1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Γεγονότα του Δεκεμβρίου.

Γεγονότα του Δεκεμβρίου.

Τα παρακάτω 4 γεγονότα συνέβησαν σε διαφορετικές ημερομηνίες τον μήνα Δεκέμβριο, και αξίζει να τα θυμόμαστε.

1η Δεκεμβρίου 1984: Ο τραυματισμός του Adrian Heath.

Την προηγούμενη χρονιά ο Adrian Heath ήταν ο πρώτος σκόρερ για την Everton και στην 17η αγωνιστική υποδέχεται τη Sheffield Wednesday, με τον Heath να έχει πετύχει το 1/3 των γκολ(11 σε 17 αγώνες). Στο 20′ o Marwood κάνει άσχημο τάκλιν στον Heath και εκείνος αντικαθίσταται και χάνει το υπόλοιπο της σαιζόν. Με τη λήξη του ημιχρόνου, ο Peter reid εκδικείται, και στέλνει τον Marwood σπίτι του! Αυτή ήταν ομάδα!

(οι δύο φάσεις στο 8:40 και στο 13:30)

Στις 4 Δεκεμβρίου του 1993 ο Haward Kendall κάθισε για τελευταία φορά στον πάγκο της ομάδας, στη δεύτερη θητεία του. Πήρε ένα μεγάλο ρίσκο, έχοντας χτίσει μια αρκετά δυνατή Manchester City, με την οποία ήταν κοντά στην κορυφή, για να αναλάβει την ομάδα σε μια στιγμή που μάχονταν για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Τα κατάφερε καλά, αλλά και στις επόμενες 2 χρονιές δεν ξέφυγε από τη μέση της βαθμολογίας, και παραιτήθηκε. Λίγο αργότερα ανέλαβε την Ξάνθη…

16 Δεκεμβρίου 2000, η Everton υποδέχεται την West Ham. Το παιχνίδι πηγαίνει προς την ισοπαλία και η West Ham επιτίθεται. Ο Paul Gerard, τερματοφύλακας της Everton τραυματίζεται και η μπάλα πηγαίνει προς τον Di Canio που έχει την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στη West Ham. Αντί όμως να κάνει το αυτονόητο, εκείνος πιάνει τη μπάλα και σταματάει το παιχνίδι. Standing ovation στο Goodison Park και βραβείο Fair Play από τη FIFA έναν χρόνο αργότερα.

Μέσα σε τόσα που έχει πετύχει αυτό το τρελοκομείο στην καριέρα του, θετικά και αρνητικά, αυτή είναι μια στιγμή που αξίζει να θυμόμαστε!

Τέλος, τη Boxing day του ’99, το δώρο στην Everton έγινε στον προεδρικό ρόλο. Ο Bill Kenwright κατάφερε να αγοράσει το ποσοστό του Peter Johnson και η Everton πέρασε στα χέρια του μέχρι τότε αντιπροέδρου της ομάδας.

Όσο οξύμωρο και αν ακούγεται, ήταν μια μεγάλη μέρα για την οικογένεια της Everton, που μπορεί να μην είναι η πλουσιότερη ομάδα στον κόσμο, όμως με τον τρόπο της στέκεται ανάμεσα στις πλουσιότερες ομάδες της χώρας, χωρίς σπουδαία προβλήματα, και κυρίως, χωρίς “επενδυτές” σαν τον κ. Peter Johnson(http://greek-toffees.blogspot.gr/2013/11/peter-johnson.html)!

αφησε ενα σχολιο