1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. H ταπείνωση από την

H ταπείνωση από την Oldham, ο “υπηρέτης” της DC United και η παγωνιά του ’63.

Το 2008 η Everton αποκλείστηκε στο Goodison Park, από την Oldham, σε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του κυπέλλου Αγγλίας. Tο 2010 ο Ben Olsen ξεκίνησε να δουλεύει στον πάγκο της DC United και ο βαρύς χειμώνας του 1963 ανάγκασε στο να ολοκληρωθεί η τρίτη φάση του κυπέλλου Αγγλίας δύο μήνες αργότερα!

Πριν από δέκα χρόνια η Everton γνώρισε μια από τις πιο ντροπιαστικές ήττες στην ιστορία της όταν αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο του κυπέλλου, από την Oldham Athletic, ομάδα της League 1. Το χειρότερο ήταν πως πέρα από τον Γερμανό τερματοφύλακα Steffan Wessels, ο David Moyes είχε παρατάξει τη βασική ομάδα. Το γκολ του Gary McDonald στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου έκρινε τη συνάντηση.

Το 2010 η DC United, προσέλαβε τον Ben Olsen ως βοηθό προπονητή. Επτά μήνες αργότερα ανέλαβε την ομάδα και έγινε ο νεότερος μάνατζερ στην ιστορία του πρωταθλήματος.

Ο Olsen ήταν θρύλος της ομάδας ως παίκτης, αγωνίστηκε από το 1998 ως το 2010 σε αυτήν, και είναι μέχρι σήμερα ο μάνατζερ της ομάδας, κλείνοντας πλέον είκοσι χρόνια σε αυτήν, και συνεχίζει…

Ο χειμώνας του 1963 ήταν ο βαρύτερος από το 1740 στην Αγγλία και οι επιπτώσεις επηρέασαν το κύπελλο. Ο πάγος και το χιόνι που έπεφτε ανάγκασαν στην αναβολή όλων των αγώνων της τρίτης φάσης, εκτός από τρεις. Κάποιοι αγώνες παίχτηκαν μερικές μέρες αργότερα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις υπήρξαν συνεχόμενες αναβολές. Η αναμέτρηση Birbingham City- Bury διακόπηκε μια φορά, αναβλήθηκε άλλες 14 και στο τέλος χρειάστηκε επαναληπτικό. Τελικά στις 7 Μαρτίου η Bury νίκησε με 2-0. Συνολικά υπήρξαν 261 αναβολές στη φάση αυτή, που ολοκληρώθηκε στις 11 Μαρτίου με τη Middlesbrough να κερδίζει τη Βlackburn στον επαναληπτικό.

αφησε ενα σχολιο