1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Μην τσιμπάτε

Μην τσιμπάτε

   Το ποδόσφαιρο αυτή την εποχή δεν περιλαμβάνει σχεδόν τίποτα, ειδησεογραφικά.Είναι λογικό μια και δράση δεν υπάρχει και αυτό κάνει δύσκολη την ζωή στους δημοσιογράφους να αναγκαστούν  να καλύψουν την έλλειψη ειδήσεων με μια συνεχή και ασταμάτητη μεταγραφολογία.

  

Η μεταγραφολογία είναι τόσο γλυκά δομημένη στο ποδόσφαιρο. Φτιαγμένη για να δώσει ελπίδα τον Ιανουάριο η για να κάνει τον οπαδό να ονειρεύεται το καλοκαίρι, αλλά και τις “νεκρές περιόδους”  λ.χ όταν παίζουν εθνικές ομάδες η όπως είναι αυτη που ζούμε.

   Σύνήθως πιο “ευπαθείς ομάδες” στην μεταγραφολογία είμαστε εμείς, οι οπαδοί που η ομάδα μας προέρχεται απο μέτρια ως κακή σεζόν.Αυτό το τελευταίο συμβαίνει και στην Έβερτον, με αποτέλεσμα να ακούμε κάθε πιθανό η απίθανό όνομα εδώ και δύο μήνες.Όμως αν αναλύσουμε λίγο τα δεδομένα της ομάδας μας, θα δούμε ότι δεν είναι εύκολη περίοδος για την Έβερτον αλλά και μεταγραφές για μια σειρά απο λόγους.

   Ο πρώτος λόγος είναι πως απο την στιγμή που μεγαλομέτοχος της ομάδας έγινε ο Farhad Moshiri,είναι η πρώτη φορά  λόγω του Financial Fair Play και σε συνδυασμό με τον πακτωλό χρημάτων που ξοδεύτηκε της προηγούμενες σεζόν, που υπάρχει μια δύσκολία να παρουσιαστούν σημαντικά έσοδα.Χωρίς έσοδα πλεόν δεν μπορείς να κάνεις έξοδα, αυτο άλλωστε είναι η ουσία του Financial Fair Play δείτε τι προβλήματα έχει η Μάντσεστερ Σίτι. Δεν είναι ένα αδιαπέραστο πρόβλημα που δεν αντιμετωπίζεται.Η ομάδα αναμένεται να παρουσιάσει έσοδα και με την ανακοίνωση του νέου χορηγού φανέλας, άλλωστε η αίσθηση μου είναι ότι για αυτό λήθηκε η συμφωνία με την SportPesa, αλλά και απο πωλήσεις παικτών.Τίποτα όμως απο αυτά δεν έχει ολοκληρωθεί για την ώρα.

   Ο δεύτερος λόγος είναι η βαθμολογική θέση της ομάδας, η Έβερτον ψάχνει παίκτες που θα την ανεβάσουν επίπεδο, πιθανότατα δυνατά ονόματα του ποδοσφαίρου.Ο Carlo Ancelotti είναι ένα πλεονέκτημα, αλλά ένα μεγάλο όνομα είναι πιο εύκολο να έρθει, αν η ομάδα παίζει στην Ευρώπη έστω στο Europa league και με την 7η θέση στους 6 βαθμούς και την 8η θέση που πιθανόν θα δώσει Ευρωπαικό εισητήριο στους 4 βαθμούς είναι ακόμα εντός στόχων.Κάτι που σημαίνει πως αν πετυχεί τους στόχους της είναι πιο εύκολο και πιο φθηνό να προσεγγίσει τα ονόματα που θέλει όταν και αν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

   Ο τρίτος λόγος είναι το γήπεδο. Στο πρόσφατο παρελθον η Τοτεναμ “ούρλιαζε” για μεταγραφές, που θα την καθιέρωναν σε κορυφαίο επίπεδο, όμως αυτο που ο Ποκετίνιο ήθελε δεν έγινε πότε και ο λόγος ήταν το νέο γήπεδο της.Η ομάδα μας σε λίγο καιρό ξεκινάει το δικό της νέο γήπεδο.Αν όλα μείνουν εντός του χρονικού σχεδίου που έχει τεθεί τον Σεπτέμβριο αρχίζουν τα έργα, άρα άλλος ένας λόγος να μην τσιμπάμε στα υπερβολικά μεταγραφικά σενάρια.

   Αυτό που υποστηρίζω δεν είναι ότι δεν θα γίνουν μεταγραφές,ούτε πως δεν γίνεται σχεδιασμός και πιστεύω μαλιστα, πως θα είναι πολυ καλός, μια και υπάρχει και χρόνος, αλλά και μιά καλύτερη εικόνα των παικτών απο τον Ancelotti.Όμως θεωρώ ότι θα γίνουν προσεκτικές και πραγματικά ποιοτικές προσθήκες.Δεν μπορώ λοιπόν να δεχθώ ότι θα έρθει ένας φέρελπις Βραζιλιάνος που δεν έχει παίξει κάν στην Εθνική αντρών, με ποσό over 100 εκατομυρίων η ο Lazano στην ρήτρα των 135 εκατομυρίων και με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να απορρίψω άλλες τόσες φήμες.Η αλήθεια είναι ότι μπορώ να τις απορρίψω σχεδόν όλες  

      

αφησε ενα σχολιο