1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Μια στεναχώρια και μια

Μια στεναχώρια και μια χαρά

Τις δύο και μοναδικές φορές που έχει αγωνιστεί η ομάδα μας σαν σήμερα ήταν για τελικό του FA Cup. Και οι δύο τελικοί ήταν πάρα πολύ σημαντικοί, όχι μόνο για την ιστορία που έχει ο θεσμός αλλά και για άλλους λόγους. Η Everton έχασε τον ένα και κέρδισε τον άλλο. Το ’89, στη παράταση, από τη Liverpool και το ’95 επί της Manchester United.

Κάτι περισσότερο από έναν μήνα έπειτα από την τραγωδία του Hillsborough η μοίρα έφερε τις δύο ομάδες του Λίβερπουλ σε έναν τελικό στο Wembley. Η ατμόσφαιρα είναι βαριά και τηρείται ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη του αγώνα. 

Η Liverpool έχει ανοίξει από νωρίς το σκορ με τον Aldridge και οδεύει προς τη νίκη και την κατάκτηση του τροπαίου. Λίγο πριν τη λήξη όμως το παιχνίδι παίρνει φωτιά…

Ο McCall ισοφαρίζει στο τελευταίο λεπτό και στέλνει το παιχνίδι στην παράταση. Ο Ian Rush έχει αντικαταστήσει τον σκόρερ και είναι αυτός που έβαλε και πάλι τη Liverpool μπροστά. Ο McCall που είχε αντικαταστήσει τον Bracewell σκοράρει και πάλι και ισοφαρίζει, έτσι έγινε ο πρώτος παίκτης που μπαίνει ως αλλαγή και σκοράρει δύο φορές σε τελικό κυπέλλου Αγγλίας. Δύο λεπτά αργότερα ο Rush και πάλι σκοράρει και χαρίζει τη νίκη στη Liverpool…

Μόλις έξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Joe Royle ολοκληρώνει την μεταμόρφωση της ομάδας που όταν ανέλαβε ήταν στον πάτο της βαθμολογίας, σε μια από τις καλύτερες ομάδες της χώρας!

Η Everton υπό τις οδηγίες του Mike Walker όδευε προς τον υποβιβασμό και την καταστροφή αλλά με τον Royle στη θέση του, βήμα-βήμα η Everton αφού αρχικά σώθηκε άνετα, έφτασε στον τελικό του κυπέλλου και νίκησε με γκολ του Paul Rideout. 

Αυτό ήταν το επιστέγασμα μας προσπάθειας που κατέβαλλαν τα “σκυλιά του πολέμου”, διατηρώντας ένα αήττητο που κράτησε ενάμιση μήνα, από τον ημιτελικό του κυπέλλου εναντίον της Tottenham, και σε εννέα παιχνίδια μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Αυτό ήταν το πέμπτο και τελευταίο κύπελλο της ομάδας μας, που έδωσε τη δυνατότητα να αγωνιστεί και στο Charity Shield της επόμενης χρονιάς, όπου νίκησε την πρωταθλήτρια Blackburn και κατέκτησε τον τελευταίο της τίτλο μέχρι σήμερα…

αφησε ενα σχολιο