1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Η “ρουκέτα” του Baines,

Η “ρουκέτα” του Baines, η Τραγωδία του Ibrox, η ίδρυση της Cruzeiro.

To αρχικό έμβλημα της Cruzeiro, και οι πρώτες εμφανίσεις.

Σαν σήμερα ο Baines πέτυχε ένα από τα πιο όμορφα γκολ στην καριέρα του, στη Σκωτία 66 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από μια καταστροφή στις εξέδρες του Ibrox, και μια παρέα Ιταλών ίδρυσαν την Cruzeiro στη Βραζιλία.

Στο St. James’ Park, το 2013, με ένα φάουλ έξω από την περιοχή του Krul, η μπάλα άλλαξε πορεία στον αέρα και ισοφάρισε το γκολ που πέτυχε ο Papiss Cisse λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα. Ο Anichebe ολοκλήρωσε την ανατροπή, ένα λεπτό μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, στο δεύτερο ημίχρονο. Η Everton στο συγκεκριμένο αγώνα συμπλήρωσε 16 συνεχόμενους αγώνες γκολ/γκολ, που αποτελεί ρεκόρ για την Premier League.

Η τραγωδία του Ibrox το 1971 ήταν η δεύτερη χειρότερη, μετά από αυτή του Hillsborough, και η χειρότερη στη Σκωτία. Ήταν το 89′ του Old Firm Derby(Rangers-Celtic) και το σκορ ήταν 0-0. Η Celtic σκόραρε και αρκετοί φίλοι των Rangers άρχισαν να αποχωρούν. Άμεσα έγινε η ισοφάριση και οι φίλαθλοι άρχισαν να επιστρέφουν, η εξέδρα δεν άντεξε και έπεσε, σκοτώνοντας 66 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 200.

Το 1921 μια παρέα Ιταλών μεταναστών στη Βραζιλία ίδρυσαν την Esportiva Palestra Italia em Bello Horizonte. H ομάδα είχε στο έμβλημα της και στις εμφανίσεις της τα χρώματα της Ιταλικής σημαίας, αλλά το 1942, μετά την εμπλοκή της Βραζιλίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η κυβέρνηση απαγόρευσε στις ομάδες να παρουσιάζουν χρώματα σε εμφανίσεις ή εμβλήματα και ονόματα που προβάλλουν τις χώρες του Άξονα.

Ο Σταυρός του Νότου χρησιμοποιήθηκε ως έμβλημα και από η ονομασία Cruzeiro Esporte Clube, που παραπέμπει στον αστερισμό, χρησιμοποιείται από τότε, σε μια από τις σημαντικότερες ομάδες της Βραζιλίας.

αφησε ενα σχολιο