1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Everton και FA Cup

Everton και FA Cup άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους

Καλή χρονιά αγαπημένα μου ζαχαρωτά επέστρεψα ξανα δριμύτερος με μία Everton να έχει κάνει την “μπάκα” της από τις γιορτές των Χριστουγέννων και ερχόμενος για ένα νέο restart στο κύπελλο με την Crystal Palace.

Η Everton είναι 6η στην κατάκτηση των κυπέλλων Αγγλίας, δεν το λες και άσχημο αν και τελευταία φορά που κατακτήσαμε το κύπελλο ήταν το 1995, το οποίο ταυτόχρονα είναι και το τελεύταιο τρόπαιο γενικά για τον σύλλογο μας…

Η Everton έχει υπάρξει σε 13 τελικούς που την κατατάσει στην 4 θέση μαζί με τη Newcastle, παρόλα αυτά έχουμε χάσει τους 8 ποσοστό αρκετά άσχημο και μας βρίσκει στη 2η θέση μαζί με την Chelsea στους περισσότερους χαμένους τελικούς!

Το Κύπελλο Αγγλίας θεωρείται μεγαλύτερη διοργάνση ακόμα και από το πρωτάθλημα με πολλές εκπλήξεις ανά την ιστορία της. Βέβαια να λέμε την αλήθεια, τα τελευταία χρόνια είναι μία τυπική διαδικασία των πιο ισχυρών πορτοφολιών, οπότε δεν γνωρίζω αν θα ξαναζήσουμε κάποια έκπληξη σε τελικό…

Περισσότερα κύπελλα έχουν κατά σειρά Arsenal 14 – Man. United 12 – Chelsea, Liverpool, Tottenham 8 – City, Aston Villa 7

Στους περισσότερους τελικούς έχουν συμμετάσχει οι Arsenal, United 21, Chelsea 16, Liverpool 15

Ένα εξωπραγματικό νούμερο δείχνει ότι 57 ομάδες έχουν υπάρξει έστω μία φορά σε τελικό κυπέλλου ενώ το έχουν κατακτήσει οι 48 ομάδες!!! Που αυτομάτως είναι το μεγαλύτερο κύπελλο από άποψη πλουραλισμού όσον αφορά τους νικητές του κυπέλλου στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου!

Στο DFB Pokal έχουν υπάρξει 26 νικήτες με 40 διαφορετικές ομάδες σε τελικό! Στο Coppa Italia έχουν υπάρξει 16 νικητές με 26 διαφορετικές ομάδες, το Copa del Rey έχει 16 νικητές με 37 διαφορετικές ομάδες σε τελικούς κυπέλλου!! Και το Coupe de France είναι το μόνο που πλησιάζει την Αγγλία με 34 τροπαιούχους και συνολικά έχουν υπάρξει 54 ομάδες!!!

Την Everton στοιχηματικά την δίνουν 16ο φαβορί με απόδοση 67.00, όποιος πιστεύει στα Toffees ας ρίξει μία ζαριά..

Λεπτομέρειες για το παιχνίδι με την Crystal Palace θα το παρουσιάσουν οι Νάσος & Δαμιανός, οπότε δεν σχολιάζω κάτι περί του αγώνα!

Πάντως στα δικά μου μάτια, στην τωρινή φάση είναι ένα αμφίρροπο παιχνίδι, η Crystal ανέβηκε και εμείς έχουμε κάνει κοιλιά, αν μιλούσαμε την ημέρα της κλήρωσης θα μας έδινα δίκαιο φαβορί. Εκτίμηση μου είναι πως η πρόκριση θα κριθεί στο  Goodison Park.

Μετάδοση από Cosmote Ελλάδα και ITV4 Βρετανία…

NIL SATIS NISI OPTIMUM…

αφησε ενα σχολιο