1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Υποβλήθηκαν τα σχέδια -Τι

Υποβλήθηκαν τα σχέδια -Τι δεν αποκαλύπτει η Έβερτον;

   Την ημέρα των Χριστουγέννων διαλέξαμε να ασχοληθούμε με ένα από τα πιο χαρούμενα project στην ιστορία της ομάδας. Έτσι μαζί με τα χρόνια πολλά και τα καλά Χριστούγεννα, αξίζει να ενημερώσουμε πως η Έβερτον υπέβαλε στις 23 του Δεκέμβρη όπως αναμενόταν, μια λεπτομερή αίτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Λίβερπουλ που περιλαμβάνει και κάποιες αλλαγές στα σχέδια που αποκαλύφθηκαν το καλοκαίρι.

   Όμως σχετικά με την χρηματοδότηση η ομάδα θέλει να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά της.Το νέο γήπεδο στην προκυμαία του Bramley-dock, αναμένεται να κοστίσει κοντά στα 500 εκατομμύρια λίρες αλλά η ομάδα  θα αποκαλύψει πώς σκοπεύει να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του όταν χορηγηθεί η άδεια οικοδόμησης.Ο σύλλογος έχει συζητήσει με διάφορους πιθανούς δανειστές συμπεριλαμβανομένου του Δημοτικού συμβουλίου του Λίβερπουλ, όμως εδώ και αρκετό καιρό, η διευθύνων σύμβουλος Denise Barrett-Baxendale λέει ότι δεν θα διευκρινίσει την απόφασή της ομάδας μέχρις ότου εξασφαλισθεί η άδεια οικοδόμησης.

  “Η ομάδα ανάπτυξης του σταδίου θα συνεχίσει να ασχολείται με τη διαδικασία επιλογής ενός εργολάβου και την οριστικοποίηση της λύσης χρηματοδότησής μας, η οποία δεν θα αποκαλυφθεί δημόσια παρά μόνο αφού θα έχουμε πάρει με επιτυχία σχετική άδεια“, δήλωσε σχετικά. 

   Στην περυσινή γενική συνέλευση, ο μέγαλομέτοχος Farhad Moshiri είχε αναφέρει ότι αναμένει ότι η ομάδα να δανειστεί 350 εκατομμύρια λίρες από τον ιδιωτικό τομέα και ότι πιθανόν θα συμμετάσχει ένας εταίρος με δικαιώματα ονομασίας 100 εκατομμυρίων λιρών, υπό τη μορφή μετοχικού κεφαλαίου στο μοντέλο της χρηματοδότησης.

αφησε ενα σχολιο