1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. 7 ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ

7 ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ

Οι Εβερτόνιανς εδώ και χρόνια διαβάζουμε διάφορες θεωρίες.  Άλλες τείνουν να ακουμπούν την αλήθεια, ενώ άλλες μπορούμε άνετα να τις τοποθετήσουμε στην συνομοσιολογία. Στο greektoffees σας παρουσιάζουμε 7 θεωρίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάποιες σίγουρα τις έχετε ακούσει κάποιες όχι. Μπορεί να είναι θεωρίες συνωμοσίας μπορεί και όχι αυτό μένει να το κρίνετε εσείς

Ο ALISHER USMANOV ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΒΕΡΤΟΝ

  Μια θεωρία που δύσκολα της λες συνομωσίας αρκετά διαδομένη και αν δεν είναι αλήθεια σίγουρα έχει πολλά στοιχεία που την κάνουν να μοιάζει αληθινή. Η όλη ιστορία ξεκίνησε σχεδόν ένα χρόνο μετά την στιγμή που ο Farhad Moshiri αγόρασε την Έβερτον. συγκεκριμένα το 2017. Όταν υπήρξε μια τεράστια διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων με το όνομα Paradise papers, περίπου 13.4 εκατομμύρια εμπιστευτικά ηλεκτρονικά έγγραφα που συνδέονται με υπεράκτιες εταιρείες και άτομα που εδρεύουν σε φορολογικούς παραδείσους. Σε αυτά τα έγγραφα εμφανιζόταν ότι ο Alisher Usmanov φίλος και συνεργάτης υου Moshiri na ήταν ο άνθρωπος που έδωσε τα χρήματα ως δώρο στον Moshiri για να αγοράσει το αρχικό του μερίδιο στην Άρσεναλ. Ένα μερίδιο που στην συνέχεια πούλησε και χρησιμοποίησε τα χρήματα στην αγορά της Έβερτον. Ο Moshiri τότε αντέδρασε οργισμένα στις φήμες, λέγοντας όταν κλήθηκε να σχολιάσει “Είστε τρελοί; Έχετε δει ψυχίατρο; Εάν ήταν δάνειο, οφείλεις τα χρήματα σε αυτόν. Εάν ήταν δώρο, είναι δικά σου. Δεν είναι κανένα από τα δύο, επειδή εγώ πλήρωσα” Αυτό δεν είναι η μοναδική ένδειξη ότι η Έβερτον μπορεί να ανήκει στην πραγματικότητα στον Usmanov ο Guardian έγραψε τον Ιανουάριο του 2023 ότι πέντε προπονητές είχαν συνομιλίες για την  θέση στην Έβερτον, παρουσία του ολιγάρχη Alisher Usmanov. Μάλιστα τότε ο εκπρόσωπος τύπου του Usmanov δεν διέψευσε το γεγονός δηλώνοντας “Ο κ. Moshiri κατά καιρούς απευθύνθηκε στον κ. Usmanov για συμβουλές, δεδομένης της σημαντικής εμπειρίας του τελευταίου στο ποδόσφαιρο, αλλά o κ. Moshiri πήρε όλες τις αποφάσεις.“ Αυτοί που δέχονται ως πραγματικότητα την συγκεκριμένη θεωρία θεωρούν τον Moshiri ως έναν αχυράνθρωπο που τοποθέτησε ο Usmanov μια και δεν μπορούσε να κατέχει ποσοστά σε δύο Αγγλικές ομάδες ταυτόχρονα.

