν αντιμετωπίσαμε την Aston Villa στο Stoke Park φέρνοντας 1-1, στο δεύτερο αγώνα που ξαναπαίξαμε χάσαμε 1-2 και εκεί σταμάτησαν τα όνειρα για ένα κύπελλο. Το οποίο όμως ήρθε ένα χρόνο αργότερα.

3. Το 1984 παίξαμε τον πρώτο τελικό κόντρα στη Liverpool, το πρώτο Merseyside derby σε τελικό κυπέλλου! Τη σεζόν 83-84 αναμετρηθήκαμε στο τελικό του Wembley στο League Cup. Μέχρι τότε είχαμε νικήσει τις: Chesterfield (3-2), Coventry (2-1), West Ham (2-2 & replay 2-0), Oxford (1-1 & replay 4-1), Aston Villa (2-0 &0-1).

Στον τελικό του Λονδίνου δεν αποδώσαμε καλά, οι κόκκινοι είχαν πολλές ευκαρίες για να μας λυγίσουν, παρόλα αυτά το ματς πήγε στην παράταση και έληξε 0-0. Τότε δεν υπήρχαν πέναλτι, οπότε δόθηκε ξανά το ματς 3 μέρες μετά σε νέα έδρα το Maine Road και εκεί δυστυχώς χάσαμε με 1-0.

αφησε ενα σχολιο