1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. 3 ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

3 ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παρά τον χθεσινό εξευτελισμό εντός γηπέδου υπάρχουν 3 σημαντικά νέα που δεσπόζουν στη ειδησεογραφία της Έβερτον.

 Χθες εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι υπήρχε ένα σημαντική προθεσμία για τους όρους που έπρεπε να πληρεί η 777 Partners για να περάσει ο σύλλογός στην ιδιοκτησία της. Ένας από τους τέσσερις βασικούς όρους που έθεσε η Πρέμιερ λιγκ στα τέλη Μαρτίου, ήταν η αποπληρωμή των δανείων προς την MSP Sports Capital  μια προθεσμία που έληγε χθες στις 5 π.μ. ώρα Ηνωμένου Βασιλείου. Τα χρήματα που δόθηκαν αρχικά στην Έβερτον για την ανάπτυξη του νέου γηπέδου ως δάνειο από την MSP Sports Capital εξασφαλίστηκαν από την πλευρά της εταιρίας έναντι του 51% των μετοχών τοθ Moshiri στον σύλλογο, πράγμα που σημαίνει ότι η αποτυχία αποπληρωμής δίνει το δικαίωμα στην MSP Sports Capital να αποκτήσει την ομάδα.

 Σύμφωνα με τον Alan Myers έχει συμφωνηθεί κατ’ αρχήν η επέκταση της αποπληρωμής του δανείου στην MSP Sports Capital προς τον Farhad Moshiri. Μια επέκταση η οποία θα επιτρέψει στην 777 να διακανονίσει το δάνειο της MSP . Οι ακριβείς όροι της παράτασης είναι άγνωστοι, αλλά θα είναι θέμα εβδομάδων. Η 777 Partners που σύμφωνα με φήμες περιμένουν να εξασφαλίσουν ένα τεράστιο δάνειο παραμένουν βέβαιοι για την εκπλήρωση των άλλων προϋποθέσεων της Πρεμιερ λιγκ.

 Το άλλο σημαντικό νέο είναι πως η Έβερτον έχει ασκήσει επισήμως την έφεσή της για την αφαίρεση δύο βαθμών που επιβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα από μια ανεξάρτητη επιτροπή της Πρέμιε λιγκ μετά από παραβίαση των κανόνων Κέρδους και Βιωσιμότητας. Ο σύλλογος είχε υποστηρίξει ότι δεν θα έπρεπε να λάβει περαιτέρω τιμωρία κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν. Η Πρέμιερ Λιγκ υποστήριξε μια ποινή πέντε βαθμών μια γνώμη που δέχθηκε η ανεξάρτητη επιτροπή για την υπόθεση πριν τη μειώσει σε δύο βαθμούς λόγω ελαφρυντικών στοιχείων.

 

 

Τέλος η Έβερτον δεν θα χρειάζεται πλέον να πληρώσει επιπλέον 10 εκατομμύρια λίρες για την απόκτηση του Dele Ali, καθώς ο μέσος δεν μπορεί πλέον να συγκεντρώσει τις εμφανίσεις για να ενεργοποιήθει μια ρήτρα που έχει διαπραγματευτεί με την Τότεναμ. Ο Dele Alli μετακόμισε στο Γκούντισον Παρκ από τους Σπερς τον Ιανουάριο του 2022, με μια συμφωνία που όριζε ότι οι μπλε θα έπρεπε να πληρώσουν 10 εκατομμύρια λίρες όταν ο Άγγλος διεθνής έφτασε τις 20 συμμετοχές για τον σύλλογο πριν από το τέλος του συμβολαίου του, το οποίο λήγει το καλοκαίρι. Αλλά ο Dele, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται εκτός δράσης λόγω τραυματισμού, έχει κάνει μόνο 13 εμφανίσεις για την Έβερτον, και καμία αυτή τη σεζόν. Και με μόλις έξι παιχνίδια της σεζόν 2023-24 να απομένουν, ο 28χρονος δεν θα φτάσει πλεον τα 20 παιχνίδια έτσι ο όρος δεν θα ενεργοποιηθεί με την ομάδα να γλιτώνει 10 εκατομύρια λίρες.

αφησε ενα σχολιο