 

Ο FARHAD MOSHIRI ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΒΕΡΤΟΝ

 Κυκλοφορούσαν θεωρίες υπό μορφή κυρίως σχολίων και λιγότερο δημοσιευμάτων όταν τον περασμένο Ιούνιο ένα δημοσίευμα του Guardian ανέφερε πως η αστυνομία κυρώσεων του Υπουργείου Οικονομικών «ελέγχει» τα οικονομικά του ιδιοκτήτη της ομάδας, Farhad Moshiri ψάχνοντας τις συνεχιζόμενες διασυνδέσεις του με τον Alisher Usmanov. Τα σχόλια έγραφαν ότι ο στόχος του ελέγχου είναι να εξαναγκαστεί ο Moshiri μια και είναι Βρετανός υπήκοος, να πουλήσει την ομάδα, ώστε να μην ξεπλένονται φιλο-ρωσικά κεφάλαια μέσω της ομάδας και της κατασκευής του νέου γηπέδου. Η πώληση της ομάδας σε τίμημα μάλιστα πολύ χαμηλότερο από όσα είχε δαπανήσει ο Moshiri για μεταγραφές μόλις 550 εκατομμύρια λίρες, θεωρούσαν ότι δικαιώνει την άποψη τους. Βέβαια όσοι θεωρούν το τίμημα μικρό δεν λαμβάνουν υπόψιν τις δανειακές υποχρεώσεις της ομάδας για την ανέγερση του νέου γηπέδου.

 

Η ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΒΕΡΤΟΝ

  Οι περισσότεροι που ασχολούνται με την Έβερτον έχουν διαβάσει τουλάχιστον ένα τέτοιο δημοσίευμα επώνυμοι και ανώνυμοι φίλοι της Έβερτον, το έχουν γράψει η πει σε όλους τους τόνους. Βασισμένοι στην συμπεριφορά της διοργανώτρια αρχής απέναντι στην ομάδα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε αυτή την θεωρία. Η Έβερτον έχει τραβήξει τα πάνδεινα φέτος από την συμπεριφορά της Πρέμιερ λιγκ που είτε ήθελε να κάνει την Έβερτον παράδειγμα, είτε όντως έχει ευθέως στόχο να την ρίξει κατηγορία. Όταν στριμώχνει δύο αποφάσεις για οικονομικές παραβιάσεις μέσα σε μια σεζόν. Όπως και όταν κάνει 6 μήνες για να εγκρίνει η να απορρίψει απόφαση εξαγοράς μιας ομάδας και πάλι δεν παίρνεις ευθεία απόφαση. Τότε ως διοργανώτρια αρχή συμπεριφέρεσαι με ύποπτο τρόπο και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι για κάποιο λόγο κάποιοι μέσα στην διοργανώτρια αρχή επιθυμούν την Έβερτον στην Τσάμπιονσιπ.

 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΚΛΙΚΑ ΠΑΙΚΤΩΝ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

  Αυτή είναι μια θεωρία αρκετά πιο κοντά στην συνωμοσία από ότι όλες οι υπόλοιπες. Διακινούνται από συγκεκριμένους σχολιαστές που άλλες φορές τα γράφουν, άλλες φορές τα λένε όταν τους δίνει κάποιες φορές βήμα το talksport και δεν αναφέρουν ποτέ ονόματα, απλά αφήνουν σύννεφα. Το έλεγαν έντονα λίγο πριν την απομάκρυνση του Frank Lampard από την ομάδα. Πρόσφατα παρόμοια δημοσιεύματα τα διαβάζουμε τους τελευταίους μήνες και για τον Sean Dyche. Είναι όλα σε ένα στυλ όπως “Η ίδια ατμόσφαιρά στα αποδυτήρια όπως λίγο πριν την απομάκρυνση του Lampard” η “Διαμάχη στα αποδυτήρια της Έβερτον“. Περισσότερο μοιάζουν εντυπωσιασμού παρά βασισμένα σε οτιδήποτε πραγματικό άλλωστε αν υπάρχει μια συγκεκριμένη είδηση συνήθως δεν μένει κρυφή. Όπως π.χ ο καβγάς Lampard-Doucoure η το περιστατικό με το χαστούκι του Dyche στον Patterson.

