1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. H οχτάρα στη Sheffield

H οχτάρα στη Sheffield Wednesday, και η ήττα από την Coventry!

Κακά Χριστούγεννα έκαναν οι φίλοι της Sheffield Wednesday το 1893, σε αντίθεση με τους φίλους της ομάδας μας. Ο λόγος; Το 8-1 της προπαραμονής της γιορτής!

Το αξιοσημείωτο είναι πως η Sheffield Wednesday προηγήθηκε με γκολ από τα αποδυτήρια, μόλις στο 3′! Ο Jack Southworth ισοφάρισε 2′ αργότερα, και κάπου εκεί όλα άρχισαν να παίρνουν τον δρόμο τους. O Southworth έκανε το 2-1, ο Bell το 3-1, ο Southworth συμπλήρωσε το πρώτο του καρέ γράφοντας το 5-1, o Latta το 6-1, ο Bell το 7-1, και ο Chadwick το τελικό 8-1.

Την εποχή εκείνη η everton είχε τρομερή επίθεση, ειδικά εκείνη τη χρονιά η επίθεση πέταγε φλόγες! Στα 30 παιχνίδια της χρονιάς είχε πετύχει άλλη μία φορά 8 γκολ, δύο φορές από 7(τη μία από αυτές στην πανίσχυρη τότε Sunderland!), μία εξάρα και τέσσερις φορές από 4 γκολ. Συνολικά πέτυχε στους 30 αγώνες 90 γκολ, μακράν η καλύτερη επίθεση της κατηγορίας!

Η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας ήταν η άμυνα της, η 9η καλύτερη της κατηγορίας, και ο λόγος που έμεινε μακρυά από τον τίτλο. Δεν ήταν πως δεχόταν τόσα πολλά γκολ, μόλις μία φορά δέχτηκε 7 γκολ(από τη Derby County, αλλά πέτυχε και πάλι 3!), αλλά το γεγονός πως δέχονταν γκολ σχεδός σε κάθε παιχνίδι.

Σε αντίθεση με τις επιδόσεις στην άμυνα του 1893, η Everton το 1978 είχε μια πολύ καλή άμυνα, και μάλιστα, μέχρι τις παραμονές των Χριστουγέννων του ’78 είχε δεχθεί 12 γκολ σε 19 αγώνες, και μάλιστα ήταν η μοναδική αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος!

Η επίθεση της όμως δεν είχε την ίδια αποτελεσματικότητα. 11 νίκες, αλλά 8 ισοπαλίες, παρόλα αυτά η Everton έπειτα από μια κακή δεκαετία ήταν και πάλι διεκδικήτρια του τίτλου, 1 βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο συμπολίτισσα, που έμεινε εκεί μέχρι το τέλος.

Πάντως, αυτό ήταν και το καλύτερο που είχε καταφέρει να κάνει η Everton μέσα στη χρονιά, καθώς στη συνέχεια έμεινε στάσιμη, μόλις 2 νίκες μέχρι το τέλος του ερχόμενου Φλεβάρη, και 17 ισοπαλίες συνολικά μέσα στη χρονιά.

Το σημαντικό ήταν πάντως πως η Everton έπειτα από την 3η θέση της προηγούμενης χρονιάς, και την 4η του 1979 έδειξε σημάδια επιστροφής στις κορυφαίες ομάδες της χώρας…

αφησε ενα σχολιο