1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. H πεντάρα στη Leicester

H πεντάρα στη Leicester και το χατ τρικ του Duncan.

Δύο μεγάλες νίκες της ομάδας μας σημειώθηκαν στην πρόσφατη ιστορία της, αρκετά σημαντικές και για αυτό τον λόγο τις θυμόμαστε σήμερα…

Το 1986, στον δρόμο για το τελευταίο πρωτάθλημα, του ’87, η Everton προσπαθούσε να πλησιάσει την Arsenal, από την οποία την χώριζαν 4 βαθμοί. Στην προσπάθεια της αυτή χρησιμοποίησε το μεγαλύτερο της όπλο, την φοβερή επίθεση που διέθετε, και όταν η Leicester City ήρθε στο Goodison έφυγε με 5 γκολ στην πλάτη!

Adrian Heath(2), Wlikinson, Sheedy, και ένα αυτογκόλ από τον o’Neill πέτυχαν τα 5 γκολ, ενώ το γκολ της τιμής για τη Leicester πέτυχε ο Moran.

Αυτή ήταν η 4η νίκη, στους 5 αγώνες που έδωσε εκείνο τον Δεκέμβριο η Everton, πετυχαίνοντας συνολικά 16 γκολ, ενώ δέχτηκε μόλις 2!

11 χρόνια αργότερα, τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά για την ομάδα μας. Βρισκόταν στην αντίστροφη θέση, προτελευταία, και υποδέχονταν την Bolton που βρισκόταν ακριβώς πάνω από τη ζώνη. Ο Duncan πήρε την ομάδα στις πλάτες του, ή καλύτερα… στο κεφάλι του, αφού με ένα χατ τρικ με ισάριθμες κεφαλιές, έδωσε την νίκη στην ομάδα, μια ημέρα μετά τα γενέθλια του, σε μια από τις πρώτες φορές που φορούσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο μπράτσο του.

αφησε ενα σχολιο