1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Αυλαία με στυλ!

Αυλαία με στυλ!

Η Everton έκλεισε σαν σήμερα, το 1947, την πρώτη μεταπολεμική σαιζόν, νικώντας με 4-1 την Leeds United.

Η τελευταία σαιζόν πριν τον πόλεμο, το 1938-39 βρήκε την Everton πρωταθλήτρια Αγγλίας αλλά τα πράγματα είχαν αλλάξει με την πρώτη σαιζόν μετά τον πόλεμο. Η ομάδα μας τερμάτισε μόλις δέκατη και άργησε αρκετά να ξαναβρεί το δρόμο της προς την κορυφή.

Την τελευταία αγωνιστική πάντως της πρώτης μεταπολεμικής σαιζόν θύμισε κάτι από την καλή ομάδα που είχε πριν τον πόλεμο και με γκολ από τους Ephraim “Jock” Dodds(2), Jackie Grant και Alex Stvenson νίκησε με 4-1 την Leeds που τερμάτισε τελευταία στη βαθμολογία.

O συγκεκριμένος αγώνας ήταν και η αργότερη ημερομηνία, προς το καλοκαίρι, που έχει δώσει αγώνα η Everton στο Goodison Park.

Επίσης, την καλύτερη σαιζόν της ιστορίας μας, το 1985, έχοντας ήδη κερδίσει σχεδόν τα πάντα, δύο αγώνες… αγγαρείας απέμεναν για να ολοκληρωθεί η σαιζόν. Η Coventry City που κινδύνευε με υποβιβασμό υποδέχτηκε την Εverton και ο Howard Kendall προτίμησε να χρησιμοποιήσει τη βασική ομάδα, παρότι οι περισσότεροι από τους συγκεκριμένους παίκτες είχαν “τραβήξει το κουπί” σε 61 αγώνες που είχε ήδη δώσει η ομάδα, σεβόμενος την ιστορία της ομάδας.

Παρόλα αυτά, η κούραση και η θέληση για νίκη των παικτών της Coventry έπαιξαν το ρόλο τους και η Coventry νίκησε, και αυτή, με 4-1.

Το γκολ της τιμής για την ομάδα μας πέτυχε ο Paul Wilkinson.

αφησε ενα σχολιο