1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Κάποιες σκέψεις

Κάποιες σκέψεις

Η επικαιρότητα της ομάδας δεν έχει κάποιο νέο πέρα από τα τετριμμένα
μεταγραφικά που δύσκολα μπορείς να τα πάρεις στα σοβαρά σε αυτό το
χρονικό σημείο.Έτσι μπαίνω στον πειρασμό να μοιραστώ
κάποιες σκέψεις για την ομάδα μας και όχι μόνο.Με διάθεση να
ανταλλάξουμε και να μοιραστούμε σκέψεις και απόψεις

ΤΕΛΙΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE 

H Λίβερπουλ πήγε τελικό, το έχασε βέβαια γιατί κακά τα ψέματα, το ρόστερ της δεν είχε καμία σχέση με των Μαδριλένων.Όμως σαν Εβερτόνιαν τα έξαλλα πανηγύρια των συν οπαδών μας που ανεβαίνουν στο twitter περισσότερο με απογοητεύσαν, όχι γιατί στεναχωρήθηκα που το έχασαν οι γείτονες.Αλλά κυρίως γιατί μου θυμίζει ότι η δικιά μας ομάδα δεν θα παίζει ούτε Ευρώπη, την στιγμή που οι γείτονες είναι δευτεραθλητές Ευρώπης και στο Champions league και την νέα σεζόν.Πιστεύω ότι η πίεση στην διοίκηση πρέπει να μεγαλώσει. Πρέπει tweet σαν αυτό του Neville Southall να είναι ο οδηγός για το τι πρέπει να απαιτούμε από την ομάδα

 

 

MARCEL BRANDS

Η ομάδα έχει νέα αθλητικό διευθυντή στην θέση του Steve Walsh και σίγουρα ο Marcel Brands έχει ανακαλύψει μερικούς εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές. Προσωπική μου άποψη είναι πως η δουλεία στην Έβερτον είναι διαφορετική πάντα θα έχω ένα φόβο όταν έρχονται άνθρωποι από την Ολλανδία κατά πόσο μπορούν να προσαρμοστούν στην Αγγλία.Το Ολλανδικό ποδόσφαιρο για μένα είναι κάτι σαν μαγική εικόνα, υψηλά σκορ, χαμηλής δυναμικότητας άμυνες και αρκετοί “light” παίκτες και γενικά ένα πρωτάθλημα που ακόμα και μέτριοι μπορεί να δείχνουν σπουδαίοι.Στην Πρέμιερ λιγκ θα είναι αρκετά πιο δύσκολα για τον νέα αθλητικό διευθυντή. Εύχομαι και ελπίζω να μην πέσει σε γκάφες ο Ολλανδός που μοιάζει ξύπνιος άνθρωπος και ικανός να αποφύγει τις κακοτοπιές.

ΝΕΟΣ ΜΑΝΑΤΖΕΡ

Τα φαβορί την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές σύμφωνα με τους bookmakers είναι 3 (για μένα 2 αλλά θα δεχθώ ότι αυτοί που παίζουν τα λεφτά τους ξέρουν ίσως κάτι παραπάνω).Αρχικά το μεγάλο φαβορί είναι ο Marco Silva ο Πορτογάλος παίζει  επιθετικό ποδόσφαιρο χωρίς να αγνοεί την οργάνωση και την αμυντική δομή, προσαρμόζει το σχήμα της ομάδας του, ανάλογα με την ποιότητα του αντιπάλου αν και δείχνει μια προτίμηση στο 4-2-3-1.Η φιλοσοφία του Eddie Howe δεν διαφέρει δραματικά με του Πορτογάλου βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη διατήρηση της κατοχής και στην άσκηση ελκυστικού επιθετικού ποδοσφαίρου. Η ομάδα του πρέπει να εργαστεί σκληρά για να ανακτήσει τη μπάλα με την πίεση ψηλά στην άμυνα του αντιπάλου.Στην τριάδα είναι και ο Phillip Cocu όπου έχει φτιάξει μια δυνατή ΠΣΒ Άιντχοβεν μέσα σε πέντε μόλις χρόνια προπονητικής καριέρας, έχει μεν ενδιαφέρουσες ιδέες αλλά δεν έχει παραστάσεις στην Πρέμιερ λιγκ επίσης προέρχεται από την μαγική εικόνα του Ολλανδικού πρωταθλήματος που ανέφερα πιο πάνω. Συνεπώς για μένα δεν είναι στα φαβορι μπορεί να είναι φίλος του Brands και ένας άνθρωπος που συνεργάστηκε καλά μαζί του, αλλά πιστεύω ότι θα είναι ένα ρίσκο για την πρώτη του δουλεία σε ένα νέο περιβάλλον που δεν το γνωρίζει καλά.Τέλος δεν θέλω να αποκλείσω την πιθανότητά να πάει σε μια λύση  εκτός αυτών που έχουμε διαβάσει μέχρι στιγμής κάτι εντελώς του Brands.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Βέβαια δεν έχει καμία νόημα να συζητάμε για μεταγραφές πριν να δούμε τι είδος ποδοσφαίρου θα παίζει η ομάδα με το νέο προπονητή.Εκτός απο κάποιες δεδομένες ελλείψεις, για μένα δεδομένο είναι ότι χρειάζόμαστε ένα αριστερό μπακ κλάσης για να αντικαταστήσει σταδιακά τον Baines και οπωσδήποτε 1 η 2 γρήγορους κεντρικούς αμυντικούς για να μπορεί να ανέβει η ομάδα χωρίς να έχουμε τον πανικό που είχαμε πίσω φέτος. Πιθανότατα και αμυντικό χαφ γιατι ο Gueye έχει Μουντιάλ και δεν ξέρω πόσο μπορεί να αντέξει, ενώ στον McCarthy δεν μπορείς πλέον να επενδύσεις πάνω του.Μπροστά είναι μπερδεμένη η κατάσταση και θέλει αξιολόγηση απο τον νέο προπονητή.Ίσως παίκτης στα πλάγια αλλά εξαρτάται απο διάφορους παράγοντες.

ΣΤΟΧΟΙ

Δεν μπορούμε να μιλάμε απλά για Europa league όταν εμφανίζονται κομήτες με ψίχουλα σαν την Λέστερ και κατακτούν το πρωτάθλημα, ο στόχος οφείλει πνα είναι το Champions league δεν θεωρώ ότι είναι ανέφικτος φυσικά και είναι πολύ δύσκολος. Υπάρχουν και τα κυπελλα το league cup και το F.A cup είναι εφικτοί στόχοι με την ανάλογη τύχη στις κληρώσεις.

αφησε ενα σχολιο