Κύπελλο Αγγλίας (5ος γύρος)

  1. Αρχική
  2. /
  3. Fixtures & Results
  4. /
  5. Κύπελλο Αγγλίας (5ος γύρος)
Έβερτον 2 - 0 Μπόρεχαμ Γούντ
03 Mar 2022 - 22:15Goodison Park

 Με πρωταγωνιστή τον Solomon Rondon, που πέτυχε δύο γκολ η Έβερτον λύγισε στο δεύτερο ημίχρονο την αξιόμαχη Μπόρεχαμ Γούντ και θα παλέψει εκτός έδρας με την Κρίσταλ Πάλας, για μία θέση στον ημιτελικό του Γουέμπλει.

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού υπό τους ήχους του Imagine των Beatles, οι παίκτες των δύο ομάδων έστειλαν το δικό τους μήνυμα για ειρήνη. Η Έβερτον σε μια συμβολική κίνηση έδωσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Ουκρανό ποδοσφαιριστή που περνάει δύσκολες ώρες μετά την επίθεση της Ρωσίας στην χώρα του.

Στο πρώτο ημίχρονο η Έβερτον αν και είχε μια κατοχή που ήταν στο 80% δεν ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη. το ανομοιογενές σύνολο που ξεκίνησε ο Frank Lampard δεν κατάφερε να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες. Μια από τις σημαντικότερες ένα σουτ του Mykolenko μεσα απο την περιοχή στο 8′ απέκρουσε ο τερματοφύλακας Hammon. Στο 10′  ένα σουτ του Doucoure από πλάγια θέση έφυγε άουτ.Την ίδια κατάληξη είχε και το πλασε του Branthwaite στο 15′. Χρειάστηκε να περάσουν 21 λεπτά και ένα κουραστικό και ανέμπνευστο παιχνίδι από την ομάδα μας για να να γίνει μια φάση ακόμα όταν ο Gordon δοκίμασε ένα σουτ από την γωνία της περιοχής και ανάγκασε τον τερματοφύλακα της Μπορεχαμ να αποκρούσει. Τίποτα άλλο αξιόλογο δεν έγινε μέχρι την λήξη του ημιχρόνου.

 Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετά διαφορετικό από το πρώτο η αλλαγή του Richarlison βοήθησε την ομάδα μας. Μόλις στο 48′ ένα γύρισμα του Mykolenko ο Rondon δεν πρόλαβε την μπάλα. Στο 51΄’ ο φορ απο την Βενεζουέλα έστειλε άουτ την μπάλα απο κόντα μετά απο σέντρα του Kenny. H τρίτη φορά ήταν και η τυχερή μια και αυτή την φορά στο 57′ την χαμηλή σέντρα του Kenny ο Rondon την έστειλε με σουτ στα δίχτυα. Η Έβερτον συνέχισε να πιέζει και με τον Gordon έχασε ευκαιρίες στο 58′, το 66′, το 68′ και το 75′ όμως ο νεαρός δεν κατάφερ ενα νικήσει τον Hamann. Στο 76′ ήταν ο Richarlison που έπιασε ένα καλό σουτ αλλά απέκρουσε σε κορνερ ο Hamann. Με τον Rondon να είναι τελικά ο παίκτης που πέτυχε με κεφαλιά και το δεύτερο γκολ μετά απο σέντρα του Townsend. Μετά τον Nathan Patterson που ξεκίνησε στο πρώτο ημίχρονο ο Frank Lampard ¨εδωσε την πρώτη τους συμμετοχή και στους νεαρούς Isaac Price και Reece Welch.

 

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