Κύπελλο Αγγλίας (4ος γύρος)

  1. Αρχική
  2. /
  3. Fixtures & Results
  4. /
  5. Κύπελλο Αγγλίας (4ος
EVERTON 4 - 1 BRENTFORD
05 Feb 2022 - 17:00Goodison park

Η αναγεννημένη Έβερτον κέρδισε με το εντυπωσιακό 4-1 και πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Αγγλίας.

 Ο Frank Lampard παρέταξε την ομάδα με ένα 3-4-3 και οι προθέσεις της ομάδας μας φάνηκαν από το ξεκίνημα του παιχνιδιού. Η Έβερτον είχε την κατοχή πίεσε και δημιούργησε ευκαιρίες με τον Richarlison (9′),τον Gray (17′), τον Gordon (25′) και τον Gomez (30′). Πριν ο Yerry Mina με μια όμορφη κεφαλιά στο 31′ ανοίξει το σκορ για την Έβερτον μετά το κόρνερ του Demaray Gray. Η Έβερτον έιχε μια ακόμα ευκαιρία όταν ο Richarlison βρέθηκε τετ α τετ με τον Raya τον Ισπανό τερματοφύλακα της Μπρέντφορντ όμως είχε κακή ισορροπία στο σώμα του και το σουτ έφυγ ψηλά άουτ. Στο 39′ η Μπρέντφορντ είχε την μοναδική της καλή ευκαιρία όταν το σουτ του Canos απέκρουσε ο Pickford. Λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου ο Gray σούταρε άουτ. Μελανό σημείο η αποχώρηση Godfrey με τραυματισμό αρκετά νωρίς.

 Το δεύτερο ημίχρονο είχε περισσότερα γκολ. Μόλις στο 48′ ο Allan πάσαρε μπροστά στον Richarlison ο Βραζιλιάνός εκμεταλεύτηκε την έξοδο του Raya και τον πλάσαρε σωστά κάνοντας το 2-0. Η Μπρέντφορντ βλέποντας την πρόκριση να χάνεται προσπάθησε  και έβγαλε κάποια αντίδραση έχασε στο 50′ μια ευκαιρία με τον Jensen να μην προλαβαίνει το γύρισμα του Tooney. Όμως στο 52′ ο Tooney κέρδισε πέναλτι από τον Pickford που μετέτρεψε σε γκολ μειώνοντας σε 2-1. Στο 60′ η πηγη κινδύνων για την ομάδα μας ο Tooney έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν ο Mina έκανε κακή εκτίμηση της πορείας της μπάλας, ο Pickford δεν πήγε άμεσα προς την μπάλα αλλά ευτυχώς για την ομάδα μας δεν μπόρεσε να βρει σωστά την μπάλα για να την στείλει προς τα δίχτυα. Στην συνέχεια μετά το 60′ ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για την Έβερτον. Οι μπλε έφτασαν σε 3ο γκολ μετά απο εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Holgate που ήταν στο δεύτερο δοκάρι. Το τέταρτο γκολ στις καθυστερήσεις συνεργάστηκαν οι 3 αλλαγές της ομάδας ο Tosun απο πλάγια έφερε την μπάλα στην περιοχή ο Iwobi έστρωσε στον Townsend που  σκοραρε το 4ο γκολ της ομάδας.Διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

 Σε ατομικό επίπεδο σε υψηλο επίπεδο η απόδοση όλης της ομάδας ίσως άδικο να προσπαθήσουμε να ξεχωρίσουμε κάποιους με τους Gomez, Richarlison,Gray και Mina να δίνουν το κάτι παραπάνω στην ομάδα.