1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Ο Davide Ancelotti μιλάει

Ο Davide Ancelotti μιλάει για όλα

   Ο Davide Ancelotti, γιός και βοηθός του Carlo Ancelotti, έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην Liverpool echo, όπου μίλησε για τον πατέρα του, την Έβερτον και το τακτικό όραμα που ελπίζουν ότι θα οδηγήσει τους μπλε σε επιτυχίες.

   

   Ο Davide Ancelotti είναι εντυπωσιασμένος απο την Premier League και πιστεύει ότι δεν υπάρχει πιο συναρπαστικό πρωτάθημα στον κόσμο.Είδε από πρώτο χέρι, στα ταξίδια του στο Λονδίνο μεταξύ των σπουδών του στο πανεπιστήμιο, πώς ακριβώς χτίζετε μια ομάδα για να πετύχει σε αυτήν τη χώρα. «Στην πρώτη σεζόν, 2009-10, ήταν σαν μία μηχάνη στα χέρια του πατέρα μου, επειδή υπήρχαν πολλές ικανότητες σε εκείνη την ομάδα».Ο Davide, φυσικά, αναφέρεται στην ομάδα της Τσέλσι, την οποία προπονητής ήταν  ο πατέρας του που κέρδισε το νταμπλ εκείνη την σεζόν και είχε στην ομάδα παίκτες όπως οι Drogba, Lampard και Terry..Ας διαβασουμε τι είπε πιο αναλυτικά 

Για τον Duncan Ferguson

  

   Είναι πραγματικά σεβαστός από όλους τους ανθρώπους εδώ, τον σύλλογο, τους παίκτες και είναι σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι σαν αυτόν στο προπονητικό προσωπικό.Γνωρίζει το αγγλικό ποδόσφαιρο, έπαιξε εδώ πολύ, έχει εμπειρία ως προπονητής και για μένα και όλο το προπονητικό προσωπικό, ήταν σημαντικό για  να προσαρμοστούμε στην Πρέμιερ Λιγκ.Ο πατέρας μου είχε ήδη εμπειρία, αλλά για τους άλλους, ήταν σημαντικό να τον υποδεχτούμε όπως και τον Alan Kelly και όλους τους υπόλοιπους Βρετανούς.

Για τις προπονήσεις

   Οι προπονήσεις δεν μπορούν να είναι πολύ μεγάλες επειδή η συγκέντρωση πρέπει να είναι υψηλή και αν κάνεις μια προπόνηση δύο ωρών, τότε οι παίκτες δεν επικεντρώνονται σε αυτό που προσπαθείς να εξηγήσεις.Μου αρέσει να κάνω έντονες προπονήσεις αλλά μόνο περίπου για μία ώρα η 75 λεπτά, με πολλή συγκέντρωση, χωρίς παύσεις και με μεγάλη ένταση. Το μοντέλο απόδοσης στο ποδόσφαιρο είναι έτσι, δεν είναι μαραθώνιος.Και αυτός ο τύπος μεθοδολογίας ταιριάζει απόλυτα με αυτό το πρωτάθλημα και με τις καιρικές συνθήκες. Κάνει κρύο, ο χαρακτήρας της χώρας είναι έτσι, οπότε είναι καλύτερα να κάνουμε σύντομη προπόνηση με πολλή ένταση και σύντομες προπονήσεις δεν σημαίνει δεν προπονούνται καλά. 

