1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Η τραγωδία του Heysel…

Η τραγωδία του Heysel…

Μαζί με την ημερομηνία της άλωσης της πόλης, 29 Μαΐου του 1453, συνέπεσε άλλη μια κακή στιγμή για την ομάδα μας. Τα γεγονότα στο Heysel του Βελγίου, όπου Juventus και Liverpool αγωνιζόντουσαν στον τελικό του κυπέλλου Ευρώπης, πρόγονο του Champions League, στέρησαν από την ομάδα μας την ευκαιρία να ανταγωνιστεί με τις σπουδαιότερες ομάδες της ηπείρου για το τρόπαιο…

Πάνω στο peak της ιστορίας της ομάδας μας, τη στιγμή όπου με εκπληκτικό ποδόσφαιρο καθάρισε από νωρίς το πρωτάθλημα και κατέκτησε το κύπελλο κυπελλούχων, τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν πριν την έναρξη του αγώνα στο Heysel, και είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 39 φιλάθλων και τον τραυματισμό περίπου 600 ακόμη, οδήγησε την UEFA να πάρει την απόφαση να αποβάλλει όλες τις αγγλικές ομάδες από τις διοργανώσεις της για 5 χρόνια, ενώ την Liverpool για άλλα 3 ακόμη.

Αυτή η απόφαση όμως είχε μεγάλη επίδραση στις τύχες της ομάδας μας καθώς έτυχε σε μια στιγμή όπου κατά γενική ομολογία, κυρίως όσων την είχαν αντιμετωπίσει, θα ήταν ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου!

Πέρα από την επόμενη χρονιά όμως, η δεκαετία του ’80 ήταν από τις πιο σημαντικές για την ομάδα μας, πολλές οι επιτυχίες και πάρα πολλοί οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα της ομάδας μας. Αναγκάστηκαν και έφυγαν, όπως και αρκετοί μεγάλοι παίκτες και μάνατζερ, συνολικά από το νησί, με σκοπό να βρουν επαγγελματική στέγη σε άλλες χώρες, αγωνιζόμενοι σε Ευρωπαϊκά κύπελλα…

Από την άλλη, η απόφαση αυτή έκανε τους Άγγλους να λάβουν δραστικά μέτρα, και να κάνουν το ποδόσφαιρο τους ένα άκρως ποιοτικό και εμπορικό προϊόν!

αφησε ενα σχολιο