1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Πρωτοπόρος ακόμη και σε

Πρωτοπόρος ακόμη και σε αγώνες αγάπης…

Το match programme.

Ήταν μια από τις πρώτες φορές που η Everton αγωνίστηκε σε αγώνα για φιλανθρωπικό σκοπό. Στις 30 Απριλίου του 1907 η Norwich City αντιμετώπισε την Everton σε αγώνα ώστε να μαζευτούν χρήματα για το νοσοκομείο του Norwich.

To Norfolk & Norwich Hospital Charity cup ήταν ένας θεσμός που οργανώθηκε το 1903 και ξεκίνησε την επόμενη σαιζόν, με την Norwich City να καλεί έναν αντίπαλο, μετά το τέλος των επίσημων αγώνων, ώστε να μαζευτούν χρήματα για να ενισχυθεί το τοπικό νοσοκομείο. Τα πρώτα τρία χρόνια η Norwich City αντιμετώπισε την, τότε, ανταγωνίστρια της στην πόλη, και ομάδα από της οποίας τα σπλάχνα γεννήθηκε η Norwich City, την Norwich CEYMS, η οποία δεν ξέφυγε ποτέ από το ερασιτεχνικό επίπεδο.

Ο πρώτος αγώνας έγινε στις 15 Απριλίου του 1904 και έληξε 0-0. Μετά από 15 μέρες έγινε ο επαναληπτικός και η City νίκησε με 2-0. Το ’05 η City νίκησε και πάλι σε επαναληπτικό ενώ το ’06 διέλυσε την αντίπαλο της με 5-0. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που οι δυο τους ήταν αντίπαλοι στον συγκεκριμένο θεσμό. 

To εισιτήριο του αγώνα.

Το ’07 οι διοργανωτές προσπάθησαν να βρουν τρόπο ώστε να αυξήσουν τα έσοδα. Έτσι έψαξαν να βρουν μεγαλύτερο και “πιασάρικο” αντίπαλο. Και τον βρήκαν στην κυπελλούχο Αγγλίας τη δεδομένη στιγμή, την Everton. Οι πρώτοι αγώνες συγκέντρωναν μεταξύ 3.000 μέχρι 5.000 φιλάθλων ενώ ο αγώνας εναντίον της Everton συγκέντρωσε πάνω από 9.500 κόσμο, που είδε τις δύο ομάδες να τελειώνουν τον αγώνα ισόπαλες με 1-1. φυσικά λόγω του κόστους της μεταφοράς των παικτών με το τραίνο, και της ταλαιπωρίας φυσικά, δεν έγινε καμία κουβέντα για επαναληπτικό…

Από τότε αρκετές ομάδες, μεγάλες δυνάμεις της χώρας, πέρασαν μετά τη λήξη της χρονιάς από το Newmarket Road Ground για τον συγκεκριμένο θεσμό, όπως η Newcastle το 1910 που έφερε μαζί της και το κύπελλο που κατέκτησε για να τραβήξει ακόμη περισσότερο κόσμο, ενώ συνεχίστηκε στην διάρκεια των πολέμων με ομάδες του στρατού. 

Στις 2 Μαΐου διεξήχθη η τελευταία διοργάνωση με τις Norwich και Stoke να έρχονται ισόπαλες με 0-0 και την Norwich να κερδίζει στι στρίψιμο του κέρματος…

αφησε ενα σχολιο