1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Γενική συνέλευση μετόχων με

Γενική συνέλευση μετόχων με πολλά νέα

Κάθε Ιανουάριο γίνεται η ετήσια συνέλευση των μετόχων της Έβερτον.Φέτος μάθαμε πολλά νέα σχετικά με τις αποχωρήσεις των Lukaku,Barkley,τα οικονομικά στοιχεία της ομάδας και το νέο γήπεδο .

Για τα οικονομικά

Σε σχέση με τα οικονομικά της ομάδας ο Robert Elstone είπε μεταξύ άλλων “Ο Farhad Moshiri έχει επενδύσει £ 150εκ.Αυτό επέτρεψε να εξοφληθεί το μακροπρόθεσμο δανειακό χρέος που επιτρέπει στον σύλλογο να εξοικονομήσει £ 3 εκ.Ο κ. Elstone πιστεύει ότι η συνολική οικονομική θέση είναι πολύ υγιής και πολύ ισχυρή χάρη στην επένδυση του κ. Moshiri.”

Ήταν το πρώτο έτος μιας νέας τηλεοπτικής συμφωνίας. Τα συνολικά κέρδη είναι τεράστια για κάθε 5 λίρες  που κερδίζει το σύλλογος οι 4 λίρες προέρχεται από αυτή την κεντρική συμφωνία.Τα έσοδα αυξήθηκαν από  85,5 εκατ λίρες το 2014-15 σε £ 134,6 εκατ. το 2016-17.

Για το γήπεδο

 Μέχρι στιγμής ο σύλλογος έχει δαπανήσει  9,1 εκατομμύρια λίρες για την εξασφάλιση του χώρου και τον σχεδιασμό του σταδίου. Η Έβερτον λέει ότι οι τελευταίες προβλέψεις τοποποθετούν το κόστος κατασκευής του γηπέδου στα 450 εκατομμύρια λίρες. Επιβεβαίωσαν ότι είναι “σίγουροι” ότι τα δύο τρίτα των χρημάτων που απαιτούνται για την οικοδόμηση του γηπέδου στην πόλης θα προκύψουν από μια συμφωνία με το Δημοτικό Συμβούλιο της Λίβερπουλ μια συμφωνία για τη χρηματοδότηση που λέγεται ότι είναι πολύ κοντά.Ο Elstone, ο οποίος μίλησε για την αύξηση των δαπανών τον περασμένο μήνα, δήλωσε: “Πολύ δουλειά, χρόνος και πόροι έχουν προχωρήσει στην προώθηση του έργου του γηπέδου κατά τους τελευταίους 12 μήνες.”Αλλά, πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά. Και αν υπήρχε ένα μήνυμα για να ακουστεί απόψε, είναι ότι ενώ είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι και αισιόδοξοι, υπάρχουν ακόμη εμπόδια για να ξεπεράσουμε. Εξάλλου, εξασφαλίζοντας όλα τα χρήματα που χρειάζονται για μια τεράστια οικονομική δέσμευση με πολύ μακροπρόθεσμες συνέπειες ».Ο διευθύνων σύμβουλος πρόσθεσε: «Είμαστε, ωστόσο, σίγουροι ότι περίπου τα δύο τρίτα όσων χρειαζόμαστε θα υποστηριχθούν από το δημοτικό συμβούλιο του Λίβερπουλ σε μια ρύθμιση η οποία θα αποφέρει όχι μόνο μια πολύ υγιή οικονομική απόδοση για το Συμβούλιο, αλλά το πιο σημαντικό, που θα προσφέρει σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας, κατοικιών και νέων επιχειρήσεων.«Είναι σημαντικό να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο και τους συναδέλφους του για τη δέσμευσή τους στο έργο τους τελευταίους 12 μήνες»Η ομάδα μας λέει ότι μόλις βρεθεί η χρηματοδότηση, τότε μπορούν να προχωρήσουν με την υποβολή της αίτησης σχεδιασμού.Θα προετοιμάσουμε και θα υποβάλουμε μια αίτηση σχεδιασμού και ένα μεγάλο μέρος αυτής της διαδικασίας είναι η φιλοδοξία μας για το Goodison Park και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε συνεχώς για να ενημερώνουμε το επιχειρηματικό μας σχέδιο διασφαλίζοντας ότι εκμεταλλευόμαστε όλες τις ευκαιρίες που προσφέρονται από μια τέτοια εξαιρετική τοποθεσία” , Δήλωσε ο Elstone.Ελπίζουμε αυτο το χρόνο να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση και τον προγραμματισμό, και να ολοκληρώσουμε τα σχέδια, και στη συνέχεια σε τρία χρόνια  να το οικοδομήσουμε. Εάν όλα πάνε όπως σχεδιάζουμε να είμαστε μέσα τον Αύγουστο του 2022. Δέσμευση; Ναί. Αισιόδοξία; Ναι, αλλά έχουμε πολλά να κάνουμε. ” 