 

Ο RICHARLISON ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ 11ΑΔΑ ΤΗΣ ΕΒΕΡΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ

  Κανένας δεν μπορεί να το αποκλείσει και κανένας δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει. Κάνεις δεν αμφιβάλει για τα μπλε αισθήματα του αγαπημένου της εξέδρας Βραζιλιάνου. Όμως αυτό που έγραψε φίλος της ομάδας σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και το μεταφέρει άλλος φίλος της Έβερτον στο Χ(πρώην twitter) και αναπαραγάγετε συχνά πυκνά, μοιάζει περισσότερο ευχολόγιο παρά πραγματικότητα. Υποτίθεται ότι είπε σε φίλο της Έβερτον που ζήτησε πέρυσι αυτόγραφο ότι θέλει να είναι στην 11αδα που θα παίξει πρώτη φορά στο νέο γήπεδο. Όμως ακόμα και αν είναι αλήθεια έχει συμβόλαιο με την Τότεναμ ως το 2027 και ακόμα και αν το θέλει, δύσκολα η Έβερτον με τα οικονομικά που επικρατούν μέχρι να μπει στο νέο γήπεδο να μπορεί να πληρώσει την Τότεναμ για να τον αποκτήσει.

ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΑΝ ΤΗΝ ΕΒΕΡΤΟΝ ΑΛΛΑ ….

  Πάμε σε λίγο παλίοτερες θεωρίες μια αρκετά διαδεδομένη θεωρία κατά τα φαινόμενα έχει πιθανότητες να είναι περισσότερο αλήθεια παρά θεωρία. Ο Bill Kenwright δήλωνε απογοητευμένος μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της Μάντσεστερ Σίτι από τους Άραβες και συγκεκριμένα από τον Σεΐχη Μανσούρ. Όπως έγραφε τότε ο τύπος είχαν μιλήσει με 2-3 ομάδες πριν καταλήξουν στην Μάντσεστερ Σίτι την οποία την επέλεξαν όπως γραφόταν λόγω του καινούργιου γηπέδου. Δεν ξέρουμε αν όντως μίλησαν με την Έβερτον πέρα από το φιλολογικό επίπεδο αλλά υπάρχουν πιθανότητες. Δεν αξίζει να επεκταθούμε δεν έχει καμία σημασία. Ειδικά μετά τον θάνατο του Bill Kenwright γιατί έχουμε διαβάσει τέρατα τα οποία είναι προσβλητικά για έναν άνθρωπο που έχει πλέον αποβιώσει.

 O BILL KENWRIGHT ΠΟΥΛΗΣΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΟΡΟ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

  Ακόμα μια παλιά και διαδομένη θεωρία που δεν έχει καμία σημασία πλέον μια και ο άνθρωπος που ήταν μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του συλλόγου απεβίωσε τον Οκτώβριο του 2023. Την γράφουμε γιατί όλο και κάποιος θα αναρωτιόνταν για ποίο λόγο δεν συμπεριλάβαμε αυτή την θεωρία. Εκ του αποτελέσματος όσοι υπερασπίζονται και διέδιδαν ότι υπήρχε όρος έχουν δίκιο. Εδώ αξίζει να πούμε ότι αυτό είναι μια φήμη που μάλλον ποτέ δεν γράφηκε από δημοσιογράφο παρά μόνο από φίλους της Έβερτον. Πλέον μάλλον ποτέ δεν θα μάθουμε αν στην πραγματικότητα ισχύει και για ποιο λόγο εν μέσω πάρα πολύ έντονης κριτικής δεν έδιωξε τον Kenwright από τον προεδρικό θώκο ο Moshiri. Ίσως η αλήθεια να είναι και πιο απλή, πως να έδιωχνες έναν καρκινοπαθή από το να κάνει αυτό που αγαπούσε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο;

Αυτές ήταν 7 δημοφιλείς θεωρίες σχετικά με την Έβερτον σίγουρα υπάρχουν και άλλες και θα χαρούμε να μας τις θυμίσετε

 

αφησε ενα σχολιο