1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΝΕΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΒΕΡΤΟΝ

ΝΕΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΒΕΡΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟ BRAMLEY MOORE

 Το νέο γήπεδο της Έβερτον δεν θα φιλοξενεί μόνο ποδοσφαιρικές συναντήσεις σύμφωνα με το Football Insider.

 H Έβερτον θέλει να συνάψει συμφωνίες για να φιλοξενήσει έως και «τέσσερις σημαντικές μη ποδοσφαιρικές εκδηλώσεις» κάθε χρόνο στο νέο γήπεδο στο Bramley Moore dock. Τα έγγραφα που ήρθαν στην δημοσιότητα γράφουν για αγώνες πυγμαχίας η μεγάλες συναυλίες, ως πιθανές περιπτώσεις φιλοξενίας εκδηλώσεων για το στάδιο των 52.850 θέσεων που πρόκειται να ανοίξει πριν από την σεζόν 2024-25. Το Football Insider γράφει επίσης ότι ο σύλλογος σκοπεύει να φιλοξενεί αυτά που περιγράφονται ως «μικρότερες» εκδηλώσεις όλο το χρόνο.

 Το μοντέλο πολλαπλών χρήσεων είναι πλέον στάνταρ για έργα κατασκευής γηπέδων στη σύγχρονη εποχή, με την Τότεναμ και τη Ρεάλ Μαδρίτης να είναι δύο παραδείγματα συλλόγων που προσπαθούν και θέλουν να επεκτείνουν το έσοδα τους κάνοντας τα γήπεδα τους χώρους διεξαγωγής εκδηλώσεων 365 μέρες το χρόνο.

 Ακόμα είναι χαρακτηριστική η χαώδης διαφορά στα έσοδα από τους αγώνες. Η Έβερτον συνήθως κερδίζει μεταξύ 14 και 18 εκατομμυρίων λίρες ετησίως από τα έσοδα των αγώνων στο Goodison park. Οι αριθμοί είναι αρκετά μικροί σε σχέση με ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τότεναμ που αναμένουν να κερδίζουν πάνω από 120 εκατομμύρια λίρες ετησίως. Η Έβερτον θεωρεί και ελπίζει να κλείσει το χάσμα με την είσοδο της στο νέο γήπεδο καθώς αναμένεται να υπάρχουν σχεδόν 6.000 θέσεις επισήμων.

αφησε ενα σχολιο