Σε ερώτηση που έγινε στον Bill Kenwright σχετικά με την χωριτικότητα του γηπέδου.Ο πρόεδρος είπε “Για μένα το ελάχιστο θα ήταν 55.000 θέσεις”

Για τον Lukaku 

Για τον Romelu Lukaku και για το λόγο που έφυγε είπαν

Αρχικά μίλησε ο Sam Allardyce που ήταν και αυτός παρόν στην γενική συνέλευση των μετόχων Έχω βρεθεί σε 7 ομάδες της Πρέμιερ λιγκ. Δεν μπορούμε να αφήσουμε έναν παίκτη με 2 χρόνια να απομείνουν στο συμβόλαιο του ο οποίος έχει αρνηθεί να υπογράψει νέα συμφωνία για να παραμείνει. Πρέπει να εισπράξεις. Όπώς είδαμε και με τον Ross Barkley έπρεπε να μεγιστοποιήσουμε την αξία αυτού του παίκτη αφήνοντάς τον πριν να φτάσουμε σε 18 μήνες από την λήξη του συμβολαίου του.

Ο  Bill Kenwright συμπλήρωσε  “Δεν έφυγε χωρίς τον εγώ και ο Farhad να προσπαθήσουμε να τον πείσουμε να μείνει”

O Farhad Moshiri είπε “Ο ατζέντης του ήρθε στο Finch Farm για να υπογράψει συμβόλαιο, τότε ο Lukaku τηλεφώνησε τη μητέρα του και υπήρξε κάποιου είδους προσκύνημα στην Αφρική και κάποιου είδος βουντού που του έλεγε ότι έπρεπε να υπογράψει στην Τσέλσι.Τι μπορείς να κάνεις; Είχε πάει στο Λος Άντζελες και δεν γυρισε πίσω,το μυαλό του είχε μείνει εκεί.Με τον Romelu έχασα δύο καλοκαίρια προσπαθώντας να τον κρατήσω. Μίλησα σε αυτόν, τον ατζέντη του, τη μητέρα του.Προσπαθήσαμε να του προσφέρουμε καλύτερη προσφορά από την Τσέλσι. Ήθελε να παίξει για την Τσέλσι όμως, την εποχή εκείνη.Τα ποσά που μπορούν να πάρουν οι ατζέντηδες από τους παίκτες που μετακινούνται απο το σύλλογο είναι τεράστια και τίποτα δεν πρέπει να αποκαλυφθεί. Ο Bill είναι σαν πατέρας σε πολλούς παίκτες, αλλά τελικά είναι οι ατζέντηδες που στηρίζονται.Αν σας πω τι του προσφέραμε, δεν θα το πιστέψετε και του προσφέραμε μια ακόμα καλύτερη συμφωνία.”

Για τον Barkley 

Για τον Ross Barkley και για το λόγο που έφυγε μίλησε ο Moshiri

O Ross ήταν η πιο οδυνηρή αποχώρηση. Είπα πέρυσι ότι είχαμε 3 αστέρια, Ross(Barkley), Romelu (Lukaku) και John (Stones) αλλά όλοι έχουν φύγει.Ο Ross ήταν το ντόπιο αγόρι, νομίζαμε ότι δεν θα τον χάσουμε. Ο
Bill ήταν πολύ σίγουρος και ο ατζέντης του ήταν κοντά στην ομάδα.Όταν φτάσαμε στα δύο χρόνια συμβολαίου συναντήθηκα με τον ατζέντη  του και
του είπα
: Πρέπει να παρατείνουμε το συμβόλαιο.
αυτός είπε Πρέπει να πάρετε τον Ronald Koeman  και πήραμε τον Koeman. απο τότε ο πρόεδρος ήταν συνεχώς στην πλάτη του και δεν μπορούσε να τον βρει. Για έξι μήνες δεν βρήκαμε τον ατζέντη του
. Ο Bill με θαυματουργό τρόπο βρήκε μια προσφορά ύψους £ 35 εκατομμυρίων για έναν παίκτη που ήταν τραυματίας αλλά δεν ήθελε να πάει όταν ήταν τραυματίας.
Ο Sam του ξαναμίλησε, αλλά δεν ήθελε θα μείνει.”

O Bill Kenwright ρωτήθηκε και για την οργισμένη αντίδραση του δημάρχου σχετικάμε την μεταγραφή του Barkley


“Δεν έχω καμία
ανησυχία καθόλου για αυτό που είπε ο Τζο. Δεν έχω καμία ανησυχία για την
Τσέλσι που ήταν άψογη όπως ήταν και το καλοκαίρι, απολύτως άψογη.
Ήταν μια συμφωνία που κάναμε επειδή το παιδί δεν ήθελε να παίξει για την Έβερτον.”

αφησε ενα σχολιο