1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Ξέσπασμα στη Fulham…

Ξέσπασμα στη Fulham…

Στις 21 του Μάη του 1968 η Everton ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της με εμφατικό τρόπο, διαλύοντας με 5-1 την κακόμοιρη Fulham που τερμάτισε τελευταία στη βαθμολογία και, φυσικά, υποβιβάστηκε.

Μόλις 3 μέρες μετά την απογοήτευση από την ήττα και την απώλεια του κυπέλλου, στον τελικό με τη West Brom, στην παράταση, η Everton με 2 γκολ από τον John Hurst, και από ένα από τους Alan Ball, Joe Royle και Johnny Morrissey ξέσπασε στην Fulham, αλλά μαζί με τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις υπήρχε μια δόση κατήφειας στις εξέδρες του Goodison Park…

Η Αγγλία θα είχε 7 ομάδες στα ευρωπαϊκά κύπελλα την επόμενη σαιζόν. Η Manchester United κατέκτησε το κύπελλο πρωταθλητριών και η συμπολίτισσα της, City, το πρωτάθλημα. Έτσι οι δυο τους μετείχαν στην επόμενη διοργάνωση.

Η West Bromwich Albion φυσικά πήρε μέρος στο επόμενο κυπελλούχων.

Εκείνη την εποχή υπήρχε η τρίτη διοργάνωση της UEFA, το Inter Cities Fairs Cup(κύπελλο Διεθνών Εκθέσεων), πρόγονος του κυπέλλου UEFA και πλέον Europa League. Το παράδοξο του θεσμού είχε να κάνει με το ότι μόλις μία ομάδα από κάθε πόλη είχε δικαίωμα να λαμβάνει μέρος στη διοργάνωση. Έτσι λοιπόν, οι 4 ομάδες ήταν η Liverpool, που τερμάτισε τρίτη και εκπροσωπούσε το Λίβερπουλ, η Leeds που τερμάτισε τέταρτη και κατέκτησε το κυπελλούχων αλλά μετείχε στο εν λόγω κύπελλο και εκπροσωπούσε την πόλη του Leeds. Η Everton τερμάτισε πέμπτη αλλά η Liverpool είχε τερματίσει πιο ψηλά και έτσι έπαιρνε το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η έκτη Chelsea κέρδιζε μια θέση στη διοργάνωση και εκπροσωπούσε το Λονδίνο. Η έβδομη Tottenham έχανε τη θέση ενώ ακολουθούσε η WBA. Η ένατη Arsenal ήταν και αυτή από το Λονδίνο και έτσι η τελευταία τυχερή ήταν η Newcastle, που τερμάτισε μόλις δέκατη!

Να σημειωθεί πως αυτή ήταν η τελευταία φορά που ίσχυσε ο συγκεκριμένος κανονισμός…

αφησε ενα σχολιο