1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Οι 4 λόγοι που

Οι 4 λόγοι που η Έβερτον δεν έχει πουληθεί

To site bleacherreport.com σε ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα αναλύει τους 4 λόγους που η Έβερτον δεν έχει ακόμα πουληθεί

1.Χρέη και παράλογο οικονομικό μοντέλο

Όπως συμβαίνει με πολλές ομάδες της πρέμιερ λιγκ η Έβερτον είναι χρεωμένη.Το χρέος ανήλθε σε περίπου £ 28 εκατομμύρια το 2007, αλλά πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι είναι £ 46 εκατομμύρια τώρα,όλα αυτά χωρίς η ομάδα να έχει βγεί κάποιες χρονιες ούτε Ευρώπη. Ένα χρέος που συνεχίζει να αυξάνεται  παρά της σπάνιες μεταγραφικές δαπάνες,  δεν είναι ένα ελκυστικό μοντέλο για επίδοξους επενδυτές.

2.Τo Goodison park

Ένας από τους κύριους λόγους για τα οικονομικα προβλήματα.Είναι το γηπεδό της ομάδας το Goodison Park, το οποίο είναι ένα άμεσος αποτρεπτικός λόγος για τους πιθανούς επενδυτές.Όσο συναισθηματικοί και να είναι οι Εβερτονιανς, το γήπεδο είναι προιστορικόσε σύγχρονους όρους ποδοσφαίρου, και οδηγεί την όμαδα σε περαιτέρω πτώση. Το κύριο ζήτημα είναι η έλλειψη των εταιρικών εγκαταστάσεων και το γεγονός ότι υπάρχει μικρό περιθώριο για επέκταση.Η Έβερτον εισπράτει απο ενα εντός έδρας παιχνίδι 750.000 £ .Η Τότεναμ (με γήπεδο λίγο μικρότερο από το Goodison Park) και η Λίβερπουλ εισπράτουν διπλασιάσιο ποσό, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Άρσεναλ τετραπλάσιο.

3.Οι απαιτησείς Kenwright

Αν λάβουμε υπόψιν τους δύο προηγούμενους λόγους, ένας νέος ιδιοκτήτης θα πρέπει να δαπανήσει χρήματα για ένα νέο γήπεδο και να διαγράψει τα χρέη που είναι κοντά στα £ 50 εκατομμύρια, θα πρέπει επίσης να εξισορροπήσει της άλλες πληρωμές, ενώ χρειάζεται να πληρώσει και την μυστηριώδη ζητούμενη τιμή του συλλόγου. αν ισχύουν αυτά που έλεγε ο Collymore στην εκπομπη του £ 125 εκατομύρια .Δηλάδη ψάχνουμε ενα τύπο να δώσει μίσο δισεκατομύριο λίρες.

4.Έλλειψη βιώσιμων μνηστήρων

Ως εκ τούτου, με την Έβερτον που απαιτεί ένα τόσο πλούσιο επενδυτή, είναι περιορισμένες οι ρεαλιστικές επιλογές.Η Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι είναι σπάνια παραδείγματα  και τα ζαχαρωτά αν θέλουν να γίνουν ελκυστικότερος στόχος για κάποιον επενδυτή Πρέπει να πετύχουν κάποιες προυποθέσεις, έχουν απεγνωσμένα ανάγκη το Champions league, καθώς οι περισσότεροι σύλλογοι αγωνίζονται για να περάσουν στους χρυσοφόρους ομίλους. Ο σύλλογος πρέπει να περάσει απο κόσκινο τα τεράστια ποσά και να δαπανεί μόνο σε ρεαλιστικότερες επιλογές,επίσης θα πρέπει να  προσπαθήσει να αλλάξει γήπεδο και να μειώσει της απαιτήσεις εξαγοράς του συλλόγου.
 

αφησε ενα σχολιο