1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Ο τελικός του κυπέλλου

Ο τελικός του κυπέλλου στο Goodison Park!

H Notts County του 1894,

νικήτρια της διοργάνωσης του κυπέλλου.

Στις 31 Μαρτίου του 1894 το Goodison park φιλοξένησε τον τελικό του κυπέλλου Αγγλίας, για πρώτη φορά…

Στον τελικό η Notts County νίκησε την Bolton Wanderers με 4-1, μπροστά σε περισσότερους από 40.000 θεατές.

Αυτός ήταν ο δεύτερος τελικός κυπέλλου που διεξήχθη εκτός Λονδίνου. Ένα χρόνο νωρίτερα, ο πρώτος τελικός εκτός Λονδίνου είχε γίνει στο Fallowfield Stadium του Μάντσεστερ,  όπου η ομάδα μας έχασε από την Wolves με 1-0(http://greek-toffees.blogspot.gr/2014/03/blog-post_25.html).

Το νεόκτιστο Goodison Park ήταν το πρώτο καθαρά ποδοσφαιρικό στάδιο στον κόσμο και πληρούσε τις προϋποθέσεις ώστε να φιλοξενήσει το μεγάλο γεγονός.

Παρόλα αυτά, η πρωτεύουσα προτιμήθηκε για τους τελικούς της επόμενης δεκαετίας, το 1901 χρησιμοποιήθηκε το Burnden Park ενώ το 1910 διεξήχθη στο Goodison Park ο επαναληπτικός του κυπέλλου μεταξύ των Burnley και Newcastle, στο παιχνίδι όπου η Everton αναμένονταν να έχει θέση, αλλά έχασε από τη Barnsley της δεύτερης κατηγορίας στον ημιτελικό, που έγινε στις 31 Μαρτίου του 1910 στο Old Trafford…

Το Goodison χρησιμοποιήθηκε και στο Μουντιάλ του 1966 για πέντε αγώνες, τρεις στους ομίλους, προημιτελικό και ημιτελικό, ενώ αρκετές φορές έχει φιλοξενήσει και αγώνες της εθνικής Αγγλίας, τελευταία φορά το 1973.

Εκτός των άλλων στο Goodison Park συνηθίζεται να γίνονται γάμοι αλλά και κηδείες, ενώ οι στάχτες αρκετών ανθρώπων βρίσκονται στο Goodison Park, υπολογίζονται σε πάνω από 8000, ανάμεσα τους και του Dixie Dean, ενώ πλέον η ομάδα δεν επιτρέπει να γίνεται αυτό, καθώς δεν υπάρχει χώρος για άλλους…

αφησε ενα σχολιο