1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Οριστικοποιήθηκε το φιλικό στην

Οριστικοποιήθηκε το φιλικό στην Τανζανία.

Κλείνει τα φιλικά προετοιμασίας σιγά σιγά η ομάδα, και ένα από αυτά θα γίνει στη χώρα της ανατολικής Αφρικής, με την Everton να γίνεται η πρώτη ομάδα της Premier League που θα αγωνιστεί στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο 60.000 θέσεων εθνικό Στάδιο της Τανζανίας, στο Νταρ Ες Σαλάμ, πρωτεύουσα της χώρας, και αποτελεί μέρος της συμφωνίας με τον νέο χορηγό της ομάδας, Sportpesa.

Το όνομα της αντιπάλου είναι ακόμη άγνωστο. Θα διεξαχθεί πρώτα ένα μίνι τουρνουά μεταξύ 5 με 11 Ιουνίου, ανάμεσα σε 8 ομάδες, και ο νικητής θα κερδίσει το δικαίωμα να αγωνιστεί απέναντι στην Everton.

H Everton έχει αγωνιστεί άλλες δύο φορές σε Αφρικανικό έδαφος, σε Λιβύη και Αίγυπτο, το 1979, ενώ ανάμεσα στις ομάδες της Premier League, Tottenham και Crystal Palace έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν στη Νότια Αφρική.

Το Εθνικό Στάδιο της Τανζανίας.

Πιθανοί αντίπαλοι της Everton θα είναι οι Simba Sports Club(18 φορές πρωταθλήτρια Τανζανίας, 3 φορές κυπελλούχος), Young Africans(22 φορές πρωταθλήτρια Τανζανίας, 4 φορές κυπελλούχος), Singida United(χωρίς πρωτάθλημα, ανερχόμενη δύναμη στην Τανζανία), Jang’ombe Boys, από το νησί της Ζανζιβάρης, πρώην Γερμανικής και Βρετανικής αποικίας, Gor Mahia(15 φορές πρωταθλήτρια Κένυας, 10 φορές κυπελλούχος, 1 φορά Κυπελλούχος Αφρικής), AFC Leopards(13 φορές πρωταθλήτρια Κένυας, 9 φορές κυπελλούχος), Nakuru Allstars(2 πρωταθλήματα Κένυας) και Tusker FC(11 φορές πρωταθλήτρια Κένυας, 4 φορές κυπελλούχος)

αφησε ενα σχολιο