1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Ο πρώτος που αποβλήθηκε

Ο πρώτος που αποβλήθηκε

   Μια μέρα σαν σήμερα το 1889 ο Ουαλός αμυντικός Charlie Parry έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Έβερτον που αποβλήθηκε .

   Η ιστορία του Parry έχει ενδιαφέρον, ήταν ένας από τους τους πιο αναγνωρίσιμους παίκτες της ομάδας, στην αρχή ήταν απρόθυμος να μετακομίσει στην ομάδα μας, λέγοντας ότι ανησυχούσε ότι δεν είχε το επίπεδο να παίξει στην Έβερτον (μακάρι να είχε συμβεί το ανάλογο για αρκετούς μεταγενέστερους παίκτες μας) .Τελικά, ο Charlie Parry πείστηκε και υπέγραψε για την Έβερτον την άνοιξη του 1889.Η πρώτη του εμφάνιση ήρθε σε φιλικό εναντίον της Γουίτον στις 8 Απριλίου , όταν σημείωσε το τελικό γκολ στην νίκη με 4-1. Σύμφωνα με την αναφορά του αγώνα της εφημερίδας της εποχής Liverpool Mercury, οι θεατές και οι δημοσιογράφοι ενθουσιάστηκαν με τις δυνατότητες του.

    Όμως στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα με την Έβερτον στον εναρκτήριο αγώνα της δεύτερης σεζόν του ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος το 1889/90, ήταν σίγουρα αξέχαστο. Πέτυχε γκολ στη νίκη με 3-2 επί της Μπλάκμπερν Ρόβερς αλλά η εμφάνιση του επισκιάστηκε με την αποβολή του από τον διαιτητή Glump στο 81 λεπτά για επίμονη επίθεση στον Forrest. Έτσι, ο Charlie Parry μπήκε στα βιβλία ρεκόρ της ομάδας ως ο πρώτος παίκτης της Έβερτον που αποβλήθηκε στο πρωτάθλημα.

Ήταν ένα σοκ για τον παίκτη που όμως επανήλθε δριμύτερος με γκολ και στα επόμενα δύο παιχνίδια.Ο Parry ήταν ένας εξαιρετικά ευέλικτος παίκτης που έπαιξε άνετα ως πλάγιος χαφ η και στο κέντρο της άμυνας. Είχε καλή αίσθηση θέσης, ισχυρό τάκλιν και καλή ταχύτητα και εξαιρετικά  στημένα. Ήταν ειδικός στα ελεύθερα χτυπήματα,ακόμα και πάνω από 60 μέτρα!. Είχε, ωστόσο, τη φήμη ΄ότι “χτυπάει τερματοφύλακες”. Ωστόσο, ήταν βασικός στην ομάδα της Έβερτον τα περισσότερα χρόνια που ήταν στην ομάδα και ένας “εξαιρετικά δημοφιλής παίκτης”.

   Ο Parry κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Έβερτον την σεζόν 1890/91 Την επόμενη σεζόν ζήτησε να φύγει από την ομάδα όταν για ένα διάστημα όταν έχασε την θέση του τον Οκτώβριο του 1891. Το διοικητικό συμβούλιο συμφώνησε να τον απελευθερώσει και του έδωσε “πλήρη άδεια να συμμετάσχει σε οποιονδήποτε άλλο σύλλογο αν αποπλήρωνε τα £ 34 που ελήφθησαν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μαζί με το ποσό που όφειλε στον σύλλογο για προκαταβολικά δάνεια. Τελικά παρέμεινε στην ομάδα ως το 1895 στα έξι χρόνια του στο Έβερτον, ο Parry έκανε 94 εμφανίσεις σε αγώνες ποδοσφαίρου και κυπέλλου, σημειώνοντας πέντε γκολ .

αφησε ενα σχολιο