1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. DYCHE: ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ

DYCHE: ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ

O Sean Dyche ήταν απογοητευμένος μετά το παιχνίδι με την Γουέστ Χαμ από την αδυναμία της ομάδας να σκοράρει. Μεταξύ άλλων είπε πως ήρθε η ώρα να αναλάβουμε την ευθύνη και προσπάθησε μέσα από τις δηλώσεις του να δώσει το ψυχολογικό κίνητρο στους παίκτες του, να ξεπεράσουν την δυσκολία στο σκοράρισμα. Αναλυτικά στις δηλώσεις του είπε:

 “Είναι μια αξιοπρεπής απόδοση. Είναι μια απόδοση που μπορεί να κερδίσει παιχνίδια, αλλά δεν μπορείς να συνεχίσεις να δημιουργείς (αυτές τις ευκαιρίες) και να μην κερδίζεις. Δεν μπορώ να συνεχίσω να λέω ότι τα xG (expected goals) είναι πάρα πολύ ψηλά. Δεν μπορώ να συνεχίσω να το λέω αυτό. Οι ευκαιρίες είναι εκεί για να τις δουν όλοι. Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε την ευθύνη και να βάλουμε τους παίκτες να σκοράρουν. Αυτό εξαρτάται από εμένα, τους προπονητές, αλλά και τους παίκτες στο γήπεδο. Είναι απλά ένα περίεργο πράγμα στο Goodison και δεν μπορώ να το καταφέρω. Θα ήθελα πολύ να είμαι εκεί έξω για να σκοράρω. Έχω δει αυτό το μέρος να ξεσπά και το έχω νιώσει. Γιατί δεν θα θέλαμε να έχουν την διαύγεια να πάνε και να βάλουνε γκολ; Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε αυτή τη νοοτροπία γιατί είχαμε τόσες πολλές ευκαιρίες ξανά σήμερα.

 Δεν πειράζει που οι άνθρωποι λένε πώς ο τερματοφύλακας τους είναι παγκόσμιας κλάσης και όλα αυτά, αλλά υπάρχουν πάρα πολλοί τερματοφύλακες που έρχονται εδώ που προφανώς είναι παγκόσμιας κλάσης, πάρα πολλές φορές χάσαμε τόσες πολλές ευκαιρίες. Και στην Πρέμιερ Λιγκ, αν δεν εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες σου, δεν σκοτώνεις παιχνίδια. Είχαμε τις ευκαιρίες σήμερα, στο 1-0, να σκοτώσουμε το παιχνίδι και δεν το κάναμε αυτό. Δεν μπορώ να συνεχίσω να το λέω κάθε εβδομάδα. Στο τέλος της ημέρας, δημιουργήσαμε τόσες πολλές ευκαιρίες σήμερα και δημιουργούμε καλές ευκαιρίες. Πιθανότητες να σκοτωθούν τα παιχνίδια. Τότε είναι που λέμε: «Εντάξει, ελάτε τώρα, παιδιά. Είναι δική σας ευθύνη. Ως προπονητές, μπορούμε μόνο να τους φέρουμε στη θέση τους, και αυτή είναι η στιγμή της αλήθειας. Αυτή είναι η διαύγεια που χρειαζόμαστε τώρα, γιατί υπάρχουν τόσες πολλές πιθανότητες. Δεν θα είχα ούτε ένα παράπονο αν ήμουν επιθετικός παίκτης σε αυτόν τον ποδοσφαιρικό σύλλογο γιατί υπάρχουν τόσες πολλές ευκαιρίες που δημιουργούνται, αλλά πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε».

 «Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να αλλάξουμε (την ιστορία)», πρόσθεσε. Υπάρχουν εμφανίσεις που έχουμε κάνει που δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν έχουμε κερδίσει παιχνίδια αλλά δεν το έχουμε κάνει. Αυτό είναι γεγονός και αυτό πρέπει να αλλάξουμε. Μετατρέψτε τις καλές εμφανίσεις σε νίκες, έστω ακόμα και όταν κάνουμε αυτές τις εμφανίσεις σίγουρα δεν πρέπει να χάνουμε. Είναι πολύ, πολύ απογοητευτικό να μην κερδίζεις τέτοια παιχνίδια όταν δημιουργείς τόσες πολλές φάσεις. Υποθέτω ότι η αντίθετη άποψη είναι ότι η αντίστροφη ψυχολογία είναι “σωστή, όλοι πιστεύουν ότι δεν μπορείς να σκοράρεις τώρα”, όπου δεν έχεις ποτέ περισσότερη ελευθερία να σκοράρεις. Είναι ό,τι πιο ελεύθερο μπορείς να είσαι ποτέ στη ζωή σου ως ποδοσφαιριστής όταν όλοι πιστεύουν ότι δεν έχεις καμία ευκαιρία και δεν μπορείς να βάλεις γκολ. Πάμε λοιπόν να βάλουμε μερικά γκολ, να βρούμε τις μεγάλες στιγμές.”

αφησε ενα σχολιο