Για το πως πείθει τους παίκτες 

    Ο Davide Ancelotti είναι 30 ετών, δεν είχε καριέρα σε υψηλό επίπεδο και παραδέχεται ότι η προσπάθεια να πείσει τους κορυφαίους παίκτες, σε προηγούμενους ρόλους στην Μπάγερν Μονάχου και τη Νάπολι, για παράδειγμα, δεν ήταν εύκολη.Επειδή δεν έπαιξα στο ανώτερο επίπεδο, πολλά δύσκολα πράγματα προσπαθώ να τα λύσω με σκληρή δουλειά και με το να κάνω τον παίκτη να πιστέψει σε αυτά που λέω.Είναι όλα σχετικά με τις γνώσεις σου. Εάν βλέπει κάτι στο γήπεδο και το βιώνει στο γήπεδο, αυτό που λες είναι το κλειδί γιατί τότε σε πιστεύει, δεν έχει σημασία η ηλικία σου. Ήταν δύσκολο, αλλά ήταν καταπληκτικό να δουλεύω με αυτούς οι παίκτες επειδή έμαθα πολλά πράγματα μαζί τους.”

Για την Έβερτον

   Βρήκαμε μια πραγματικά ξεχωριστή ομάδα και η δουλειά που κάνουν κατά τη διάρκεια αυτής της έκτακτης ανάγκης, είναι καταπληκτική.Παρακολουθώ την καμπάνια Blue Family, από τα κοινωνικά μέσα και είναι απίστευτο αυτό που κάνουν, είναι πραγματικά εντυπωσιακό, η αίσθηση του ανήκειν είναι πραγματικά σημαντική και μια βάση για να χτίστει κάτι επιτυχημένο.Είναι κάτι που έχει αυτό το κλαμπ με τους οπαδούς του και τους υπαλλήλους του συλλόγου και όλα αυτά που κάνουν για την κοινότητα. Ο σύλλογος είναι πραγματικά ενσωματωμένος στην κοινότητα.

Για το 4-4-2

    Το 4-4-2 είναι απλώς ένα σύστημα. Μόνο
για την άμυνα. Στην άμυνα μπορείτε να δείτε καθαρά τις τρείς γραμμές
αλλά επιθετικά το σχήμα της ομάδας μπορεί να αλλάξει, ανάλογα με τη
στρατηγική που θέλουμε σε κάθε παιχνίδι.
Αλλά αυτό που είναι πιό σημαντικό,, είναι οι αρχές, το στυλ, η ιδέα για το τι θέλουμε να κάνουμε στο γήπεδο.
Φυσικά
ο πατέρας μου έχει παίξει με 4-4-2, με διαμάντι στην Μίλαν, έχει παίξει
με 4-3-3 στη Ρεάλ Μαδρίτης, οπότε, αυτή τη στιγμή, πιστεύει ότι η ιδέα
που είχε ο Duncan Ferguson πριν έρθουμε , να παίξει δηλαδή με δύο επιθετικούς
δουλεύει γιατί έχουμε δύο καλούς επιθετικούς.

Για τον Richarlison 

  O Richarlison είναι ένας παράξενος Βραζιλιάνος, είναι ένας Ευρωπαίος Βραζιλιάνος.Θυμάμαι τον Kaka, ήταν φυσικά ένας διαφορετικός τύπος παίκτη, έμοιαζε πιο Ευρωπαίος παίκτης από ότι Βραζιλιάνος.Ο Richarlison μου θυμίζει τον Shevchenko επειδή είναι Νο 9, αλλά μπορεί επίσης να παίξει και ως δεύτερος επιθετικός, με την ικανότητα που έχει να τελειώσει τις φάσεις όπως ένα 9αρι.Νομίζω ότι η καλύτερη θέση του Richarlison είναι ως πρώτος επιθετικός. Δουλεύει καλά με έναν άλλο επιθετικό, επειδή του αρέσει να έρχεται και να παίζει με τους άλλους, αντί να είναι υπομονετικός πιο πίσω, κάτι που μπορεί να κάνει ο Calvert-Lewin. Αλλά ο Richarlison είναι και ένας μεγάλος κεφαλοσφαιριστής, είναι πολύ καλός στην περιοχή και η ευελιξία του τον καθιστά πραγματικά ξεχωριστό παίκτη επειδή είναι ταυτόχρονα πρώτος και δεύτερος επιθετικός.

αφησε ενα σχολιο