1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. GREEK-TOFFEES ON TOUR 2022

GREEK-TOFFEES ON TOUR 2022

 Η Ελληνική λέσχη φίλων της Έβερτον, Greek-toffees βρέθηκε για ακόμα μια φορά στο Λίβερπουλ. Η πρώτη μας εκδρομή μετά την πανδημία του κορωνοϊού ενόψει του παιχνιδιού με την Κρίσταλ Πάλας, ήταν μια εμπειρία γεμάτη με όμορφες εικόνες.

 Ξεκινώντας θα πρέπει να σταθούμε και να τονίσουμε αυτή την μαγική αίσθηση της παρέας που υπάρχει στην λέσχη μας. Θα έμοιαζε φυσιολογικό αν μιλούσαμε για μια ομοιογενή παρέα συνομήλικων. Όμως μιλάμε για μια λέσχη με μεγάλες ηλικιακές διαφορές των μελών που ακολούθησαν την εκδρομή μας. Έτσι αν και συνθέτουμε ένα ετερόκλητο μείγμα ανθρώπων, τελικά γίναμε μια συντροφιά ετών που είναι χαρακτηριστικό ότι όσο μέλη και αν προστεθούν η διαφοροποιηθούν στις εκδρομές μας, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών μας επιλέγει να κινείται σαν παρέα ακόμα και όταν δεν κάνει κάτι σχετικά με την Έβερτον.

 Όσον αφορά την εκδρομή μας, θα πρέπει να σταθούμε στην ζεστή υποδοχή από τους ανθρώπους της ‘Εβερτον. Την εμφάνιση του εκπροσώπου μας του Μάκη, στο live show της ομάδας πριν το παιχνίδι, που μάλιστα γνώρισε αποθεωτική αποδοχή από τους φίλους της Έβερτον που το παρακολουθούσαν στις γιγαντοοθόνες έξω από το γήπεδο. Τις περιηγήσεις μας, που οργανώσαμε ώστε τα νέα μέλη μας να γνωρίσουν κάποια αξιοθέατα και ιστορικά στοιχεία σχετικά με την ομάδα.

 Την γνωριμία με θρύλους της ομάδας όπως ο Ian Snodin (παλιός μέσος της ομάδας και αθλητικός αναλυτής) αλλά και με τον ιστορικό αρχηγό της Έβερτον την δεκαετία του 80, Mark Higgins, που μάλιστα μας έχει αφήσει ένα εγκάρδιο μήνυμα για όλους τους Έβερτονιανς στην Ελλάδα. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να υποτιμήσουμε και την γνωριμία μας με Εβερτόνιανς ντόπιους αλλά και από άλλες λέσχες ανά τον κόσμο. Όμως πάνω από όλα αυτό που απογείωσε την εμπειρία μας ήταν η καταπληκτική εμφάνιση και η νίκη της Έβερτον.

 Θέλουμε να σας αναλύσουμε ακόμα παραπάνω την εμπειρία μια εκδρομής με τους Greek-toffees. Κυρίως γιατί είναι τόσο διαφορετική που δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική οπαδική κουλτούρα και καμία άλλη συνηθισμένη εκδρομή και είναι κάτι που αξίζει να το γνωρίσετε και γιατί όχι και να το βιώσετε στο μέλλον.

 Όμως δεν είναι εύκολο μια εκδρομή να χωρέσει στις γραμμές ενός κειμένου, χωρίς αυτό να γίνει κουραστικό. Ιδιαίτερα από την στιγμή που έχουμε έναν εντυπωσιακό όγκο υλικού, σε φωτογραφίες και βίντεο που θα πρέπει να αξιοποιήσουμε κατάλληλα και να τον ταξινομήσουμε έτσι ώστε να σας το παρουσιάσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ευτυχώς σε σχέση με τις προηγούμενες εκδρομές μας έχουμε τον τρόπο.

 Δεσμευόμαστε να το κάνουμε μέσα σε κάποια απο τις ερχόμενες εκπομπές μας στο youtube στην διακοπή του πρωταθλήματος για το Μουντιάλ τον επόμενο μήνα. Μέχρι τότε μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση με κάποιες φωτογραφίες στο slideshow που ακολουθεί.

 

Greek-toffees 1200 x 800
Greek & Sweddish Toffees
Οι εργασίες συνεχίζονται
Prince rubert tower.JPG
Μπαίνοντας στο γήπεδο
Το Goodison απο το Stanley park
Με τον Mark Higgins
Το Goodison απο το Stanley park
Περίπτερο στο Goodison
previous arrow
next arrow

αφησε ενα σχολιο