1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Ο πρώτος μεταπολεμικός τίτλος!

Ο πρώτος μεταπολεμικός τίτλος!

Η πρωταθλήτρια Έβερτον το 1962/63

Περισσότεροι από 60.000 φίλοι της ομάδας βρέθηκαν στο Goodison την τελευταία μέρα της σαιζόν για να δουν την Everton να κερδίζει τη Fulham με 4-1 και να πανηγυρίζει το πρώτο πρωτάθλημα της ομάδας έπειτα από 24 ολόκληρα χρόνια!

O Roy Vernon πέτυχε χατ τρικ και ο Alex Scott πέτυχε άλλο ένα γκολ βοηθώντας την ομάδα να πετύχει μια σημαντική νίκη. Πριν τον αγώνα η Everton είχε 59 βαθμούς και η Tottenham που ήταν στη δεύτερη θέση είχε 54, αλλά είχε να παίξει 2 περισσότερους αγώνες από την Everton και διατηρούσε μόνο μαθηματικές ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου. Έπρεπε η Everton να χάσει ή να φέρει ισοπαλία και η Tottenham να κερδίσει και τους 3 αγώνες(η νίκη έδινε 2 βαθμούς).

Ωστόσο η ομάδα στάθηκε στο ύψος της, όπως έκανε και καθ’ όλη της διάρκεια της σαιζόν στο Goodison, όπου τελείωσε τη χρονιά αήττητη, με 14 νίκες και 7 ισοπαλίες, και καθάρισε στο πρώτο δεκάλεπτο τη νίκη και το πρωτάθλημα.

Εξίσου σημαντικό αποτέλεσμα ήταν και αυτό του Maine Road όπου η Manchester City κέρδισε την Tottenham με 1-0 και δεν της άφησε περιθώρια να ονειρεύεται τον τίτλο. Ήταν τέτοια η απογοήτευση των “Σπιρουνιών” που στους επόμενους 2 αγώνες πήραν μόλις 1 βαθμό…

Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος για την ομάδα μετά τον Β’Π.Π. Η Everton ήταν πρωταθλήτρια Αγγλίας πριν ξεσπάσει ο πόλεμος, και της πήρε αρκετά χρόνια να συνέλθει και να γίνει και πάλι πρωταγωνίστρια του ποδοσφαίρου της χώρας…

αφησε ενα σχολιο