1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Αφιέρωμα στον Graeme Sharp

Αφιέρωμα στον Graeme Sharp

Οι Σκωτσέζοι είχαν πάντα μια ιδαίτερη θέση στην καρδιά των Evertonians Alex Young, Andy Grey, Duncan Ferguson ακόμα και ο σημερινός προπονητής μας David Moyes είναι σημαντικές μορφές που έγραψαν την δική τους ιστορία με την ομάδα μας.Το Greek-Toffees θυμάται σήμερα ένας απο τους σπουδαιότερους τον μεγάλο επιθετικό Graeme Sharp.

  O Sharp ήταν εκ των βασικών επιθετικών της ομάδας σε μερικές από τις σημαντικότερες επιτυχίες της στα μέσα της δεκαετίας του 80.Κύρια δύναμή του ήταν η ικανότητά του στον αέρα, αλλά και με την μπάλα στο έδαφος ήταν πολύ καλός.  Ήταν σε θέση να ελέγχει την μπάλα με οποιοδήποτε μέρος του σώματός του, ήξερε να κρατήσει  την μπάλα, και μπορούσε να πασάρει με ακρίβεια με το κεφάλι ή τα πόδια. Σκόραρε αλλά και έφτιαχνε φάσεις για τους συμπαίκτες του ο Andy Gray και ο Gary Lineker  οφείλουν στον Sharp αρκετά απο τα γκολ που πέτυχαν στην Έβερτον.

   Φυσικά ήταν και ο ίδιος σπουδαίος σκόρερ άλλωστε παραμένει ακόμα ο δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών με την ομάδα με 159 γκολ.O Sharp ήταν μέλος της ομάδας  που κέρδισε το πρωτάθλημα  το 1984-85 και 1986-87, και η παρουσία του στο επιθετικό σκέλος της ομάδας ήταν καθοριστική. Ένας τόσο ικανός παίκτης,δεν είναι δυνατόν να έλειπε από την εθνική ομάδα της χώρας του αν και αγωνίστηκε λίγο. Έπαιξε μόνο 12 φορές για τη Σκωτία, μεταξύ των ετών 1985 έως 1988. Δυστυχώς ήταν μια εποχή που οι άνθρωποι με επιρροή έβλεπαν με προκατάληψη κάποιους παίκτες. Αν αυτό δεν συνέβαινε θα είχε εκπροσωπήσει τη χώρα του σε πολλές περισσότερες περιπτώσεις.

   Έφυγε απο την ομάδα το 1991 όταν πουλήθηκε για £ 500.000 στην Όλνταμ , με την φυγή του απογοητεύτηκαν  πολλοί  που πίστευαν ότι ο Sharp είχε ακόμα πολλά να προσφέρει .Στην Όλνταμ  βοήθησε αρκετά σκοράροντας 30 γκολ σε 107 συμμετοχές πριν τερματίσει την καριέρα του.

αφησε ενα σχολιο