1. Αρχική
 2. /
 3. Άρθρα
 4. /
 5. 8 ΧΡΟΝΙΑ GREEK-TOFFEES ΤΙ

8 ΧΡΟΝΙΑ GREEK-TOFFEES ΤΙ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΤΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ

 Πέρασαν 8 χρόνια από εκείνο το πρωινό του Νοέμβρη του 2015, όταν και έπεσε η πρόταση για να στήσουμε τους Greek-toffees, την ελληνική λέσχη φίλων της Έβερτον. Μια πρόταση που οι περισσότεροι Έλληνες Εβερτόνιανς αγάπησαν και αγκάλιαζαν. Όμως τι έχουμε πετύχει και γιατί παλεύουμε σαν λέσχη φίλων Έβερτον;

 Μετά από 8 χρόνια και την βοήθεια μικρή η μεγάλη, 12 μελών που πέρασαν η βρίσκονται ακόμα στο Δ.Σ πετύχαμε αρκετά πράγματα που μας κάνουν χαρούμενους η ακόμα και περήφανους. Σκέφτηκα με αφορμή τα 8 γενεθλια ως ένα μέλος του δ.σ που συμμετέχω από την πρώτη μέρα ότι θα ήταν καλό κάποια από αυτά που πετύχαμε να τα γνωρίζουν όλοι, μέλη η και όχι της λέσχης μας.

 • Δυναμώσαμε και διατηρούμε το όνομα της Έβερτον στην Ελλάδα σε δύσκολες εποχές για την ομάδα.

 • Καταφέραμε να σταματήσουμε το λάθος παρατσούκλι, που ακουγόταν για την Έβερτον από την δεκαετία του 70 δηλαδή το ¨Εφοπλιστές” και καταφέραμε μετά από πολλές και συνεχείς προσπάθειες να καθιερώσουμε στην συνείδηση των φιλάθλων το πραγματικό δηλαδή το “Ζαχαρωτά” (πλην ελαχίστων και ανεπίδεκτων μαθήσεως εξαιρέσεων) αποκαθιστώντας έτσι ένα ιστορικό λάθος που συνεχιζόταν για δεκαετίες στον τύπο.

 • Στείλαμε μέλη, αλλά και ταξιδέψαμε πολλές φορές στο Λίβερπουλ για να δούμε την αγαπημένη μας Έβερτον.

 • Γράψαμε την ιστορία της Έβερτον για πρώτη φορά, κάνοντας έτσι γνωστή την απίστευτη συνδρομή της αγαπημένης μας ομάδας, στην διαμόρφωση του ποδοσφαίρου όπως το ξέρουμε σήμερα.

 •  Διατηρούσαμε ένα blog που έγινε πλέον site που ενημερώνεται καθημερινά με νέα και απόψεις για την Έβερτον. Είναι χαρακτηριστικό ότι δώσαμε βήμα σε συνολικά 21 Εβερτόνιανς, που συμμετείχαν η και συμμετέχουν ακόμα στην διαδικασία από την πρώτη μέρα έναρξης του blog ως σήμερα.

 • Διατηρούμε δύο σελίδες στο facebook μια κοινή για όλους τους Εβερτόνιανς και μια ειδική για τα μέλη της λέσχης ακόμα δημιουργήσαμε και διατηρούμε σελίδα στο Ιnstagram και στο πρώην Twitter πλέον Χ  που ερχόμαστε σε αλληλεπίδραση με πολλούς Έλληνες και ξένους Εβερτόνιανς.

 • Δημιουργήσαμε και διατηρούμε κανάλι στο Youtube με μηνιαίο σχολιασμό των αγώνων και των νέων της Έβερτον, με ιστορίες από το παρελθόν που κάνουν γνωστή την πλούσια ιστορία της ομάδας στο ευρύ κοινό και pre-game πριν από τα μεγάλα παιχνίδια της αγαπημένης μας ομάδας.

 • Μοιράσαμε και μοιράζουμε δώρα μέσω των διαγωνισμών μας στο Youtube στους Εβερτόνιανς συμμετείχαμε ακόμα και σε ανθρωπιστική δράση κατά την διάρκεια του κορωνοιού. 

 • Συμμετέχουμε βάζοντας το δικό μας μικρό λιθαράκι στην ανέγερσή του νέου γηπέδου και εξασφαλίζοντας μια διαχρονική παρουσία στο νέο μας γήπεδο που ετοιμάζεται.

 • Καταφέραμε να κρατήσουμε μακριά από την λέσχη μας αρνούμενοι την εγγραφή τους η ακόμα και διαγράφοντας ανθρώπους που θεωρούσαμε ότι με τον λόγο τους η την στάση τους διαδικτυακά θα έκαναν κακό, προάγοντας ένα λόγο μίσους και χουλιγκανισμού προς τους φίλους των άλλων ομάδων.

 • Το σημαντικότερο είναι ότι φτιάξαμε και μεγαλώνουμε συνεχώς μια πραγματική παρέα Έβερτονιανς, που βλέπουν την ομάδα, ταξιδεύουν μαζί, χαίρονται και λυπούνται για την Έβερτον.

 • Κρατάω και κάτι ακόμα για να το διαβάσετε στο τέλος του κειμένου, κάτι που είναι πολύ σημαντικό και αξίζει να του δώσουμε ιδιαίτερη σημασία.

 Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να παλεύουμε για να προσελκύσουμε κάθε Ελλαδίτη και Κύπριο Έβερτόνιαν μέσα και έξω από τις χώρες μας στους Greek-toffees . Θα συνεχίσουμε να να προσπαθούμε και να οργανώνουμε δράσεις και ταξίδια για να δούμε την Έβερτον και θα συνεχίσουμε να προασπίζουμε την αγαπημένη μας ομάδα από τον μισαλλόδοξο λόγο αθλητικογράφων και οπαδών, που δεν σέβονται την ομάδα μας. Η Έβερτον θα άξιζε το σεβασμό κάθε φιλάθλου όχι μόνο για τους τίτλους αλλά για όλα αυτά που έχει προσφέρει στο ποδόσφαιρο.

 Σε κάθε μας προσπάθεια μας σας χρειαζόμαστε σας έχουμε ανάγκη δίπλα μας, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε και να μας βοηθάτε σε κάθε μας βήμα, σε κάθε μας δράση. Όλοι μαζί είμαστε οι Greek-toffees και θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα αν όλοι συμμετέχουμε.

 Πριν κλείσω κάτι ακόμα που σας υποσχέθηκα και νομίζω πρέπει να είμαστε όλοι περήφανοι που το πετυχαίνουμε.

 Φέτος όπως και κάθε χρόνο θα κάνουμε την  γενική μας συνέλευση την Δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων στην ομάδα των μελών μας, σε ώρα που θα ανακοινώσουμε . Μπορεί κάποιοι από εσάς που συμμετέχετε κάθε χρόνο να μην κρίνετε ότι είναι κάτι σπουδαίο.

 ΟΜΩΣ ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΩ βρείτε μια λέσχη φίλων μιας οποιαδήποτε ομάδας, που να κάνει γενική συνέλευση για όλα της τα μέλη, ώστε όλοι μαζί να αποφασίσουν για τα θέματα που τους απασχολούν.

   Γιατί όπως λέμε και στις εκπομπές αυτό είναι οι Greek-toffees μια μεγάλη παρέα φίλων της Έβερτον.

αφησε ενα σχολιο